עבור לתוכן

התלבטות בקניית כרטיס קול חדש (עד 600 ש''ח)

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם

ברשותי רסיבר מדגם kenwood vrs5100

וסט רמקולים 6.1 jbl scs-146

שמחוברים לכרטיס קול ישן של CREATIVE LIVE 24-bit 7.1 BULK

ברשותי לוח אם עם כרטיס מובנה של INTEL DP35DPM - DRAGONTAIL PEAK

השאלה שלי אם יש הבדל ביניהם ואם יהיה הבדל ברכישת כרטיס קול חדש

תודה מראש והמשך ערב נעים

פורסם

אם אתה מחבר את המערכת בעזרת כבל דיגיטלי לכרטיס קול אז אין לך צורך בכרטיס קול חדש, כי אז אתה עוקף את הממירים של הכרטיס קול ומשתמש באלו של הרסיבר.

אם אתה מחבר בצורה אנלוגית, כלומר הכרטיס קול מבצע את ההמרה של הסאונד אז ממולץ לשדרג!

לדעתי הכרטיס הכי ממולץ בתקציב עד 600 ש"ח זה הASUS DX 7.1

כרטיס מאד איכותי, ממירים ברמה מאד גבוה, דריברים יציבים!

בעצמי רכשתי את הכרטיס לפני כחודש, והסאונד מעולה במוזיקה סרטים ומשחקים!

יום טוב.

פורסם

עוד דגם אחד ששווה לך לשקול - ‏Creative X-Fi Titanium 7.1 PCI-E‎

יש אותו דיי בזול ב-KSP [ב-530 ש"ח]: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7307

אם כי יחסית ל-Asus, הוא יותר מכוון למשחקים. (אבל הוא נפלא גם למוסיקה.)

קיצר, אומנם זה מ-ksp, אבל זה כרטיס מצוין. ;)

(אגב, יצאו גם דרייברים חדשים השבוע, והוא עובד נפלא על ויסטה 64 אם זה רלוונטי לך.)

פורסם

D1/DX בתקציב הזה.

אם בא לך על כרטיס קלאסי לסטריאו -Revolution 5.1 . איכות סאונד מעולה.

מעניין יהיה להשוות אותו לאסוס.

פורסם

כל עוד אתה לא מתכוון לשדרג לציוד קצת יותר איכותי אז זה סוג של זריקת כסף לפח - יחס עלות תועלת גרוע מאוד. במקרה ואתה מתכוון להשאר עם הציוד הזה - התקציב שלך צריך להיות 300 ש"ח גג. אם יש פתח לשידרוג בעתיד אז זה כבר משהו אחר.

פורסם
  • מחבר

כל עוד אתה לא מתכוון לשדרג לציוד קצת יותר איכותי אז זה סוג של זריקת כסף לפח - יחס עלות תועלת גרוע מאוד. במקרה ואתה מתכוון להשאר עם הציוד הזה - התקציב שלך צריך להיות 300 ש"ח גג. אם יש פתח לשידרוג בעתיד אז זה כבר משהו אחר.

אני מתכוון לשדרג בעתיד

יש לי כמה שנים את הרסיבר ואת הרמקולים

אגב אני צריך כרטיס קול שתומך ב-7.1 כי יש לי סט רמקולים 6+ סאב

ולפי שהמליצו כאן נראה לי אני ילך על ASUS

פורסם

היתרונות שלו לא יבואו לידי ביטוי עם הציוד שלך לעומת כרטיסים יותר זולים.

אבל אם בעתיד יתכן שידרוג לציוד איכותי (מה שאומר גם יקר) אז בהחלט מה יש לשקול כרטיס איכותי. ה D1 בהחלט קנייה מעניינת במקרה כזה.

פורסם
  • מחבר

היתרונות שלו לא יבואו לידי ביטוי עם הציוד שלך לעומת כרטיסים יותר זולים.

אבל אם בעתיד יתכן שידרוג לציוד איכותי (מה שאומר גם יקר) אז בהחלט מה יש לשקול כרטיס איכותי. ה D1 בהחלט קנייה מעניינת במקרה כזה.

כרגע יש לי רסיבר עם יציאה דיגיטלית אחת שמחובר אליה ה-DVD

בעתיד אני ייקנה רסיבר עם 2 יציאות והתקציב הוא 2000-2500 גג

אז שווה לי לקנות את האסוס או להסתפק בכרטיס יותר זול ואם כן איזה?

פורסם

תלוי מה השימושים שלך. שידרוג זה אומר הכל - גם הרמקולים וגם הרסיבר, שידרוג של הרסיבר בלי הרמקולים האלו לא יתן הרבה מבחינת איכות הסאונד אלא יותר בקטע של פונקציונאליות.

אם יש לך נטיות אודיופיליות בקטע של מוזיקה אז זה אומר שמתישהו תחפש רמקולים איכותיים באמת ואז אולי שווה לך לקנות את ה D1 או האקס פי טיטניום ולחברם אנלוגית עם כבל איכותי (שעולה בעצמו לא מעט). בסרטים כמו שציינו כבר קודמיי לא יהיה הבדל כי הקובץ מועבר ישירות לרסיבר. אם שום סיבה לשים מקור טוב (כ.קול) כששאר החלקים במערכת לא ברמה זהה. השיפור הגדול במערכת שלך יבוא קודם כל מהרקמולים, אחר כך הגברה ואחר כך כרטיס קול בהנחה שאין לך הגברה איכותית באמת ואז דווקא לכרטיס הקול יש חשיבות גבוה. ברקע כמובן צריך כבלים נורמאלים והגיון אקוסטי בסביבת ההשמעה.

אם לא זו המגמה והמ שרשמתי לך היה יותר סינית מאשר שפה מציאותית אז חבל על הכסף. תוכל לקנות אקס פי אקסטרים מיוזיק בחצי מהתקציב שלך ולהגיע למיצוי יחסית לכסף המושקע (ההבדל יהיה קיים בהשקעה עודפת אבל קטן מאוד במקרה כזה ובטח לא יאפיין את הכסף המושקע - עדיף לחסוך אותו לרמקולים בעתיד או לכבלים טובים).

פורסם
  • מחבר

אז איזה אופציות נשארו לי בתקציב 300-350 ש''ח?

פורסם

אם אתה מתכוון להשאר עם הJBL לך על Creative Xtreme Gamer

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים