עבור לתוכן

מהירות עבודה של HD אחד ביחס לשניים (Master & slave)

Featured Replies

פורסם

^^^

כשאני מחבר 2 HD בתור מאסטר וסלייב, וניגש אל שניהם בו זמנית, נגיד עושה קופי- פאסט של שני קבצים (אחד על כל כונן). הכוננים יעבדו במקביל או בטור (דרך הבקר...)

במילים אחרות- יש לי שתי תוכנות שצריכות לרוץ במקביל- יש טעם לשים כל אחת מהן על HD ניפרד או לא? (כדי לא לקבל האטה של המחשב וזמני עבודה קצרים יותר)

תודה לעוזרים :)

פורסם

קודם כל זה תלוי בתוכנות- אם הן תלויות הרבה בכוננים הקשיחים, אבל אני מניח שאם אתה שואל אז זהו המקרה.

אם אתה לא מתבלבל ואכן שניהם IDE, אז זה תלוי כיצד הם מחוברים. שני רכיבים שמחוברים באותו כבל שטוח יתחלקו ברוחב הפס..

פורסם
  • מחבר

OK, ונגיד ומדובר בשני כונני SATA2, והפעולות הן כתיבה\ קריאה ע"י טורנט\אימיול על דיסק אחד, ומשחק שרץ על הדיסק השני....

אגב, אם אין מצב של סלייב ומאסטר בSATA אז אני אשמח לדעת אאיך מחברים שני כוננים (לא ברייד 0) ואם זה יהייה עדיף על עבודה עם כונן אחד...

דבר נוסף- הכבל עצמו, מסוגל להעביר יותר מידע ממה שהסידק "דוחף" דרכו, או שהדיסק ממלא את כל הפס? (במצב קריאה\ כתיבה במהירות מקסימאלית ובמצב של כתיבה\קריאה של נגיד 10 מגה בשנייה)

פורסם

כל דיסק עושה את הפעולות שלו ובתקן השני מקבל רוחב פס של 300 מגה-בייט לשנייה.

מה הכוונה איך מחברים? מחברים ללוח, העדפה בשביל בוט מעט מהיר יותר של המערכת היא לחבר לחיבורים שמספרם נמוך יותר- אם כי זה לא משמעותי, כלומר SATA0, SATA1 - זה רשום בד"כ ליד החיבורים שבלוח.

לגבי הכבל- אני לא יודע איזה דיסק קשיח יש לך, אבל רוב הדיסקים לא מנצלים את תקן ATA100, והדיסקים היותר טובים היו יכולים להסתדר עם ATA133.. תקן SATA נותן 300 מגה-בייט לשנייה שזה המון ורוב הסיכויים שאתה לא קרוב לניצול של זה.

שוב- 300 מגה-בייט לשנייה, אתה מדבר על 10 מגה-בייט לשנייה.. ההבדל הוא שמים וארץ.

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר על הדיסקים שיש לי עכשו.... אני מתכנן לקנות מחשב עוד איזה חודש, ובינתיים בודק אופציות כדי לתכנן תקציב....

OK, ממה שכתבת הבנתי שעדיף לחבר שני HD בכניסות שונות בלוח ולעשות בוט רק מאחד מהם לפי מספר החיבור.

הבנתי גם שצורבים חדשים גם מתחברים לשקעים של הSATA- בלוחות סטנדרטיים יש 3 (או יותר) שקעי SATA?

עוד שאלות:

- בתקן SATA יש את האופצייה של חיבור מאסטר וסלייב בטור במו בATA?

- האים חיבור של שני HD לשני שקעים בלוח יתן לי מהירות עבודה גבוהה יותר משימוש בHD אחד גדול? ז"א, זמן חיפוש המידע (צוואר הבקבוק בהעברת המידע בHD) במצב שבו כמה תוכנות רצות במקביל יהייה קצר יותר? (שזה השאלה המקורית...)

פורסם

- האים חיבור של שני HD לשני שקעים בלוח יתן לי מהירות עבודה גבוהה יותר משימוש בHD אחד גדול? ז"א, זמן חיפוש המידע (צוואר הבקבוק בהעברת המידע בHD) במצב שבו כמה תוכנות רצות במקביל יהייה קצר יותר? (שזה השאלה המקורית...)

+ אם התוכנות הללו דורשות רוחב פס גדול של הכונן הקשיח אז עדיף לך 2 כוננים קשיחים..

- בתקן SATA יש את האופצייה של חיבור מאסטר וסלייב בטור במו בATA?

+ עם חיבור SATA אתה מחבר רק רכיב אחד, אין אפשרות לחבר יותר מרכיב אחד. לכן אתה לא יכול להגיד "האם חיבור של שני HD לשני שקעים בלוח" כי אין אפשרות אחרת, כל כונן קשיח מתחבר ל"שקע" אחד שבלוח, אי אפשר לחבר יותר מרכיב אחד ל"שקע" אחד.

+ אכן צורבים מתחברים גם בממשק SATA אך יש שמתחברים ב-IDE, אתה יכול לבחור מה שנח לך.

+ בלוחות יש 3-4 חיבורי SATA לפעמים יותר ולפעמים פחות, זה משתנה בין לוח ללוח.

פורסם
  • מחבר

בוא נעזוב רגע את רוחב הפס.

הבקר, הוא מסוגל לטפל בשני דיסקים שפועלים במקביל או שהוא שולט על כל דיסק בנפרד (בטור)?

פורסם

כל דיסק פועל בנפרד, במקביל.

פורסם
  • מחבר

OK, תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים