עבור לתוכן

איזה נתב אלחוטי אפשר לתקוע בממ"ד

Featured Replies

פורסם

אני במהלך בניית בית ואני רוצה למקם את המחשב בממ"ד- השאלה אם יש נתבים מספיק חזקים בשביל שיוכלו לספק תקשורת אלחוטית טובה מתוך הממ"ד החוצה.

פורסם

זה יותר עניין של איך בנוי הבית מאשר כמה חזק הנתב משדר, בעיקר כיוון שרוב הנתבים משדרים בפלוס מינוס אותה עוצמה.

הפתרון הכי טוב לממ"ד זה להכניס לשם כבל. אם בכל זאת אתה הולך על פתרון אלחוטי יש לך יותר סיכויי הצלחה עם נתב בתקן N (טיוטה) בגלל שהשימוש שלהם בMIMO מאפשר להתגבר חלקית על הבעיה. בכל מקרה מומלץ שהנתב ישב מחוץ לממ"ד, בעיקר אם יש כמה מחשבים בבית שלא נמצאים בממ"ד וגם כן מתחברים אלחוטית.

איזה נתב כדאי לקנות תלוי בתקציב ובצרכים שלך, נתבי ה-N (טיוטה) הזולים (אך כדאיים) ביותר מתחילים באזור 300 ש"ח ואפשר להגיע עד ל1000 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

אחת האפשרויות מבחינתי היא למקם את הנתב והמודם בארון החשמל בבית ומשם לחבר חוטית את ה desktop בממ"ד- השאלה אם זה יהיה יעיל בכלל?

פורסם

הבעיה בארון חשמל היא שהוא מחוץ לבית דבר שיפגע בביצועים האלחוטיים שלו גם כן.

הייתי ממליץ לך לנסות קודם, אם זה אפשרי (בדר"כ לא בעיה), לבדוק אותו בתוך הממ"ד, אח"כ מחוץ לממ"ד ולבסוף בתוך הארון חשמל.

יתכן שהוא יפעל לשביעות רצונך גם כשהוא נמצא בתוך הממ"ד, זה קורה. העניין עם הקליטה האלחוטית רחוק מלהיות מדע מדוייק - יש כללי אצבע, אבל שום דבר לא בטוח ב100%.

פורסם
  • מחבר

ארון החשמל ממוקם בתוך הבית (שעונים בחוץ אבל ארון החשמל פנימי).

האם אין פה בעיות של הפרעה לשידור בגלל השראות?

פורסם

השראה חשמלית בארון חשמל לא צריכה לבדה לגרום להפרעה משמעותית. אם הארון עשוי פלסטיק, אז גם לא יהיה ניחות גבוה כ"כ ע"י הארון עצמו (עץ קצת פחות טוב ומתכת יחסום את האות בצורה משמעותית מאוד).

פורסם

מנסיון ראשון היום EDIMAX 6524N קבור עמוק בממד, בקצה השני של הבית (140 מ"ר), במרפסת, קליטה בינונית אך בהחלט מספקת את הסחורה שאר הבית מכוסה היטב

פורסם
  • מחבר

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים