עבור לתוכן

סטודנט מדמ"ח בב"ג - אשמח לקבל עצה ידידותית...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, שמי אורי ואני עוקב אחרי הת'רדים באתר מזה זמן רב כבר, וראשית רציתי לברך על הקהילה הזו ועל העזרה שהיא מספקת לכל מיני newbis בתחום.

טוב, אז ככה, אני בן 26 ולומד שנה א' מדעי המחשב בבן גוריון, כשהתחלתי ללמוד לא עיניין אותי מה ולמה אלה כמה, מהסיבה הפשוטה.. ששום דבר לא נראה מעניין בעיני, אין לי משיכה טבעית או העדפה לתחום זה או אחר (מה גם שאין לי מושג בתכנות ולא מבין כל כך בתחומים השונים בהיי-טק), ככה שהמחשבה הייתה אם כבר ללמוד, אז משהו שישתלם בטווח הרחוק.

בעצלנותי (אני מודה - הדוניסט ) לא טרחתי לברר ומסתבר ששנה א'......75% מת-פאקינג-מטיקה! עכשיו את לימודי המת' השארתי מאחורי בכיתה יב' לפני יותר משמונה שנים (5יח' 97) אבל לא זכרתי כלום חוץ מהעובדה שאני שונא מת'... נכון לעכשיו אני הולך להיכשל בכל סמסטר א' ושוקל את האפשרויות שעמודות בפני..... היועצת אמרה לי שאני יכול (ומומלץ) לעשות סמסמטר חוזר, מה שאני לא כל כך רואה לנכון מכיוון שאיני מסוגל לראות פונקציות, אינגרלים ומטריצות מעל שדות מודולו למינהם אפילו לא בסיוטים שלי, כמו כן העומס מורגש ביותר ומאוד קשה לי להתמודדות (באתי מחיי הלילה של ת"א לצורך העיניין)... אבל (!) מאוד התחברתי לתכנות ולקרוס מבוא למדעי המחשב, למרות ששוב, איני מוכן לוותר על חיי חברה ויציאות כאשר אסיים את התואר ואכנס לתחום - והבנתי שרוב המתכנתים לא ממש "אנשי מסיבות" טיפוסיים בוא נקרא לזה...

עכשיו השאלה שלי היא כזו:

א' האם לימודי מדמ"ח ממשיכים, גם בשנים ב' ג' עם אותו העומס או שמא יורד עם הזמן?

ב' האם בכלל משתלם להמשיך בתואר או שכדאי ללכת עם התחושה ולפרוש וללמוד תכנות בגו'ן ברייס או משהו בסגנון?

ג' לבוגרי מדמ"ח האם ניתן לפרוס את התואר נניח לארבע שנים בכדי להקל על הלימודים?

וד' (הכי חשוב) האם העבודה באה איתך הביתה? כי ממש יצא לי להתקל במינוח "חצי משרה" כשזה מגיע לתחומי ההיי-טק...(ושוב, חיי לילה זה דבר אני לא רואה את עצמי נפרד ממנו, שלא תבינו לא נכון, אני ממש לא עצלן אלא שיש דברים שאני לא מתפשר לגביהם)

תודה מראש, אורי. ואם התר'ד לא במקום הנכון אני מתנצל מראש.

פורסם

א. לא יודע איך זה בב"ג, אבל לרוב העומס יורד. חוץ מזה, אמנם רוב השנה הראשונה היא מתמטיקה, אבל שאר הלימודים עוסקים בעיקר במדמ"ח (ככה זה באוניברסיטאות אחרות, אני מניח שבב"ג זה לא שונה בהרבה).

ב. בגדול אוניברסיטה עדיפה על מכללה. קשה לי לומר מעבר לזה כי אני לא מספיק מכיר את ההבדלים.

ג. אני די בטוח שכן. אפשר לפרוס תואר גם על גבי שש שנים אם ממש רוצים.

ד. אין לי מושג למה אתה מתכוון ב"חצי משרה", כי חצי משרה זה אומר שאתה עובד משהו כמו יומיים-שלושה בשבוע. העניין של "לקחת את העבודה הביתה" באמת משתנה ממקום עבודה למקום עבודה. אני, לדוגמה, עבדתי במשך כשנתיים בחברה שבה מעולם לא דרשו ממני להישאר לעבוד עד מאוחר מאוד, אבל כן הרגשתי לפעמים את הצורך להישאר (בין אם כי עשיתי משהו מעניין באותו הרגע, או שהיה לחץ). בכל מקרה, לא קרה מעולם שנשארתי לעבוד אחרי השעה 20:30, ולרוב הייתי הולך הביתה סביב 19:00. לעומת זאת, יש לי חברים שעבדו במקומות שדרשו מהם להישאר עד 22:00, ככה שלך תדע.

והת'רד מועבר לפורום כללי, שם תקבל יותר תשובות ככל הנראה.

פורסם

אני מציע שתבדוק את הסילבוס של התואר שלך, ואז תחליט אם אתה רוצה להמשיך איתו, או לעבור לפקולטה/אוניברסיטה אחרת.

בטכניון, למשל, הקורס "מבוא למדעי המחשב" שאתה טוען שהתחברת אליו ממש לא מייצג את שאר הקורסים שיש במהלך התואר במדעי המחשב. אבל מצד שני, גם המתמטיקות (והפיזיקות ושאר הקורסים הנוראיים) לא ממש מייצגות. בגדול, השנתיים הראשונות זה קריעת תחת שלא קשורה לתכנות (מתמטיקה, אלגברה, פיזיקה, הסתברות וכדומה) ורק לאחר מכן מתחיל התואר "האמיתי".

פורסם

אתה צריך להבין שבמרבית הדברים המתמ' לא מסתיימת בשנה הראשונה, גם אם אין קורסים ספיצפיים למתמ'. אתה תמשיך לעשות אינטגרלים ומטריצות במשך כל התואר.

פורסם

אני סטודנט שנה ד' להנדסת תוכנה בב"ג. השנתיים הראשונות זהות לתוכנה, אז אני מניח שאני יכול להעיד.

א. העומס נותר גבוה, אבל הקורסים הרבה יותר מעניינים ורלוונטיים לתחום. מעבר לקורסים של שנה א', יש לך בסה"כ הסתברות, אנליזה נומרית וקורס בחירה אחד ממתמטיקה. יש הרבה קורסים מעניינים לצפות להם, דברים שכנראה לא תמצא בג'ון ברייס: סמסטר הבא יש לך כבר מבני נתונים, שנה הבאה תכנות מערכות, אוטומטים, SPLAB, ושנה ג' יש קומפילציה מערכות הפעלה, וקורסי בחירה מדמ"ח. בניגוד למה שנאמר, מעבר לקורסים המתמטיים אין מטריצות או אינטגרלים, אלא אם אתה בוחר בזה.

ב. לדעתי אם תצליח לסגור איכשהו את שנה א' ולהוציא ציונים טובים בשנים ב',ג' זה יהיה שווה. לי יש 63 בחדו"א 2 ו-56 בבדידה ועדיין הממוצע סבבה.

ג. אפשר לפרוס את התואר. לא חסרים אנשים שמושכים 4 ואף 5 שנים.

ד. זה תחום רחב. אני מניח שאם תחפש תוכל למצוא עבודה שמתאימה לך. ובכל מקרה, זה שאתה תהיה מתכנת, לא אומר שלא יהיו לך חיי לילה. פשוט אולי לא עם החבר'ה מהעבודה...

ממליץ לך לקחת מרתונים לקראת הקורסים המתמטיים הקשים, זה באמת עוזר.

את הפורום של מדמ"ח\תוכנה אתה כבר מכיר?

http://www.mybgu.com

פורסם

לצערך התואר במדעי המחשב מתעסק בעיקר בתאורייה של דברים ולא יותר מדי בפרקטיקה

לפחות חצי מהתואר הם קורסים מתמטיים או שמתבססים על בסיס מתמטי ודווקא מה שחשוב לפרקטיקה ולהמשך הם הקורסים התכנותיים . תשתדל לקחת כקורסי בחירה הרבה קורסים שמתעסקים בתכנות (שאגב הם גם כבדים).

פורסם

בשביל זה יש אוניברסיטה, כדי ללמוד את מה שמעבר לסתם תכנות. הקורס "אוטומטים" לדוגמא, לא יעזור למתכנת הממוצע, אבל הוא מרתק. אם אתה רוצה רק ללמוד לתכנת, לך לג'ון ברייס.

פורסם

אני מציע גישה אחרת: לך תעשה סיבוב במחלקה להנ' מכונות. (ברצינות. תחום מעניין מאוד ואם רוצים, אפשר למצוא שם לא מעט תיכנות גם...)

מחלקה של סטלנים (לא כמו הנ' כימית, אבל עדין), מקצוע מעניין (לפחות לפי דעתי), עבודה לא חסר (עד כמה ש"לא חסר" בכל השוק היום...).

פורסם

אני גם סטודנט בב"ג למתמטיקה (למעשה אני לומד איתך את כל הקורסים אני מאמין) רק שאני עושה את סמסטר א' בפעם ה-3.כן כן, אני לא גאה בזה אבל אני הייתי בדיוק במצב שלך, חשבתי שעם קצת הגיון והרבה מוטיבציה אפשר לעשות חיים ולקבל מאיות עד שהמציאות בעטה לי בפנים (כמה פעמים כי אני קולט די לאט).

בכל מקרה, אני יכול להגיד לך שאם אתה לא מאנשי המאיות באוניברסיטה ולא אכפת לך להוציא תואר ממכללה אז לך על זה כי שם סביר להניח שיהיה לך טוב יותר.

בהמשך (ובניגוד?) למה ש component אמר, זה לא תקין שאנשים מאושרים שהם הוציאו 56 בבדידה או בשאר הקורסים ובכלל זה די עצוב שהממוצעים במחלקה הם בד"כ נכשל, בנוסף יש לי חברים שעכשיו בשנה שניה והעומס ממש לא יורד, SPL והסתברות זה קורסים קשים לרוב האנשים וגם אוטומטים לדוגמא שנחשב למקצוע לא קשה יהיה לך לא קל אם זה לא מעניין אותך.

בקיצור, אחרי שהתמרמרתי קצת על ב"ג, אם באמת המצב שלך גרוע אז קח בחשבון אם אתה מושך תואר אז לוקחים ממך 5% יותר על כל שנה ("מיותרת") בכל מקרה יווצר לך מצב של קורסים חסומים שלפעמים תאלץ לפתור ע"י קורס קיץ (כלומר אין חופש ומינוס 3000 ש"ח בכיס).

זהו, מקווה שהלך לך טוב בג'אווה היום ובצלחה בחדו"א.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה תודה רבה על התגובות אני מעריך מאוד! (ואם למישהו יש משהו להוסיף - לך על זה, אני עדין לא גיבשתי דעה ואשמח לשמוע כמה שיותר)

ו-dafluff, תודה על ה-input אחי, הייתי רוצה להחליף איתך מילה או שתיים דרך המייל אם לא אכפת לך oris07@gmail.com או oriblabla@walla.com

תודה :xyxthumbs:

פורסם

לא... לא טוב... שלח לו את המייל בהודעה פרטית...

פורסם
  • מחבר

בונא אחי אתם מגיבים פה מהר :) (הייתי בטוח שהת'רד יעמוד שבועיים עד שאקבל הודעה בהתחלה P:...)

בכל אופן סרקתי את העמוד מלמעלה למטה לצדדים ובאלכסון ואת הפרופיל שלו ולא מצאתי אופציה לשלוח פרטי :nixweiss:.... חוצמזה לא ממש אכפת לי שהמייל פתוח...שיהיה לבראיות לספאמרים...[br]פורסם בתאריך: 16.03.2009 בשעה 00:15:42

וווווועכשיו אני יודע גם למה..............
פורסם

הוא לא יכול לשלוח הודעה פרטית, כי יש לו פחות מ5 הודעות בפורום...

מי שרוצה לשלוח לו הודעה פרטית שישלח לו גם את המייל, ואז הכל יסתדר לכם :)

פורסם
  • מחבר

צריך חמש הודעות בכדי שתפתח האופציה לשליחת הודעה פרטית ...:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים