עבור לתוכן

עזרה - קשיח עושה רעש, מחפש אחד חדש

Featured Replies

פורסם

ברשותי קשיח של WD

250GB

אם חשוב אני אוסיף את הדגם המלא

מפרט בצד אם זה משנה ..

לאחרונה שמתי לב שהוא מרעיש, בעיקר כשהמחשב מתאמץ.

האם יש דרך לפתור את הבעיה ? או שההרד דיסק בסכנת הכחדה ועליי לגבה כל מה שחשוב לי במהירות האפשרית ?

פורסם

קודם תהיה בטוח שזה הכונן הקשיח..

זה קורה כשאתה מבצע פעולות בו?

בכל אופן אם זה הכונן הקשיח אז אין הרבה מה לעשות ואם הוא לא היה רועש בעבר אז סביר להניח שהוא גוסס. (אם כי גוסס לא אומר הרבה, הוא יכול למות מחר והוא גם יכול למות עוד 10 שנים.)

פורסם
  • מחבר

זה הקשיח בוודאות .

אני מודע לכל רעש וציוץ שיוצאים מהמחשב שלי וזה הקשיח בוודאות ..

זה קורה כל הזמן

השאלה היא באיזה תדירות

כשאני משחק או מעביר קבצים הוא מרעיש

כשהו "ישן" אז מדי פעם יש איזה ציוץ ..

זה נשמע בערך כמו "קחח קחחח קחחחח קחח קחחח קחח קחחחח"

פורסם

אם אתה בטוח שזה לא הרעיש כך קודם וזה רעש יוצא דופן, תבדוק אולי משהו רופף במארז רוקד לוויברציות של ההרדיסק.

לדוגמא אצלי במארז יש טבעות שליפה לכלוב ההרדיסק, ויש להם תופסן כדי שהם לא ירעישו באופן שתיארתי קודם.

פעם אחת אחרי הרכבת הרדיסק שכחתי לתפוס את הטבעת ולקח לי כמה דקות להבין שזה לא ההרדיסק עצמו שעושה את הרעש הזה.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה אני אבדוק

אבל לדעתי זה לא רעש של ויברציות אלה רעש של המחט הפנימית ..

אולי (אי)חוי יעזור?

פורסם

אם הפעם האחרונה שעשיתה איחוי היתה לפני חצי שנה אז ההרדיסק יעשה הרבה רעש באופן יחסי כי הראשים צריכים להשתולל כדי לקרוא קבצים.

ולגבי האפשרות של ויבראציות מחלק משוחרר זה יכול להישמע בדיוק כמו הראשים כי זה בדיוק באותו קצב.

פורסם

גם לי יש בעיה דומה (רק הכונן של סיגייט), פשוט לפעמים הוא עושה כאלה תקתוקים (קצרים וארוכים) זה משגע את השכל פשוט... (זה לא רעידות/איחוי לא עוזר), אני כמעט משוכנע שאלו ראשי הקריאה. מה שמוזר, שבכונן אחד יש את התקתוקים, ובכונן אחר מאותו הדגם בדיוק אין...

פורסם
  • מחבר

אני עושה איחויים לפחות פעם בחודש ..

בעזרת PerfectDisk 2008 ..

הדיסק מחולק ל2 אם זה משנה ...

ד"א, מה השוני בין קשיחים של 8MB לבין 16MB ל32MB ?

פורסם

זהו גודל הבאפר, זיכרון מטמון של הכונן הקשיח.

אין הבדל רציני מבחינת ביצועים בין כוננים זהים בעלי באפרים בנפחים שונים.

לגבי הרעשים- אל תשכחו שזהו רכיב עם חלקים נעים ובמוקדם או במאוחר עייפות החלקים הנעים, או משום תקלות פיזיות, כוננים מתחילים לעשות רעשים. אין משהו שפותר את זה ואין דרך למנוע את זה, ביש מזל זה הכל.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שלא שווה לשלם כפול במחיר בשביל השוני בין הבאפרים ?

ועוד שאלה ..

תאורתית, אם אני מעביר את כל תכולת הכונן לכונן אחר .. מערכת ההפעלה תעבוד ?

פורסם

כן, על ידי יצירת Image.. או עם תוכנה יעודית.

עד כמה טוב זה יהיה מול התקנה מחדש של מערכת ההפעלה? לדעתי לא כ"כ אופטימלי, אני מעדיף להתקין מחדש.

פורסם
  • מחבר

יש לי כמה עשרות תוכנות ואין לי כח לשבת ולהתקין כל אחת ..

אני רוצה כונן חדש .. אבל יש לי כ"כ הוצאות שאני לא יודע על מה להוציא קודם ..

מה המחיר המינימלי לכונן 640-750GB ?

אני לא מעוניין בחברה ג'נרי או חברה שהכונן מיתפרק או כל בעיה אחרת (לא סגייט בבקשה)

פורסם

הכונן הכי משתלם באיזור הנפח הזה מכל הבחינות- 6400AAKS של WD. מחירו הכי זול כ-330/340 שקלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים