עבור לתוכן

האם DVD קורא DIVX וכניסת USB יעבוד עם דיסק חיצוני של 500G בממשק USB? מישהו ניסה?

Featured Replies

פורסם

אני מקווה שאני שואל בפורום הנכון... זה איפשהו בין זה, לגאדג'טים לאמצעי איחסון ככל הנראה.

מחשב ה-HTPC הישן (מאוד) שלי קרס לאחרונה ואני מחפש פתרון ביניים זמני וזול ככל האפשר לצפיה בתכני DIVX/DVD בטלויזיית CRT רגילה - לא מעבר לזה.

עלה הרעיון לקנות נגן DVD קורא DIVX עם כניסת USB ולחבר אליו את ה-WD MYBOOK 500G שלי שמכיל את ספריית סרטי הילדים הענפה שלי כדי שבנותי יוכלו להמשיך להנות מדורה, פו הדוב ושאר דמויות מצויירות - עד להחייאת ה-HTPC שלי.

1. יש לזה סיכוי לעבוד?

2. אם לא, מה המלצותיכם?

2. האם יש המלצה לדגם מסויים? גם הפשוטים שמוכרים בסופר ב-150 ש"ח יצלחו למשימה (לפחות לכמה חודשים)?

3. למישהו יש ניסיון עם משהו דומה?

תודה מראש,

גונן.

פורסם

יכול לעבוד, אבל רק אם הכונן מפורמט ב-FAT32

פורסם
  • מחבר

כרגע הוא מפורמט ל-NTFS כי הוא מכיל גם הרבי תכני HD...

אפשר אולי לחלק אותו ולפרמט רק מחיצה אחת ל-FAT32 לדעתך?

פורסם

לדעתי אפשר.

פורסם
  • מחבר

מכיר אולי דגם מומלץ?

פורסם

תלוי בתקציב כמובן.

במחיר שפוי של 300 ש"ח יש LG 382 שמצוין וזול יחסית.

אני עובד איתו ועם HD 320GB גם של WD MY BOOK ועובד מצוין.

לא מכיר DVD איכותי במחיר זול יותר...

פורסם
  • מחבר

שמעתי על הפיוניר DV 310S במחיר דומה שגם כן יצלח ככל הנראה למשימה. מישהו מכיר?

פורסם

יש לי את הפיוניר הזה, אחלה DVD לפי דעתי.

אני משתמש בדיסק און קי (של סאנדיסק) וככה אני רואה סרטים באיכות DIVX.

אחרי עדכון גרסא (תהליך מהיר מאוד, מורידים קובץ קטן, צורבים על דיסק, מכניסים ל DVD, מחכים 2 דקות וזהו הכל מוכן)

הכתוביות נראות טוב מאוד.

היה לי לפניו LG (לא זוכר את השם המדוייק של הדגם, משהו עם 2 יציאות למיקרופון. עלה בדיוטי 100 דולר לפני חצי שנה - שנה) שעבר לסלון.

ב LG הפונט של הכתוביות היה מאעפן ברמות, עד כדי כך שהדבקתי לסרטים תרגום בעזרת תוכנה באיזה פונט שאני רוצה.

בעיקרון אני הייתי הולך על הפיוניר.

פורסם
  • מחבר

תודה יאר - גם לי יש פינה חמה בלב למוצרים של פיוניר.

השאלה אם הוא יעבוד עם דיסק נייד שמפורמט ל-NTFS עם נפח גדול בהרבה מה-DOK שלרוב מפורמט ב-FAT32 שאיתו אין בעיה.

עוד שאלה היא איך הוא יתמודד אם הדיסק מחולק לכמה מחיצות או אם יש מגבלה על סידור הקבצים/תיקיות למשל.

פורסם

אם היה לי אחד הייתי בודק בשבילך =]

מה גוגל אומר? בטח יש עוד אנשים שניסו את זה.

לפי דעתי יעבוד.

בקשר לסידור התיקיות - כשאני מחבר את ה DOK התפריט דיי ברור ונוח, בוחרים איזה תיקיה שרוצים ופשוט בוחרים את הסרט.

פורסם

אני יכול להגיד שה - DV310 לא קורא NTFS רק FAT32 ......

בדקתי גם עם הארד דיסק 500gb חיצוני של MAXTOR וגם עם אחד של 120gb.....

עד כמה שאני יודע אין עדיין DVD שקורא NTFS ואם אני זוכר נכון היה פה דיון על זה לא מזמן.....

אבל הרעיון עם המחיצות נשמע מעניין....

פורסם

אף DVD עם כניסת USB לא קורא NTFS. יש סטרימרים אבל הם כבר הרבה יותר יקרים (ומציגים גם HD על הדרך). הפיוניר DV400 מסוגל

לקרוא כונן חיצוני עם כמה מחיצות שחלקם NTFS (הוא קורא את מחיצת הFAT32 הגדולה ביותר). לפני קניית DVD כדאי לברר לאיזה דגם יש

תמיכה לא רישמית בפורומים בארץ - צותיאים להם הרבה קושחות לא רשמיות שמשפרות את הצפיה בעשרות מונים (בעיקר את הכתוביות).

עריכה:

אין לקנות מותגים סיניים זולים למינהם אם השימוש בכניסת הUSB חשוב לך.

פורסם
  • מחבר

אף DVD עם כניסת USB לא קורא NTFS.

אז איך אתה מסביר את זה?

תלוי בתקציב כמובן.

במחיר שפוי של 300 ש"ח יש LG 382 שמצוין וזול יחסית.

אני עובד איתו ועם HD 320GB גם של WD MY BOOK ועובד מצוין.

לא מכיר DVD איכותי במחיר זול יותר...

אולי הוא קורא רק 32G מתוכם? כלומר את

מחיצת הFAT32 הגדולה ביותר...

פורסם

מגבלת מחיצת הקבצים FAT32 היא 2TB ולא 32GB. וינדוס מגבילה את הפירמוט ל32 ג"ב אבל תוכנות חיצוניות מאפשרות פירמוט בנפח מלא.

הדברים שכתבתי נכתבו לאחר בדיקה של השוק ולא ניחוש בעלמא.

פורסם
  • מחבר

כלומר, אם אפרמט את ה-WD MYBOOK500GB שלי למחיצה אחת של FAT32 זה אמור לעבוד?

eyal9288 - זה המצב אצלך?

מגבלת מחיצת הקבצים FAT32 היא 2TB ולא 32GB. וינדוס מגבילה את הפירמוט ל32 ג"ב אבל תוכנות חיצוניות מאפשרות פירמוט בנפח מלא.

הדברים שכתבתי נכתבו לאחר בדיקה של השוק ולא ניחוש בעלמא.

איזו תוכנה למשל? תודה רבה על המידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים