עבור לתוכן

מספר שאלות לגבי שרת סטרימינג שנחוץ לאתר חדש (מיקום, עלויות, חומרה, תוכנה...)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני נמצא כרגע בשלב של בדיקת התכנות ועלויות של אתר חדש שאני מתכוון לפתוח ויש לי הרבה שאלות. קראתי קצת ברשת אבל בעיקר התבלבלתי. אשמח אם מישהו יוכל לענות ולעשות קצת סדר.

בגדול, מדובר באתר שיאפשר למשתמשים צפיה בסרטי וידאו ארוכים מאוד (בין שעה וחצי לשעתיים), כלומר סטרימינג של וידאו ארוך.

השאלות שלי:

1. האתר ישרת בעיקר משתמשים מאירופה (כל אירופה, מזרח ומערב) - איפה כדאי למקם את השרת כדי שיהיה יעיל מבחינת מהירות? זה משנה בכלל? (ההעדפה שלי היא שהשרת יהיה בארץ. זה יקל עליי להעלות את החומר עליו. אבל לא על חשבון מהירות לחו"ל)

2. מדובר בסדר גודל של חצי עד 1 טרה של קבצי וידאו אבל אני לא חושב שיהיו יותר מ-10 צופים בו זמנית. אז צריך שטח אכסון גדול עם יכולת סטרימינג אבל רוחב הפס לא צריך להיות עצום. איזה שרת אני צריך (מבחינת חומרה) ומה יכולה להיות עלות חודשית של שרת מתאים?

3. מבחינת תוכנה קראתי בעיקר על wowza וגם ראיתי שיש לה גרסת חינם שמאפשרת עד 10 חיבורי סטרימינג בו זמנית, נראה לי שזה יכול להתאים להתחלה. מישהו יודע כמה קשה לתפעל את התוכנה הזו? יש אולי המלצות לתוכנה אחרת?

אם יש למישהו הצעות או טיפים על דברים שלא הזכרתי אבל חשובים בהקשר של אתר כזה, אשמח לשמוע...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים