עבור לתוכן

לימודי פיסיקה

Featured Replies

פורסם

אני אמור לעשות בחינת סיווג בפיסיקה באת"א בגלל שלא עשיתי בגרות בפיסיקה ["חסר פיסיקה" חח]

היום מצאתי את נושאי הבחינה ורציתי להכין את עצמי עד כמה קשה יהא לי ללמוד את הנושאים האלו [עם מורה פרטי וכמה ייקח בערך או בקורס שהאת"א מציעה]

להלן הנושאים:

מכניקה

1. ווקטורים, חיבורם והטלה על צירים. יחידות, התאמה ביניהן והמרתן.

2. תנועה לאורך קו ישר. מהירות ממוצעת ורגעית. תאוצה ממוצעת ורגעית. תנועה בתאוצה

קבועה, נפילה חופשית. תנועה יחסית.

3. תנועה במישור, מהירות רגעית, תאוצה רגעית.תנועה בתאוצה קבועה, תנועה בליסטית

(זריקה משופעת).

4. חוקי ניוטון. שיווי משקל. מיון כוחות. החוק השלישי של ניוטון. משקל ומסה. החוק השני

של ניוטון. יישומים: תנועה בקו ישר, מישור משופע, בעיות רב גופיות.

5. תנועה מעגלית, תאוצה משירית ותאוצה נורמאלית. תנועה מעגלית במהירות קבועה, זמן

מחזור, תדירות.

6. עבודה ואנרגיה. אנרגיה קינטית. עבודה של כוח, אנרגיה פוטנציאלית ואלסטית. שימור

אנרגיה.

7. מערכת חלקיקים. כוח פנימי וכוח חיצוני.

8. מתקף כוח ותנע קווי. שימור תנע קווי. התנגשויות.

9. תנועה מחזורית. תנועה הרמונית פשוטה ומשוואתה. אנרגיה בתנועה הרמונית פשוטה.

המטוטלת הפשוטה.

חשמל

1. מטען חשמלי, יחידות.

2. חוק קולון.

3. השדה החשמלי, הצגתו הגרפית. שדה של מטען נקודתי. סופרפוזיציה. משפט גאוס ושדה

חשמלי של גופים סימטריים. התנהגות חומרים בשדה חשמלי, מוליכים ומבודדים.

4. פוטנציאל. עבודה של שדה חשמלי. אנרגיה חשמלית אנרגית הטעינה, משפט עבודה

ואנרגיה.

5. קיבול ותכונות דיאלקטריות. קבל לוחות וקבל כדורי. מערכת קבלים.

6. זרם והתנגדות. מערכת נגדים.

7. מעגלים חשמליים. מקורות מתח. זרם ישר. חוקי קירחהוף.

מגנטיות

1. תכונה מגנטית ומקורה. מגנטים בטבע.

2. השדה המגנטי. יחידות. תנועה ציקלוטרונית.

3. השדה המגנטי של זרם חשמלי. מגנט מלאכותי. כוח בין קווי זרם מקבילים.

4. תנועת מוליך בשדה מגנטי. כוח אלקטרו-מניע מושרה.

5. מחולל חשמלי ומנוע חשמלי.

אשמח אם תאירו את עיני עד כמה הנושאים יהיו קשים [אגב, אם זה משנה, למדתי 5 יח' מתמטיקה אז חלק מהנושאים אני אמור לדעת לא?]

ואם כדאי לקחת מורה פרטי [אחד ממש טוב] שלוקח 90-100 שקל לשעה [לפעמים מאריך עד שעה וחצי כשבא לו] או לקחת קורס ב2,400 שקל שמציעה האוניברסיטה [משהו כמו 7 שבועות, 3 פעמים בשבוע, 4 שעות כל פעם]

העניין הוא שזה יהיה מתיש להתחיל ללמוד כ"כ הרבה עוד לפני הלימודים באוניברסיטה.. חשבתי ללמוד עכשיו, לטוס לחו"ל, אחרי זה לעבור כמה שיעורים שוב על החומר ולגשת לבחינה.

תודה רבה רבה מראש!

נ.ב.

מישהו יכול לומר לי איך ואם יתאפשר לי להיכנס עם הרכב לאוניברסיטה עצמה ולהחנות ליד בניין וולפסון או בסביבתו? [אני מחולון, אין תו חניה.. אבל אם אפשר לקנות אז אני אשמח]

פורסם

אני משוכנע ש-yoav יוכל לעזור לך.

;D

פורסם

אם אני לא טועה, המבחן אמור להיות פחות או יותר ברמה של בגרות 5 יח"ל פיסיקה. מעבר לזה אני לא יודע כלום :)

ולגבי חניה - יש הגרלה של מקומות חנייה בתוך האוניברסיטה, אבל הסיכוי קלוש (אלפי סטודנטים ואיזה 100 מקומות). חוץ מזה, האוניברסיטה מוקפת בחניונים (שברובם יש הנחה לסטודנטים, ככה שיעלו בין 8 ל-11 ש"ח ליום). לחילופין, יש חניות ברחוב מסביב לאוניברסיטה, חלקן כחול-לבן (כלומר תצטרך להשתמש בתווי חניה/איזיפארק/סלופארק) וחלקן חופשיות בחלק מהשעות.

נ.ב. אני לא היואב שמיני התכוון אליו.

פורסם

אני מציע לך לקחת את הקורס שלהם, זה בערך ברמה של 5 יחידות, לא יותר, אבל זה לרוב עם מרצים / מתרגלים שילמדו אותך בהמשך ( לפחות ככה בבר-אילן ).

לחברה שלנו שעשו את המכינה בפיסיקה בהחלט היו חיים יותר קלים... ( לי היה רק פיסיקה 1,2 בתואר, שזה בדיוק הנושאים אתה אומר, רק ברמה אוניברסטאית )

פורסם

אני משוכנע ש-yoav יוכל לעזור לך.

;D

:smile1:

אלא אם אתה בחור בעל יכולת קליטה ממש ממש ממש טובה, היתי ממליץ לקחת את המכינה.

זה לא בדיוק חומר קל למי שלא למד פיזיקה להספיק ללמוד את כל זה, ותצטרך להשקיע בזה לא מעט. מזכרוני בתיכון הבגרות בפיזיקה היתה יותר קשה בשבילי בתקופתו ממתמטיקה

פורסם
  • מחבר

זה ניקרא "פיסיקה 0"

זה לא יפטור אותי מאף קורס בהמשך וזו לא מכינה.. זה הקטע..

אני יכול לעשות את המבחן גם בלי הקורס. אבל מומלץ לחסר פיסיקה לעבור אותו כדי שלא אצטרך להשלים חומר במהלך הלימודים שמספיק קשים.

אגב, עם מורה פרטי לא עדיף?

מה בקשר לקושי הנושאים ולזמן שייקח ללמוד אותם? [יש לי קליטה טובה. אבל אני אומר את זה בסוביקטיביות כמובן]

פורסם

לא אמרתי שזה יפתור אותך מקורסים, מה שאמרתי, שזה החומר (פחות או יותר) שלומדים בקורסים האוני' עצמם, רק לומדים אותם ברמה יותר קשה ומעצבנת :P

אני מאוד ממליץ על מכינה, פיסיקה (גם בתיכון) הייתה אחת המקצועות הקשים יותר. אלא אם יש לך ממש ראש לזה.

מכניקה לא נוראית בסה"כ ברמת ה-בגרות, חשמל (לטעמי) יותר קשה ברמת ה-בגרות.

ווקטורים זה משהו שחשוב שתדע ותבין טוב, זה באופן כללי לאוניי' ( בעיקר בפיסיקה ), וזה לא משהו שלומדים בכלל בביה"ס נדמה לי.

עד תנועה מעגלית זה לא חומר נורא, מעבר לזה זה מתחיל קצת להסתבך, בעיקר בהבנה. (ההתחלה פשוט דיי אינטואיטיבית, זה עוזר ).

חשמל - נוראי

חח

סתם, אני לא אהבתי, מאוד לא אינטואיטיבי, דיי הרבה נוסחאות וכו'. בסה"כ נחשב לקצת פחות קשה ממכניקה, אבל זה נורא תלוי במרצים לרוב.

מגנטיות מסבכת את חשמל ( אצלי זה היה באותו הקורס ) והופך את זה לקצת פחות נסבל.

לא זוכר הרבה מעבר, חוצמזה שהיה לי מרצה הזוי למכניקה. הזוי.

פורסם

החומר שהראת פה זה בדיוק החומר של בחינות הבגרות ואפילו בלי כמה נושאים.

^^

וקטורים בוודאי שלומדים בתיכון.

מכניקה נחשב לנושא הקל מבין הנושאים ולומדים דרכו הרבה כלים בסיסיים שיעזרו לך בהמשך (כמובן שגם בו יש נושים לא קלים כמו תנועה הרמונית).

חשמל הוא נושא חביב מעט מבלבל לפעמים והוא חשוב מאד בשביל להבין את הנושא של מגנטיות.

פורסם
  • מחבר

וקטורים זה דבר מפגר למדתי את זה במתמטיקה... למדתי בעקרון פיסיקה בכיתה י' אם אני לא טועה וזה היה ממש קל - אבל אני מניח שהחומר הזה קשה יותר ולא יודע כמה זמן ייקח ללמוד אותו מבחינת כמות החומר [שוב לשאלה אם עדיף את הקורס או מורה טוב ושלא יעלה יותר מהקורס]

נראה לי שאני בסדר עם ההבנה של מגנטים, חשמל וכל מיני נושאים אחרים של פיסיקה. כשהייתי קטן הייתי גם נכנס המון לאת NOVA או איך שקראו לו ורואה כל מיני הרצאות על תורת הקוונטים, חורי תולעת וכל הנושאים האלה ודווקא אז לא התקשתי בלתפוס את זה... שוב, הייתי אומר "לעניות דעתי" אבל זה נשמע פלצני... אני באמת לא ממש יודע על מה אני מדבר.

פורסם

החומר הזה זה בול החומר של התיכון (ועוד בלי מיקוד שעוזר)

מה שאומר שאתה צריך ללמוד מה שתלמידים לומדים ב3 שנים

אם ממש כואב לך אתה יכול לקחת מורה פרטי ולעשות איתו שיעורים על מה שאתה לא מצליח להבין בעצמך (אחרי שתקנה איזה ספר או משהו... פיזיקה לא לומדים מוויקי סיכומים)

פורסם
  • מחבר

מה ז"א כואב לך? לא מעניין אותי הסכום הכספי רק שלא יעבור את ה2400 סתם בשביל לא להרגיש שיצאתי פראייר

העניין הוא שאין לי כוח להיכנס למסגרת שלושה חודשים לפני הלימודים...

פורסם

אתה לא חייב לעשות את המבחנים האלה?

בכל מקרה אתה תלמד ואז תהיה ב"מסגרת"

פורסם
  • מחבר

אני חייב לעשות מבחן אבל את הקורס של שלוש חודשים לפני כן אני לא..

פורסם

נו? אז ההצעה שלי מקודם עדיין תקפה

אמרתי מורה פרטי (שיעור בשבוע) ולא קורס

פורסם

המלצה שלי, לגבי החלק של המכניקה לפחות, תרכוש את הספר של דוד אגמון - "מכניקה ניוטונית".

הספר עשוי ללמידה עצמית ושם דגש על אינטואיציה, ויעזור לך מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים