עבור לתוכן

האם ללמוד תיכנות או QA?

Featured Replies

פורסם

שלום,

החלטתי לעשות הסבה לתחום המחשבים. למרות שעשיתי תואר שני במדעי החברה, יש לי יכולת למידה גבוהה וגישה למקצועות הריאליים.

אני מתכננת ללמוד במכללת מדיאטק הייטק ומתלבטת מאוד אם כדאי ללמוד תכנות או בדיקות תוכנה.

היות שאני בת 34, אני מוטרדת בעיקר לגבי היכולת שלי להשתלב בשוק העבודה.

באיזה משני התחומים יהיה לי קל יותר למצוא עבודה, בהנחה שאעבור את הקורס בהצלחה?

תודה,

יוליה

פורסם

למען האמת בחרת זמן לא אידיאלי להסבת מקצוע.

כפי שאת יודעת (או שלא) תחום ההיי טק סובל קשות (וזו רק ההתחלה) מהמשבר הכלכלי העולמי.

להערכתי, יעברו מספר שנים עד שהשוק ישגשג מחדש,

וגם אז אין לדעת לאילו כיוונים הוא יתפתח.

המלצתי? לא לעשות את ההסבה הזאת עכשיו.

בוגרי אוניברסיטה לא מצליחים למצוא עבודה היום, אז אני מניח שגם את תתקשי...

מצד שני,

הקורס שאת מדברת עליו בטח פרוס על פני שנה-שנתיים, ואז אי אפשר לדעת מה יהיה כשהוא יגמר.

בכל מקרה, לדעתי כדאי ללמוד בדיקות תוכנה במכללה מקצועית.

פורסם

היום המצב הוא קשה מאוד ויהיה לך קשה למצוא עבודה בלי קשר לקורס שתיקחי .

אם נדבר באופן כללי הרי שלדעתי כדאי לך לקחת קורס בתיכנות . עם קורס בתיכנות יש סיכוי שתוכלי למצוא עבודה גם בתיכנות ו\או בבדיקות .

מצד שני עם קורס בדיקות ספק רב אם חברה תסכים להעסיק אותך כמתכנתת .

בקיצר קורס בתיכנות לדעתי פותח לך פתח לשני התחומים , ואילו קורס בדיקות רק לתחום הבדיקות .

פורסם

תכנות יש דרישה לא קטנה למהנדסי "הנדסת אנוש" בד"כ דורשים שילוב של מדעי המחשב + מדעי החברה\פסיכולוגיה אבל גם הסמכה טובה בתכנות Java Enterprise Application Dev/Microsoft Cert Ent Application Dev יכולה להספיק...

פורסם
  • מחבר

שלום,

אני בת 34, מתכננת הסבה להייטק. רציתי לשאול עד כמה הכניסה המאוחרת לתחום תקשה עלי במציאת עבודה.

בנוסף, בהתחשב בגילי, האם יהיה לי קל יותר להשתלב בתחום של QA או תיכנות?

תודה,

יוליה

פורסם

הי יוליה,

עכשיו זו התקופה הטובה ביותר ללמוד (כשאין עבודה - מתמקצעים).

נקודתית לשאלה האחרונה שלך,

אני חושב שיהיה לך יותר קל להיקלט כ QA בהתחשב בגילך.

אם תכנות מושך אותך מאד ומתאים לך (אני לא מכיר אותך), יכול להיות שתצליחי להקלט כ QA ולהשתלב בפיתוח למרות שזה לא תמיד מקובל.

אם תוכיחי פוטנציאל גבוה בפיתוח, גם בגיל 34 תוכלי להקלט (34 זה לא נחשב "זקן"/מבוגר).

מקווה שעזרתי.

פורסם

עצה שלי ? כמשהו שכן בתחום כבר כמה וכמה שנים ? מקסימום הקורס בדיקות (ואחד קצר) כדי לקבל אוריאנטציה קלילה (יותר מאשר שזה ישנה).

רוב המקומות הרציניים לא ממש מתחשבים בקורס כזה , ודווקא יותר בתואר שני.

אף מקום לא יקבל אותך לתכנות על סמך קורס תכנות כזה או אחר , תחום התכנות הוא לא ידיעת שפת תכנות , זה החלק הקל שאפשר ללמוד מספר / קורס תוך זמן קצר.

החלק הקשה זה להבין איך באמת עושים את זה נכון , אם זה CODING STANDARDS , ידע טכני בתחום , אלגוריתמים ויעילות , מבני נתונים שונים וכו.

ואת זה לא ממש לומדים במכללה של הסמכות כאלו ואחרות אלא לאורך קורס של מדעי מחשב או תעסוקה רצינית בזה כמו ביחידות מסוימות בצבא.

תחום אבטחת האיכות (QA) "קל" יותר להשתלב אליו (בצורה יחסית , הכל כמובן תלוי ברמה הטכנית של התפקיד) , אך זה תחום שיותר קשה להתפתח בו.

כך או כך , רוב החברות לא ממש סופרות את הקורסים האלו בתור משהו רציני במיוחד.

בכ"א , כפי שנאמר - זה זמן טוב ללמוד ולהתמקצע וזמן גרוע למציאת עבודה בתכלס.

כדאי לך לחפש מקומות שנותנים גם הכשרה בתמורה להתחייבות, אני יודע שאצלי במקום עבודתי (צ'ק פוינט) לדוגמא יש פעם בחצי שנה - שנה תוכנית כזאת שמיועדת לאנשים חדשים לתחום הכוללת הכשרה מקיפה לQA , רשתות ואבטחת מידע עוד לפני הכניסה לתפקיד.

שימי לב שקשה להגיע למשרות האלו (לרוב מאות מתמודדים על 10-20 משרות) , אך יש בהן העדפה לאנשים רציניים עם תארים שגם לאו דווקא קשורים לתחום.

(ועכשיו החלק הרע - הכשרה כזו בדיוק הסתיימה אצלינו ככה שלא מחפשים עוד כרגע לתוכנית כזו).

ליביו

פורסם

בוא תגזים...

עם כל הכבוד לחברה שלך

יש לא מעט (או לפחות הייתה, עכשיו כל השוק במצב קשה) עבודה לבוגרי קורסים מקצועיים...

ויש לא מעט חברות שמוכנות לספוג תוכניתנים צעירים (מבחינת שנות נסיון) / בלי רקע אקדמי נרחב, בשביל משימות תכנות פשוטות / שכר מופחת.

עדין, אני אישית לא יעודד אף אחד לקחת קורס תכנות ב 20000 שקל בג'ון ברייס, אבל הנתונים מצביעים שהאנשים האלה מוצאים עבודה.

ושוב, לגבי פותחת הטרד', תלכי ללמוד QA... קורס קטן, תראי כמה את נמשכת לתחום באמת.

פורסם

תשמע CHOOK_RL , אתה יכול לחשוב שאני מגזים (ולחברה שלי שלום בינתיים טפו טפו טפו , כדאי לך לקרא קצת , אנחנו לא ממש אמדוקס או קומברס בהתנהגות עם העובדים) , ולחשוב שאני מכיר את העניינים רק בעבודה שלי.

אבל, האמת היא שזה לא ממש נכון , גם אחי עובד בתחום וגם אבי בתחום כבר סביבות ה30 שנה והרבה מאוד מחברי ומחברי משפחתי בתפקידים קטנים וגדולים בארץ ובחול (מבודקים פשוטים ועד CTOים בחברות שונות).

אני לא אומר את זה על סמך עבודה אחת , 2 , 3 או 4 אלא על סמך היכרות עמוקה שלי עם השוק והנפשות הפועלות לאורך יותר שנים ממה שרוב האנשים חושבים שתעשיית ההייטק קיימת בארץ.

מן הסתם זה לא שחור ולבן (אם לא הובן ככה מההודעה שלי) ואתה צודק - יש עבודה ויש זכות קיום לקורסים ולבוגריהם , פשוט במיוחד עכשיו אבל גם בכלליות - כשירצו להעסיק מתכנת רציני שצריך לעשות עבודה "טיפה" יותר כבדה - רוב בוגרי הקורסים האלו יזרקו לצד לטובת אקדמאים (ואלו בתורם לטובת תכנתים טובים עם ניסיון וידע).

במיוחד בעבודות עם מערכות רציניות ופרויקטים גדולים שעוברים CODE REVIEWים על כל שורת קוד ומערכות שרצות בPRODUCTION.

השורה התחתונה של שנינו זהה.

ליביו

פורסם

העיקר שהשורה התחתונה של שנינו זהה..

ואני מאחל רק הצלחה לשוויד וחברתכם :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים