עבור לתוכן

שאלה ללומדים באונ' תל אביב

Featured Replies

פורסם

ואפרופו טכניון שם יש משהו שממש מטריף אותי שזה פקטור שלילי.. אם הציון הכיתתי במבחן הוא מעל 60, כן 60, נותנים פקטור שלילי בשביל להעיף אנשים.

בולשיט.

• תגובות 44
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שני חברים שלי שלומדים שם כבר עברו את זה.. לא האמנתי.

פורסם

בולשיט.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שלפחות פעם הייה שם פאקטור שלילי... אולי לא לממוצע 60, אבל עדיין...

לנושא-

אני למדתי את התואר הראשון בבן גוריון, ובהרשמה לקורסים אני רגיל שיש זמן מוגדר עבור כל מחלקה, שבו פשוט נרשמים לקורסים, כשכל הקודם זוכה (בד"כ יש מקום, ואם יש 3~4 שלא הפסיקו להרשם המזכירה יכולה לרשום אותם ידנית...)

מה זה המכרז הזה?

דבר נוסף- אני רוצה ללמוד תואר שני, עם טזה, אז יחס אישי פחות רלוונטי בשבילי, אבל אני אשמח לדעת איזה תנאים מציעים שם (שעות חובה בשבוע, הגבלות על זמני הגשת עבודות...)

ודבר אחרון לבינתיים- מישהו אולי מכיר מחקרים\ חוקרים שעוסקים באלקטרואופטיקה, מהצד הפיסיקאלי\ חומרים? (לא מהצד של הנ' חשמל- שילוב התקנים במעגלים\ התאמה של התקנים לצורכי מעגל...)

פורסם

שני חברים שלי שלומדים שם כבר עברו את זה.. לא האמנתי.

הדבר החייד שיכול להיות קרוב לזה זה פאקטור נירמול, וזה קורה שהממוצע הוא הרבה יותר מידי גבוה מהצפי (למשל, אם הממוצע הנורמלי הוא 60 והממוצע באותו מחזור הוא 95, יתכן דבר כזה). הסיכוי שזה יקרה הוא קטן מאוד, ובינינו, אני מאמין שמדובר באיזה אגדת סטודנטים כזאת או אחרת.

פורסם

לנושא-

אני למדתי את התואר הראשון בבן גוריון, ובהרשמה לקורסים אני רגיל שיש זמן מוגדר עבור כל מחלקה, שבו פשוט נרשמים לקורסים, כשכל הקודם זוכה (בד"כ יש מקום, ואם יש 3~4 שלא הפסיקו להרשם המזכירה יכולה לרשום אותם ידנית...)

מה זה המכרז הזה?

מתרגלים (לבסוף).

המכרז הוא כשמו, מכרז. כל אחד מקבל מספר נקודות על פי כל מיני קריטריונים (שנת לימוד, מקצועות וכו') והוא מציע כמות נקודות כראות עיניו על הקורס והשעה הספציפית שהוא רוצה להשתתף בו. המכרז עיוור ואחרי שנגמרת התקופה הקבועה מראש "מגלים" את ההצעות ונקבע רף כניסה שמי שהציע מעליו נכנס לקורס.

המטרה היא לבטל את ה"כל הקודם זוכה". המציאות שנוצרת מהשיטה הזו היא שזה מקשה על מי שיש לו הרבה קורסים להרכיב מערכת (אם בנית מערכת שמבוססת על קבלה של קורס מסויים בשעה מסויימת ואח"כ פתאום שובצת לשעה אחרת כי לא זכית במכרז זה מתחיל לעלות לך על קורס שלישי וכו'. אתה אף פעם לא יודע בזמן אמת האם הקצבת מספיק נקודות לכל קורס).

מכיוון שבתארים מתקדמים יש הרבה פחות קורסים, הרבה פחות קורסים עם יותר מקבוצה אחת והרבה פחות בעיה של חוסר מקום זה לא באמת מציק.

פורסם

אני יכול לציין שבתואר ראשון בניהול המכרז הוא בדיחה...

נותנים לך 300 נקודות, ובפועל הקורסים נסגרים על 10-20 נקודות ניקוד סגירה

במדעי המחשב, מפאת העומס והגודל (והמצוקה התקציבית) יש מקרים בהן באמת נלחמים על קורסים,

אבל כמו שנאמר, בסופו של דבר פנייה למזכירה לרוב מכניסה אותך לקורס.

לגבי תואר שני, תתחיל בלחפש חוקרים הנמצאים באוניברסיטה בתחום זה ותפנה אליהם במייל... השיטה הטובה ביותר.

אתה גם יכול לשלוח למזכירת הפקולטה ולבקש שמות של חוקרים

פורסם

מתרגלים (לבסוף).

המכרז הוא כשמו, מכרז. כל אחד מקבל מספר נקודות על פי כל מיני קריטריונים (שנת לימוד, מקצועות וכו') והוא מציע כמות נקודות כראות עיניו על הקורס והשעה הספציפית שהוא רוצה להשתתף בו. המכרז עיוור ואחרי שנגמרת התקופה הקבועה מראש "מגלים" את ההצעות ונקבע רף כניסה שמי שהציע מעליו נכנס לקורס.

המטרה היא לבטל את ה"כל הקודם זוכה". המציאות שנוצרת מהשיטה הזו היא שזה מקשה על מי שיש לו הרבה קורסים להרכיב מערכת (אם בנית מערכת שמבוססת על קבלה של קורס מסויים בשעה מסויימת ואח"כ פתאום שובצת לשעה אחרת כי לא זכית במכרז זה מתחיל לעלות לך על קורס שלישי וכו'. אתה אף פעם לא יודע בזמן אמת האם הקצבת מספיק נקודות לכל קורס).

מכיוון שבתארים מתקדמים יש הרבה פחות קורסים, הרבה פחות קורסים עם יותר מקבוצה אחת והרבה פחות בעיה של חוסר מקום זה לא באמת מציק.

נראה לי שזו השיטה הכי דבילית בעולם.

פורסם

זו אכן השיטה הכי דבילית בעולם.

זה פשוט לא עובד.

פורסם
  • מחבר

כמה משועמם\ סטלן הייה מי שחשב על המכרז הזה :screwy:

בקיצור, ממה שהבנתי- הכי טוב יהייה להתקשר למזכירה של המחלקה (או איך שלא קוראים למחלקה באונ' הזו) ולברר איתה מה התנאי לימוד, תנאי קבלה וכו'...

תודה לעוזרים, ואם יש למישהו\י משהו מועיל להוסיף- בכיף :)

OT: מישהו יודע אם יש מצב להתקבל למכון ויצמן בתור סטודנט שלא עובד במחקר אצלהם? מישום מה לא מצאתי בכלל אופציות רישום באתר שלהם :P

פורסם

גם פה אני מאמין שהדרך היעילה ביותר תהיה פשוט להתקשר ולברר, למרות שאני די בטוח שזה אפשרי (אני מכיר מישהו שלומד שם לתואר שני בפיזיקה ועד כמה שאני יודע עובד בקצה השני של הארץ במוסד אקדמאי אחר).

פורסם

נראה לי שזו השיטה הכי דבילית בעולם.

להבדיל משיטת כל הקודם זוכה?

מכרז זה הוגן יותר, מי שרוצה יותר (ולפיכך מציע יותר) מקבל

בעולם מושלם, לא היו מגבלות של מקומות, המרצים היו מלמדים מתי שנוח לתלמידים

חבל שזה לא המצב :-\

בכל מקרה, כמו שאמרו, יש פקולטות שזה באמת בדיחה.

פורסם
  • מחבר

גם פה אני מאמין שהדרך היעילה ביותר תהיה פשוט להתקשר ולברר, למרות שאני די בטוח שזה אפשרי (אני מכיר מישהו שלומד שם לתואר שני בפיזיקה ועד כמה שאני יודע עובד בקצה השני של הארץ במוסד אקדמאי אחר).

יש מצב שהוא עובד על התזה שלו או שהמנחים שלו הם משני המקומות?

עבודות משותפות בין מוסדות זה דבר מאוד נפוץ...

לגבי הלהתקשר- הטלפון היחיד שראיתי שם זה של מחלקת הפירסום שלהם :P

פורסם

להבדיל משיטת כל הקודם זוכה?

מכרז זה הוגן יותר, מי שרוצה יותר (ולפיכך מציע יותר) מקבל

בעולם מושלם, לא היו מגבלות של מקומות, המרצים היו מלמדים מתי שנוח לתלמידים

חבל שזה לא המצב :-\

בכל מקרה, כמו שאמרו, יש פקולטות שזה באמת בדיחה.

השיטה הזו אולי הוגנת יותר בתיאוריה אבל היא פשוט לא עובדת טוב. בפקולטות בהן זה עובד כמו שצריך הסיבה היא בדר"כ שממילא אין בעיית מקום ולכן זה לא ממש משנה, בפקולטות בהן כן יש בעיית מקום והמכרז אינו בדיחה זה יוצר התנגשויות נוראיות במערכת באופן עקבי. במציאות, אחרי סיום המכרז כולם רצים לשנות הכל אצל המזכירה וזה חוזר לאותו מצב בדיוק (רק יותר גרוע כי זה לא מאורגן בשום דרך).

היה טוב אם הם היו יוצרים מסלול שמאפשר לבחור "חבילות" קורסים, לפחות של קורסי החובה.

פורסם

לפי האגדה ששמעתי, מי שהמציא את השיטה שנא את האוניברסיטה :)

בכל מקרה, המכרז גורם המון המון בעיות. סתם לדוגמה, אצלי בפקולטה אמרו שאוטומטית מאשרים חפיפה של עד שעה אחת בין קורסים. הכוונה ב"אוטומטית" היא לא "תרשום את זה במכרז והמערכת תאשר", אלא "אחרי שהמכרז יסתיים תצטרך לבוא למזכירה, ואם יהיה מקום פנוי אז היא תאשר לך".

מה שאומר שאנשים כאלה נדפקים (למזלי, בשתי הפעמים שהייתי צריך לעשות את זה עדיין היה מקום פנוי).

כמו שנאמר מעליי, זה בעיקר יוצר בעיות כשיש סדר מאוד ספציפי של קורסים שצריך לקחת. ברוב הפקולטות, לתלמיד שנה ראשונה כמעט אין בחירה של מקצועות (הוא חייב לקחת כל מיני קורסי בסיס בשביל להמשיך הלאה), ואם הוא לא יכול להירשם לאחד מהם אז הוא נדפק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים