עבור לתוכן

ציון נכשל בתנ"ך, האם אני זכאי לתעודת בגרות?

Featured Replies

פורסם

לומדים גם לומדים. מלבד החדואות, מדמחניקים לומדים מתמטיקות של מתמטיקאים או כאלה שמיועדות למדמחניקים. אל תשכח שבניגוד לעברית, בטכניון יש 5 רמות חדוא (מדעי החיים א'-ג', חדוא 1 ו-2, חדוא 1 ו-2 מ, חדוא 1 ו-2 ת, אינפי 1-3, כאשר אינפי זה למתמטיקאים בלבד). חדוא 1 ת' מבחינת התאוריה זה בערך כולל הכל.

• תגובות 49
  • צפיות 10.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אז זהו שאצלנו המדמחניקים לומדים מתמטיקה למתמטיקאים,כל החומר שבסילובוסים של חדו"א 1,2ת לא נלמד בשתי סמסטרים אלא ב4! [אינפי 1,2 ואינפי מתקדם 1,2] ההבדל הוא לא בכמות החומר אלא ברמת הדיוק בהגדרות ובהוכחות, לדוגמא נושא האינטגרציה המשטחית הוא נושא שמאוד קשה לטפל בו בצורה מדוייקת ופורמלית [למשל משפט סטוקס - ההכללה של המשפט היסודי של החשבון האינפיניטיסימלי עבור יריעות חלקות, שמונסח בRn שממנו נובעים משפטי גרין, גאוס ו"(חוק) סטוקס" הנלמדים בחדו"א ת] במסגרת החדו"א וזה גם דיי מיותר למי שצריך לדעת רק את המסקנות של הנושא, אבל מה לעשות שמדעני מחשבים נחשבים לכמעט מתמטיקאים ואם הם לומדים משהו אז הם צריכים לדעת אותו פורמלית. לצערי אפילו בפקולטה להנדסה אצלנו לומדים את אינפי אחד וחצי משתיים עם המתמטקאים,מה שיוצר לחץ מטורף וקושי עצום.

יש דברים שלא נלמדים במסגרת החדו"א שזה תורת המספרים...אצלנו לדוגמא בזבזנו כמה הרצאות כדי להוכיח ש 1+1 שונה מ0, הוכחנו את עקרון האינדוקציה,למדנו על יחסים בין גדלים אינסופיים [קבוצות בנות מנייה], הגדרנו בצורה מדוייקת חזקה למעריך ממשי, הוכחנו שלאחר שהגדנו אקסיומטית את מערכת המספרים הממשיים אז היא באמת קיימת ועוד דברים טריוויאלים למדי אבל שלא כ"כ קל להוכיח, דברים כאלה מאוד מיותרים בשביל להמשיך להתקדם בפיסיקה ובהנדסה אבל אין מה לעשות חייבים ללמוד את זה.

פורסם

תתייחס לזה כאל משהו שיעזור לך. אני בטוח שעכשיו אתה מתוסכל, אבל לך תדע, בהמשך אולי תברך על כל שניה שלמדת את זה. אני מכיר מישהו שלמד מקצוע מסוים לפני 30 שנה, ובמסגרת אותו מקצוע הוא למד קורס הכי לא קשור בעולם. היום הוא מברך על כל שניה.

פורסם

בקיצור, זכאי!

פורסם

יש אצלנו מסלול מחשבים-מתמטיקה. שם לומדים אינפי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים