עבור לתוכן

התקנת דיסק חדש ובעיה במחיצות

Featured Replies

פורסם

ברשותי כונן WD 3200AAKS שהיה מחולק לשתי מחיצות - 20 ג'יגה וכל השאר. שבוע שעבר רציתי לפרמט את המחיצה של מערכת ההפעלה בלבד (ה-20) ולהתקין מחדש. אחרי שהעברתי הכל למחיצה השניה, משום מה מצאתי לנכון לפרמט את המחיצה בעזרת Partition Magic. היה נראה כאילו הכל עבר בהצלחה, אולם כשניסיתי להתקין מחדש את ה-XP, ההתקנה לא זיהתה את המחיצות הקיימות, ובאופן די מוזר קבעה שקיימת מחיצה בגודל 131 ג'יגה, וכל השאר הוא free space.

כל ניסיון להתמודד םע הבעיה נכשל, וכאשר נותרה בידי רק האופציה לפרמט את כל הכונן ולאבד את כל שהיה במחיצה השניה, החלטתי לקנות כונן חדש זהה (התכוונתי לעשות מזמן, זו הייתה רק אמתלה), להתקין עליו את מערכת ההפעלה, ולאחר מכן לנסות לשחזר את הכונן השני.

וכעת מספר שאלות:

1. יש איזשהי משמעות באיזה חיבור חשמל אני מחבר את הדיסק החדש? יש לי מלא חיבורים פנויים, ואני יכול לחבר לאותו כבל אליו מחובר הדיסק הראשון, או לכבל חדש שכלום לא מחובר אליו. ישנה איזשהי משמעות ולו הקטנה ביותר בחיבור לאותו הכבל?

2. יש למישהו רעיון מה הייתה הבעיה מלכתחילה שמנעה מההתקנה לזהות את המחיצות הישנות?

3. כיצד לאחר התקנת הדיסק החדש אני מאתר את המידע על הדיסק הישן?

תודה,

ערן

פורסם

XP SP1? אם כן- אתה צריך SP2

כמו כן- מחקת את המחיצה הקטנה (20GB)? או שרק פרמטת? ובאיזו מערכת קבצים עשית זאת? FAT32/NTFS?

1. זה לא משמעותי אם יש לך הרבה חיבורים פנויים.

2. על זה אני עובד- תצטרך לענות על השאלות הנ"ל בשביל לעזור לי לעזור לך.

3. יתכן שהוא יהיה זמין במחיצה בתוך "My Computer" ויתכן שתצטרך תוכנת לשחזור המידע.

פורסם

וכעת מספר שאלות:

1. יש איזשהי משמעות באיזה חיבור חשמל אני מחבר את הדיסק החדש? יש לי מלא חיבורים פנויים, ואני יכול לחבר לאותו כבל אליו מחובר הדיסק הראשון, או לכבל חדש שכלום לא מחובר אליו. ישנה איזשהי משמעות ולו הקטנה ביותר בחיבור לאותו הכבל?

2. יש למישהו רעיון מה הייתה הבעיה מלכתחילה שמנעה מההתקנה לזהות את המחיצות הישנות?

3. כיצד לאחר התקנת הדיסק החדש אני מאתר את המידע על הדיסק הישן?

1) לדעתי תמיד עדיף לתת חיבור נפרד להרדיסק במידה ויש פנוי, ואם אין אז לא ביג דיל.

2) אולי מבנה לא סטנדרטי של PARTITIONS (יש מצב).

3) אתה פותח PM ורואה אם הוא מזהה את הPARTITION שהוא יצר בעצמו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים