עבור לתוכן

מחפש לוח הכי זול שאפשר ל-775 עם בקר רייד טוב.

Featured Replies

פורסם

חשוב לי שזה יהיה בקר רייד אמין, יופעל עליו רייד1 (מירור) ככה שכל המטרה זה אמינות ולאו דווקא ביצועים.

חשוב שידע לסנכרן את 2 הדיסקים גם לדיסק ריק (ולא שיתחיל את פעולת העתקה רק מדטא חדש שיכתב מאותו הרגע) , הכוונה שגם בהרכבה יותקן לו הרדיסק אחד מלא ואחד ריק, וגם בעתיד אם אצטרך להחליף דיסק, שהוא ידע להעתיק את כל התוכן בעצמו לדיסק החדש.

אני לא יודע אם זה תפקיד של רייד, אבל אם יש סיכוי שהוא ידע לדווח כשדיסק אחד לא תקין, זה יהיה מעולה, אם לא אז כנראה שאני אצטרך להסתמך על S.M.A.R.T ...

חשוב מאוד שיהיו לפחות 4 חיבורי SATA פנימי על הלוח, לא כולל ESATA וכו' (גם במצב כזה אני אצטרך לוותר על סידירום, אבל אפשר לחיות עם זה).

אני חשבתי על ה-ASUS P5QL-E שעולה 580 שקל, אבל אני לא ממש מבין בבקרי רייד אז אין לי מושג אם שלו נחשב טוב, ואני לא יודע אם אפשר למצוא משהו דומה במחיר יותר נוח (ראיתי גיגהבייט מבוסס NFORCE עם רייד בסביבות ה-350 שקל אבל יש לו רק 3 סטא פנימי אז זה לא בא בחשבון).

תודה רבה, ואני באמת מבקש שרק מי שמבין בקטע הזה יגיב, אני לא רוצה להתפשר על הנושא כי גם ככה אני מחליף את הלוח רק בגלל המטרה הזאת.

אין לי חיבורי PCI פנויים אז אני לא יכול לקנות בקר PCI RAID בשביל לחסוך את ההחלפה של כל הלוח.

פורסם

יש בשלי , אבל אני בספק אם הוא הכי זול בתחום

פורסם

אני לא יכול לטעון שאני ה-מומחה בתחום, אבל יש לי לא מעט ניסיון עם בקרי RAID מובנים בכמה וכמה מלוחות האם הטובים של השנתיים האחרונות ולצערי קשה לי מאוד להמליץ על פיתרון כזה.

לגיבויים יש כמה וכמה פתרונות לא פחות טובים/אמינים ואם המצב כל כך קריטי כבר שווה להשקיע בבקר RAID נפרד לדעתי.

פורסם
  • מחבר

digitalseeker, כבר בהודעה הראשונה ציינתי לוח אחד שיותר זול משלך, אז בטח שזה לא רלוונטי.

tmpusr, תודה רבה על התגובה, האמת שכבר ראיתי לא מעט תגובות קוטלות לבקרים המובנים אבל קיוויתי שזה השתפר בזמן האחרון, אם אתה אומר שזה המצב גם בלוחות הנוכחיים אז אני באמת אוותר על התענוג.

מכוון שאין לי כוונה לקנות גם בקר רייד וגם לוח חדש (כי אין לי כבר חיבורי PCI פנויים) אז אני אמשיך את הנושא בפורום תוכנה.

פורסם

digitalseeker, כבר בהודעה הראשונה ציינתי לוח אחד שיותר זול משלך, אז בטח שזה לא רלוונטי.

tmpusr, תודה רבה על התגובה, האמת שכבר ראיתי לא מעט תגובות קוטלות לבקרים המובנים אבל קיוויתי שזה השתפר בזמן האחרון, אם אתה אומר שזה המצב גם בלוחות הנוכחיים אז אני באמת אוותר על התענוג.

ניסיתי על P965 למיניהם וכן על X38 לאחרונה. יותר מזה אני לא יודע לומר....

אני לא יכול לטעון שאני ה-מומחה בתחום,

פורסם
  • מחבר

X38 זה מספיק עדכני.

וזה סה"כ לשימוש ביתי, אני לא צריך יותר מדעה של בעל ניסיון (:

פורסם

כמובן שבכל הלוחות מבוססים של אינטל קיימים בקרי ICH ב southbrige מובנים בלוחות היעודיים לכך. כאשר הכי חדשים היום הם ICH10 (תוכל לראות את הדגמים פה):

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_chipsets#Core_2_Chipsets

ממה שאני זוכר, אצל אינטל ב RAID 1, אין בעיה גם בשימוש בדיסקים לאחר מכן אם יש תקלה או משהו כזה, כי הם עותק זהה ויכולים לעבוד לבד בלי בעיה (לפחות ככה זה שמעלים אותם בלינוקס בלי דריברים).

ככה שנגיד ויש בעיה כלשהי כתוצאה מזה שהבקר לא להיט, זה לא אמור להפריע. אין גישה ישירה לנתוני ה SMART של הדיסקים בתצורת RAID, אבל הבקר של אינטל אמור לעקוב אחרי הבעיות הללו ולצעוק בלי יותר מדי הסברים במקרה של תקלה.

השאלה היא מה מטרת הגיבוי, כי חוץ מנזק פיזי לאחד מהדיסקים זה לא נותן יותר יתרון גיבויי (למשל וירוס שמוחק מידע, תקלה חשמלית במערכת שהורסת את שני הדיסקים וכו').

פורסם
  • מחבר

הכוונה שלי לא היתה שימוש באחד הדיסקים אם השני מתקלקל, אלא העתקת כל המידע מחדש אוטומטית בחיבור דיסק נוסף ריק (הבנתי שיש בקרים שיודעים רק לכתוב את המידע לשניהם בו זמנית, בלי לסנכרן במידע ואני מחבר דיסק ריק).

המטרה היא רק גיבוי מנזק פיזי של אחד הדיסקים, לא שום דבר מעבר לזה.

על הרייד לא יהיה מערכת הפעלה, רק קבצים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים