עבור לתוכן

האם כדי לחבר כונן חיצוני ב-esata צריך לכבות את המחשב?

Featured Replies

פורסם

אם כן, האם גם ב-firewire 400 צריך?

כי קניתי כונן חיצוני חדש שיש לו גם esata וגם firewire ואני מתלבט באיזו צורה לחבר אותו.

חשוב לי שיהיה אפשר לחבר ולנתק את הכונן בלי לכבות את המחשב.

וכמובן שגם המהירות חשובה לי.

פורסם

אין צורך.

פורסם
  • מחבר

אבל חיברתי אותו מבלי לכבות את המחשב והוא לא זוהה.

רק כיבוי והדלקה של המחשב גרם לו לזהות אותו.

לוח האם הוא GIGABYTE GA-MA78GM-S2H.

האם צריך להגדיר אותו איכשהוא שה-hot swappable ב-esata יעבוד?

עוד שאלה: האם esata יותר מהיר מ-firewire 400?

פורסם

תאורטית כן, אבל זה תלוי ברכיב- יתכן שהוא לא כ"כ מהיר כך ש-Firewire 400 לא מגביל אותו - במקרה כזה הם יהיו שווים.

אבל אם זה דיסק קשיח מודרני אז רוב הסיכויים שהוא מהיר יותר ועדיף לך לחבר אותו ב-eSATA.

בלוח שלך 5 יציאות SATA ויציאה אחת של eSATA

איפה שהיציאות SATA יש יציאה שהיא ממקומת בצורה מאוזנת ביחס ליציאות האחרות וכתוב לידה SATAII4 (זהו המספר שלה - 4)

היציאה הזו + היציאה האחורית של eSATA נשלטות בו זמנית על ידי הפוקנציה "OnChip SATA Port4/5 Mode" שבביוס.

(הבהרה: הפוקנציה "OnChip SATA Type" שולטת על SATAII0 ועד SATAII3 כלומר 4 יציאות ואילו הפוקנציה "OnChip SATA Port4/5 Mode" שולטת על יציאת eSATA והיציאה SATAII4.)

על מה שהפוקנציות הללו עושות אתה יכול לקרוא כאן - בין היתר שם אתה צריך Hot Plug ובשביל זה עליך לקבוע שהפונקציה ששולטת על ESATA ו-SATAII4 תהיה על "As Sata Type" ולא על "IDE". אם יש לך דיסק קשיח עם מערכת ההפעלה שמחובר ליציאת SATAII4 אז עליך לחבר אותו לאחת מהיציאות האחרות כי עשויות להיות בעיות עם שינוי הערך לאחר שמערכת ההפעלה מותקנת. (כפי שמוסבר בקישור שהבאתי)

לאחר מכן גם ESATA וגם SATAII4 יקבלו יכולת של Hot Plug ותוכל לחבר ולנתק את הכונן הקשיח החיצוני מתי שרק בא לך.

עריכה- תיקון:

As Sata Type הכוונה ל- (לפי חוברת הלוח שלך) "The mode depends on the OnChip SATA Type settings."

כלומר שאם בפוקנציה הקודמת קבעת AHCI אז תוכל לעשות זאת, אבל שוב יהיו לך בעיות עם מערכת ההפעלה במידה ולא קבעת זאת מלכתחילה. במילים אחרות- אין דרך פשוטה להגיע ליכולת ה-Hot Plug.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

בדקתי ולא היה אף כונן מחובר ל-SATAII4.

בביוס באמת היה מוגדר AS IDE ב-OnChip SATA Port4/5 Mode. אז החלפתי אותו ל- As Sata Type.

אבל עדיין הכונן לא מופיע לי בתור ניתן לניתוק כמו כונני USB.

האם הוא אמור להופיע שם?

אם לא, האם אין בעיה שאני עלול לנתק אותו תוך כדי שמשהו נכתב אליו?

פורסם

קרא את מה שכתבתי בעריכה-תיקון.

פורסם
  • מחבר

במידה ואפרמט את המחשב ואתקין מערכת הפעלה מחדש (במילא חשבתי לעשות את זה בקרוב), הבעיה תפתר?

פורסם

כן, רק תצטרך להגדיר AHCI לפני ההתקנה מחדש.

ישנם כל מיני דרכים לפתור את הבעיה מבלי לפרמט אבל אני בספק עד כמה הפיתרונות הללו יעילים ובטוחים. (סטיקי FAQ)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים