עבור לתוכן

המחשב קופא באופן אקראי, אך גם מוזר.

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים.

יש לי מחשב הבנוי מהמפרט הבא:

Asus P5N-T Deluxe

Intel Core 2 Quad9450

GeForce GTX280

GEIL 4Gb DDR2 800Mhz

Enermax 82+ 625w

Antec P182

WD + Seagate 500GB Disks

Dual Systems: XP x86 + Vista x64

הבעיה היא כזאת:

מהיום שהרכבתי את המחשב אני מקבל באופן אקראי ולעיתים רחוקות, שזה אומר פעם ביום, פריזים.

המחשב קופא כלום לא זז, הווינדוס מפסיק להריץ קבצים, כי כשאני עושה ריסט אני רואה שההורדות שלי נעצרו גם.

אחרי איתחול אני מקבל את המסך של הויסטה או האקס פי שאומר שהמערכת עברה כיבוי לא מסודר (וניתן לבחור לעלות בסייפ מוד או המצב האחרון שבו המערכת עלתה ובלה בלה). זו בעצם התופעה הכי מוזרה כי המחשב לא אמור לזהות כשהוא נתקע. מה גם שאין לי שום חיווי באיוונט ויואר. מלבד: The previous system shutdown at 05:11:34 on 03/03/2009 was unexpected.

עשיתי לו כבר את הבדיקות הבאות:

החלפתי זיכרונות (בדיקת זכרונות גם עוברת בהצלחה גמורה), כרטיס מסך, מערכות הפעלה, אני מעדכן דרייברים כל הזמן כולל ביוס, החלפתי לוח אם (אני ממש חושד שכל הסדרה דפוקה), מעבד, בדקתי שזה לא איזה רכיב שאני מחבר בפיירווייר או ביואסבי, עבדתי בלי אף אחד מהם עד שניתקלתי בזה שוב, ניתקתי מאווררים, אממ כונן אופטי החלפתי גם, התקנתי מערכת הפעלה על כל אחד מהדיסקים. (זה כבר כמעט חצי שנה שאני מקבל את התופעה הזאת כך שהיה לי זמן לכל הניסיונות)

לא החלפתי ספק, ולא החלפתי נקודת חשמל, המחשב הישן שלי עובד פה קבוע בלי שום תקלה. מחובר לי גם כרטיס פיירווייר חיצוני שך texas instruments, שאליו מחובר כרטיס קול מקצועי Fireface 400, ביואסבי מחובר לי מכשיר אפקטים לגיטרה Pod x3 Live, עכבר, נגן IRIVER מידי פעם, קורא כרטיסים של המסך Dell WFP2408, ואני חוזר שוב, נסיתי לעבוד בלי שום דבר מחובר לגמרי והתופעה חזרה.

אני אשמח לתשובות מקצועיות ויצירתיות, תודה רבה מראש, נועם.

אם שכחתי לרשום כמה פרטים תזכירו לי ואני אפרט.

פורסם

הפרד ומשול...

1. בדיקות התלויות בחומרה - הורד UBCDW ושים עליו תוכנת בדיקה לחומרה (יש עליו לא מעט חינמיות). בדוק את החומרה (זיכרון, מעבד, דיסק קשיח) מחוץ ובנפרד ממערכת ההפעלה שלך. עשה בדיקת BURN IN (להעמיס על המחשב ולראות כמה הוא יציב במשך כמה שעות) - אני משתמש ב-http://www.passmark.com/products/bit.htm על UBCDW.

בטל OC ושאר ירקות

בדוק את המאווררים במחשב ובכלל נקה DUST BUNNIES מתוכו

חבר המחשב למקור מתח אמין (אל פסק)

-במידה ואתה עובר את שלב 1 - עבור לתוכנה -

2. בדוק ונטרל SERVICES שהנם מיותרים, הסר תוכנות אשר אתה חושד בהם. התקן מערכת הפעלה מחדש.

באופן כללי - כאשר אני נתקל בחוסר יציבות אני שולל את השפעת החומרה (שאותה יותר קל לדעתי לבדוק) על אי היציבות.

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני אנסה את זה כשאגיע הביתה.

עוד כמה פרטים על התקלה:

הטמפרטורות שלי עומדות על כ17-25 של המעבד TT120uExtreme

והלוח על כ25.

הבחנתי בעובדה שהמחשב קופא לי בעיקר בגלישה, כאשר אני גולל אתרים כבדים. אך אין שום פאטרן.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לבדוק טמפ' מעבד וטמפ' כרטיס מסך במאמץ.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בדקתי וזה לא זה, האמת שחשדתי שזה קורה בגלל הכרטיס רשת והחלפתי אותו, והאמת שמאז שהחלפתי את הכרטיס רשת התופעה הופיעה לי רק פעם אחת בתקופה של כחודש וחצי. יש לי הרגשה שהסדרה של הלוח הזאת דפוקה, או שנפלתי על שני לוחות דפוקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים