עבור לתוכן

מפרט למחשב לקולנוע ביתי - הערות ושאלות

Featured Replies

פורסם

הממ, אולי פשוט תחבר את המאורר של הצי'פסט ל-Fanmate גם כן?

גם לי יש את ההיטסינק הזה של זלמן איפשהו.. הממ.. :)

• תגובות 54
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הממ, אולי פשוט תחבר את המאורר של הצי'פסט ל-Fanmate גם כן?

גם לי יש את ההיטסינק הזה של זלמן איפשהו.. הממ.. :)

האמת היא שמה שכנראה מפריע זה לא המאוורר הזה אלא המאוורר הקטן והמצוקמק במארז ה- ATC-620.

יכול להיות שאם הייתי מסוגל להחליף אותו במשהוא גדול ושקט, זה היה פותר לי את הבעייה. בכל מקרה ה- NB-47J הוא די גבוה ולכן יכול להיות שהמאוורר של ה- 620 ידחוף עליו מספיק אויר.

דרך אגב, נתקלתי ב- http://www.almico.com/speedfan.php

שמתיימרת להיות מסוגלת לשלוט על מהירות המאווררים! כנראה שבחלק מהלוחות רכיבי הבקרה שמודדים RPM מסוגלים גם לשלוט בעזרת PWM על מהירות המאוורר (PWM = Pulse Width Modulation) ניסיתי, אבל זה לא עבד אצלי.

קיבלתי תשובה מזלמן בפורום שלהם, שמה שכתוב לגבי ה- ZM-NB32J זה טעות וגם הוא לא מתאים לגשר צפוני עם בקר גרפי מובנה.

בינינו, זה נשמע לי כמו כסת"ח. איך ניתן להכליל בין כל סוגי הציפסטים רק לפי העובדה שהם מכילים או לא מכילים בקר מובנה? האם Intel 810 שמכיל בקר מובנה ודוחף זכרונות SDRAM 100 (או 66??) הוא לא תואם, ובקר i865PE שדוחף שני ערוצי DDR400 הוא כן תואם?

נראה לי מגוכח.

פורסם

אתה לא בטוח מה גורם הרעש? פשוט תעצור את המאוורר ע"י לחיצה על המרכז שלו..

תראה איזה אחד מהם הוא הסורר..

יכול להיות שהמאוורר של ה- 620 ידחוף עליו מספיק אויר

המאורר במארז לא אמור להוציא אוויר חם החוצה?

אגב גם אותו אתה יכול להחליש עם ה-FANMATE כמובן.. פשוט תקנה מפצל..

אני נראה לי בכלל הזמנתי איזה מאוורר ADDA 60m בשבילו..

60mm ADDA AD0612LB-A73GL 13.2 CFM, 16.10 dBA, 2500 RPM

פורסם
  • מחבר

אתה לא בטוח מה גורם הרעש? פשוט תעצור את המאוורר ע"י לחיצה על המרכז שלו..

תראה איזה אחד מהם הוא הסורר..המאורר במארז לא אמור להוציא אוויר חם החוצה?

אגב גם אותו אתה יכול להחליש עם ה-FANMATE כמובן.. פשוט תקנה מפצל..

אני נראה לי בכלל הזמנתי איזה מאוורר ADDA 60m בשבילו..

60mm ADDA AD0612LB-A73GL 13.2 CFM, 16.10 dBA, 2500 RPM

אתה צודק כמובן, המאוורר מוציא אויר החוצה (ודי חם, למען האמת).

הורדתי את מהירות הסיבוב של ה- Vantec ל- 2800-2900RPM וזה נשמע סביר (כמו שאמרת, אני צריך להשתיק את האחרים בשביל להחליט). הרצתי Prime95 למשך כמה שעות עם speedfan במארז סגור, והגעתי לטמפ' מקסימלית של 63 מעלות.

גבוה, אבל אני יכול לחיות עם זה בתנאי שהמחשב יהיה יציב.

בינתיים הולך ומתברר לי שהרעש הולך להיות הבעיה הקטנה שלי:

1. חיבורי USB לא פועלים

2. פונקציית הרדיו בכרטיס ה- PVR עובדת, אבל פונקציית הטלוויזיה גורמת באופן די מיידי לריסוט המחשב.

הנ"ל לא קשור לקרור - הבעיות עם הכרטיס התחילו לפני שהתקנתי בכלל את ה- fanmate.

בנראה שאצטרך בכל זאת להתקין את כרטיס ה- PVR על הגרוטאה הישנה שלי כדי לראות שהוא לא עושה בעיות שם.

אני לא מתכונן לבצע שום מוד על הלוח (כמו החלפת היט-סינק) עד שאני מוודא שהכל תקין שם.

פורסם

קראתי בעיון את 5 העמודים ואני ממתין בסקרנות לראות איזה הרכב יהיה המנצח עבור מערכת מולטימדייה ! אין ספק כי אתם פורצי דרכים

בתחום זה, מלא הערכתי!.

שאלה לי אליכם; מדוע להשתמש בכרטיסי לכידת וידאו יקרים כגון ה250 או 350 כשמחשב חזק יכול ללכוד וידאו בזמן אמת בDIVX וכך

לקבל איכות בשטח איחסון קטן?

פורסם

קראתי בעיון את 5 העמודים ואני ממתין בסקרנות לראות איזה הרכב יהיה המנצח עבור מערכת מולטימדייה ! אין ספק כי אתם פורצי דרכים

בתחום זה, מלא הערכתי!.

שאלה לי אליכם; מדוע להשתמש בכרטיסי לכידת וידאו יקרים כגון ה250 או 350 כשמחשב חזק יכול ללכוד וידאו בזמן אמת בDIVX וכך

לקבל איכות בשטח איחסון קטן? :)

פורסם

אוקיי, ניסיון ראשון שלי עם ה-Sigma Xcard היה מאוד שלילי, על התמונה היו מספר בעיות מאוד רציניות שללא השימוש בכרטיס לא קיימות.

אני צריך לבדוק את זה יותר לעומק, וגם יכול להיות שפשוט קיבלתי יחידה משומשת לא תקינה (הגיעה בלי דיסקט התקנה אפילו).

עידכונים בהמשך.

והאיכות של DivX עדיין לא משתווה ל-Mpeg2..

חוץ מזה שזהו גם כרטיס טלוויזיה.

פורסם
  • מחבר

בתחום זה, מלא הערכתי!.

לקבל איכות בשטח איחסון קטן? :)

תודה על המחמאה...

הסיבה שבחרתי בכרטיס הזה היא שהשימוש בחומרה מאפשר שימור בלוח אם איטי מאד כמו ה- M10000. יתרונות:

1. הלוח קר יחסית ושקט מאד

2. הלוח קטן מאד (17ס"מ על 17ס"מ)

כמו שאמרתי בתחילת הת'רד, רציתי מערכת שעונה על הדרישות, לא תותח על. אם M10000 היה עונה על הדרישות ב- 100% והוא היה שקט יותר, זה היה הפתרון העדיף מבחינתי. מוכרים באנגליה מחשב בשם hush-pc מבוסס M10000 שכולו קרור פאסיבי ללא מאוורר אחד (וכל ההספק של המחשב הוא 60W). לצערי התברר כי אנשים שניסו להוסיף את כרטיס ה- PVR שלי למחשב הנ"ל טוענים שלספק אין מספיק רזרוות כח בשבילו.

בסופו של דבר "השתפנתי" וקניתי לוח microATX עם nForce2 כי הוא עלה בערך אותו דבר (אולי קצת יותר וצריך להוסיף את עלות ה- HSF) וכלל 3 סלוטים. ל-M10000 יש סלוט אחד (או 2 עם riser שלא מתאים למארץ רגיל)

קצת עדכונים:

בשבוע האחרון מרטתי את שערותי (הדלילות גם כך) היות שהכרטיס הקריש את המחשב לאחר 5 -10 שניות של טלוויזיה. בסופו של דבר לקחתי Xeon 2.4GHz מהעבודה (Compaq XW6000 אם אתם דוקא מעונינים) כדי לוודא שהכרטיס עובד (ואכן כך).

בסופו של דבר אני חושב שמצאתי את הבעייה - כיביתי 2 אופציות ב- BIOS של ה- 7NIF2 שקשורות ב- AGP 3.0 ואני חושב שהריסוקים פסקו (אני צריך עכשיו לעשות בערך את ההתקנה החמישית של XP...)

יש לי גם הרבה תמונות מענינות - אדאג לשים אותן כשאסיים.

עוד עובדות מענינות:

עם Zalman Fanmate-1 ניתן להוריד את ה- Vantec Aerocool ל- 2900RPM בערך במקום 4300RPM. מדדתי טמפ' אחרי שעה של Prime95 והגעתי ל- 62 מעלות (Barton 2500 ללא שום OC). לא אכפת לי שזה חם, כל עוד זה יציב.

הרעש הרבה פחות כמובן, אבל אין ללי קנה מידה להשוואה.

biodome, איפה קנית את ה- ADDA שלך ל- ATC620? האם הוא שקט במיוחד? האם נכון להניח ששני מאווררים 60 מ"מ איטיים יהיו שקטים יותר ממאוורר אחד מהיר? יש מקום במארז לשניים, והנוכחי שם רועש פחד. אני רוצה להאט אותו ולהוסיף עוד אחד, או לקנות שניים איטיים.

במחשב ה- Xeon שלקחתי מהעבודה יש פתרון קרור מעניין - לכל פרוססור (יש מקום ל-2, לי יש 1) יש גוף קרור שדומה בצורה מחחשידה ל- DP101 אבל בלי מאוורר. המאווררים עצמם (80 מ"מ או קצת יותר) מותקנים מאחורי הפרוססורים על המארז (אחד ליד השני) ויש משפך מפלסטיק שדואג שהם ישאבו אויר רק מגוף הקרור. למרות שספרתי 4 מאווררים (אחד קדמי, 2 אחוריים ואחד בספק) זה יוצא די שקט.

נ.ב. הפטנט שנקרא cable select הוציא אותי מדעתי כשחיברתי את הכוננים, אבל זה סיפור אחר.

פורסם

את ה-ADDA הזמנתי מ-Pham Computers.

הוא לא שקט לחלוטין, אני משתיק אותו סופית עם הזלמן.

אולי אתה יכול להשתיק את המאוורר המקורי עם הזלמן באותה רמה..

יש לזכור שעם ההשתקה שלו הוא מזיז הרבה פחות אוויר, ו-13CFM זה גם ככה מעט מההתחלה.

אני מאמין ששנים שקטים לחלוטין לא יעשו רעש..

פורסם
  • מחבר

עוד טיפה עדכונים...

המערכת סוף-סוף בסלון...

בעיות:

מכיון שאין לכרטיס יציאת RF-OUT אני לא מחבר אותו קבוע לטלויזיה כדי שהאשה לא תצא מדעתה לחלוטין ממספר שלטי הרחוק המפוזרים שם...

חיברתי במקביל לטלויזיה גם TV-OUT מהלוח (SVHS) וגם TV-OUT מה- 350 (SCART). היציאה מה- 350 איכותית יותר, אבל מציגה רק וידאו ולא את ה- Windows Desktop. יש תמיכת חומרה ב-OSD אבל תמיכת תוכנה ממש מינימלית.

בנוסף לצרות הרגילות, יש הפרש פאזה בין הוידאו בחומרה (היציאה מה - 350) לחלון הוידאו במסך ה- Windows , והאודיו מסונכרן ליציאת החומרה, כך שאם אני רואה דרך ה- Windows, האודיו מקדים בחצי שניה בערך.

המערכת כרגע עובדת בעיקר להקלטות וידאו ו-Timeshifting על Windows XP. ניתן גם לנגן רדיו, אבל לא להקליט. (נכון, ניתן להקליט דרך ה- line-in, אבל אני רוצה הקלטה פנימית ישר מהכרטיס).

ככל שאני עובד יותר עם המערכת, אני פחות מרוצה מהתוכנה הנוכחית על Windows ורוצה לעבור ללינוקס כמה שיותר מהר:

התוכנה פשוט סגורה ואי אפשר להוסיף כלום.

השארתי את המחשב דולק כל היום, נראה אם אשתי תתלונן על הרעש ;)

(כמו שאמרתי - יש לעשות עוד עבודה בנושא הרעש).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים