עבור לתוכן

מחשב נתקע ( קופא ) לעיתים קרובות

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי להתייץ אתכם לגבי בעיית חומרה שיש לי לאחרונה, אני צריך עזרה בזיהוי ודאי של הבעיה. יש לי מחשב בן קצת פחות משנתיים:

לוח אם - Asus P5LD2-SE

מעבד: Core 2 Duo E6300 1.86

זיכרון: 3GB, לפי החלוקה הבאה: 2X1GB + 2X512MB.

כרטיס מסך: ATI CONNECT 3D Radeon X300 256MB.

לפני כחודש ימים, התחלתי לראות תופעה מוזרה של "מריחות צבע" סביב אייקונים שונים, לדוגמא של תיקיות. הכוונה היא שמסביב לאייקון הצהוב המוכר, הופיעו נקודות ועם הזמן גם קוים ירוקים וסגולים. דבר דומה קרה באינטרנט, לדוגמא סביב הלוגו של האתר Facebook מופיעה לעיתים מריחת צבע סגולה.

המחשב גם היה עמוס, אז החלטתי לפרמט אותו, אם כבר אז כבר.

פירמטתי את המחשב והתקנתי חלונות XP מחדש עם SP3. אבל הדבר לא פתר את הבעיה, ואליה נוספה בעיה חמורה בהרבה. מידי פעם ( לעיתים די קרובות ), המחשב נתקע, כלומר, אני מקבל מסך שחור, לא רואה כלום, המחשב לא מגיב, גם לא ל - Alt+Ctrl+Delete, והדרך היחידה לטפל בזה היא כיבוי המחשב. זה קרה לי גם תוך כדי שמיעת מוסיקה, והמחשב נתקע, אך המוסיקה המשיכה להתנגן. בשבוע האחרון, ב - 3 מהמקרים קרה משהו מוזר, המחשב נתקע, ואחרי מספר שניות חזר ( מה שלא קרה בפעמים אחרות גם אחרי יותר מכמה שניות ), וקיבלתי הודעה מהתוכנה של כרטיס המסך, שהוא ביצע Recovery. חשוב לציין שבין לבין פירמטתי שוב את המחשב, והתקנתי את הדרייבר המעודכן מהאתר של יצרנית כרטיס המסך. בדקתי גם טמפרטורה, והכל תקין מבחינה זו.

כל הסימנים מצביעים שכרטיס המסך לא תקין, אך אני מתייעץ אתכם, כי לפני שהתחילו הבעיות, היה לי רק 2GB זיכרון במצב של 2X512 פעמיים, ושדרגתי את זכרון, אז חשבתי שאולי זה גם בעייתי ( למרות שכל הסטיקים שלי, גם אם לא זהים בגודלם, הם של אותה חברה ובעלי אותה מהירות, וסידרתי אותם שיתאימו ל - Dual Channle ). כשהתקנתי את הזיכרון, ניקיתי את המחשב מאבק, הייתכן שכרטיס המסך מלוכלך או נפגע תוך כדי הניקיון ?

האם לדעתכם אכן מדובר בכרטיס מסך ?

פורסם

99.9% שזה כרטיס מסך שקרוב למוות קליני.

אם אתה רוצה להיות בטוח לגבי הזיכרון תריץ כמה לולאות של memtest בלילה.

פורסם
  • מחבר

הרצתי MemTest והוא מצא שגיאה, אני מבין שהזיכרון שלי גם לא תקין ?

אני חוזר על מה שעשיתי, היה לי 4X512, של GSkill, 667MHZ, CL5, הוצאתי שניים מהם, והכנסתי במקומם שניים של 1GB, מאותו סוג של אותה חברה, לא לפני שביררתי שלוח האם אכן תומך בגודל של 1GB לזיכרון בודד.

האם יש חוסר התאמה לא מובן, או שמה הזיכרון שקניתי פשוט לא תקין ?

ועדיין אני לא משוכנע שכרטיס המסך בסדר, הרי קיבלתי הודעות שגיאה של כרטיס המסך ויש צבעים מוזרים.

מה לעשות עכשיו ?

פורסם

יכול להיות ששניהם לא תקינים.

בכל מקרה זאת לא בעיה של אי תאימות אלא סטיקים פגומים.

פורסם
  • מחבר

זה מוזר, הוצאתי את השניים של 512MB, שהם הישנים יותר, שעבדו עד לפני חודש באופן תקין, והרצתי שוב MemTest והפעם הבדיקה עבדה חלק, כלומר הסטיקים החדשים תקינים. יכול להיות שכרטיס המסך גרם לזיכרון להיראות פגום, או שאין תסריט כזה ? כרגע אני עובד עם 2GB, שהם 2X1GB, והמחשב קצת יותר איטי מן הסתם, שזה מפתיע, לא ציפיתי שמחשב עם XP יהיה איטי עם 2GB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים