עבור לתוכן

מה כדאי- שני דיסקים או דיסק אחד במערכת

Featured Replies

פורסם

יש לי כיום דיסק קשיח 160GB, אני מעוניין להוסיף נפח - דיסק 640GB.

אני רואה שתי אפשרויות-

1. להוסיף את ה-640 ולהישאר עם שני דיסקים - 160 ו-640.

2. להעיף את ה-160 ולהישאר רק עם ה-640.

השאלה היא מה ההבדל בין האפשרויות הנ"ל בקשר ל- רעש , צריכת חשמל , יעילות ?

אם דיסק אחד רועש, אז שניים ירעשו כמו טרקטור, ואני מוכן להתפשר על 160GB.

פורסם

אתה יכול לרכוש אחד חדש כמו WD640 שהוא מאוד שקט

להעביר אליו את ההחומר מה-160 ע"י ביצוע CLONE

ולהשאיר את ה-160 במערכת כדיסק נוסף

כמובן שצריכת החשמל תהיה מעט גבוהה יותר, אתה גם יכול להשאר רק עם ה-640 . השאלה כמה לכמה נפח תהיה זקוק.

פורסם

הרדיסק לא צריך לרעוש.

זה שה160 שלך רועש, זה אומר שיש מצב שתיפרד ממנו לשלום בתקופה הקרובה(יכול להיות שבוע יכול להיות שנה).

לי יש במחשב 320 ו500, והמצב דבש ולא שומעים אותם בכלל.

ככה שתיקח בחשבון שהרדיסק ובמיוחד חדש לא מצייץ במחשב בכלל.

פורסם
  • מחבר
זה שה160 שלך רועש, זה אומר שיש מצב שתיפרד ממנו לשלום בתקופה הקרובה(יכול להיות שבוע יכול להיות שנה).

כנראה שהגזמתי עם התיאור שלי שהוא מרעיש, כי ה-160 שלי כבר "רועש" 3 שנים לפחות ועדיין חי.

הכוונה שלי ברועש היא ה"תיקים" שהדיסק עושה כשהוא בפעולה, דבר שמאוד מעצבן במיוחד בלילה. הרי שני דיסקים עושים יותר "תיקים" מדיסק אחד, כך שאני חושש שתהיה לי מקהלה של תיקים בלילה.

ועוד דבר, אם על דיסק אחד יש מערכת הפעלה ובדיסק השני יש בסה"כ סרטים משחקים וכו'. הדיסק עם הסרטים עושה רעש במנוחה? הרי אני מתאר לעצמי שרוב התהליכים והפעולות מתבצעים על הדיסק עם מערכת ההפעלה, בעוד שאין סיבה שדיסק עם סרטים יתחיל "לעבוד" פתאום.

פורסם

אתה צודק ואכן זו החלוקה המומלצת.

פורסם

אולי כדאי שגם תחשוב על אפשרות של עוד כונן של 160GB.

במידה ואתה לא באמת לחוץ בעוד הרבה מקום, ו-160GB יספיקו לך, זאת יכולה להיות אפשרות נוחה מאוד כי היא תהיה יעילה יותר מ-160GB ו-640GB כי אז תוכל (בתנאי שהלוח אמ תומך.. ואת זה צריך לבדוק) לעשות Raid 0.

מה שישפר את ביצועי המערכת..

זאת סתם אופציה שהייתי מציע לך לחשוב עליה... אם מתאים לך או לא.

תוכל לקרוא עוד על Raid וכל סוגיו בויקיפדיה:

http://he.wikipedia.org/wiki/RAID

פורסם
  • מחבר

קראתי על Raid 0 וזה נשמע כמו אחלה דבר.

אבל לדעתי זה over kill למה שאני צריך- אני לא צריך שיפור בביצועים, אלא מחשב שאפשר לגלוש בו באינטרנט, "להשאיל" סרטים, ולשחק במשחקים מימי הביניים וכמובן יותר נפח בדיסק.

מה גם, 160GB מאוד לא משתלם כלכלית לקנייה יחסית ל- 640GB. והשדרוג בעתיד הרחוק יותר מ-2x160GB למשהו גדול יותר הוא גם לא משתלם.

בכל מקרה תודה על ההצעה ועל הקישור, הרחבתי את הידע שלי בנושאי raid.

נ.ב. אתם מכירים אנשים שמשתמשים ב-RAID במחשבים אזרחיים רגילים ולא במחשבים בחברות וארגונים?

פורסם

יש לי כיום דיסק קשיח 160GB, אני מעוניין להוסיף נפח - דיסק 640GB.

אני רואה שתי אפשרויות-

1. להוסיף את ה-640 ולהישאר עם שני דיסקים - 160 ו-640.

2. להעיף את ה-160 ולהישאר רק עם ה-640.

השאלה היא מה ההבדל בין האפשרויות הנ"ל בקשר ל- רעש , צריכת חשמל , יעילות ?

אם דיסק אחד רועש, אז שניים ירעשו כמו טרקטור, ואני מוכן להתפשר על 160GB.

לי יש תמיד שני דיסקים פנימיים במחשב וזה כדי לעשות גיבוי מהיר של קבצים חשובים , שהם בדרך כלל קבצים די קטנים.

ניהול החשמל במחשב שלי הוא שהדיסקים מדוממים אוטומטית לאחר כחצי שעה של חוסר פעילות,

הדימום נעשה בניפרד , כלומר אם דיסק אחד פעיל והשני לא פעיל אז רק הדיסק השני ניכנס לדימום

ומממילא הוא לא משמיע יותר רעשים. ניהול הרבצים שלי נעשה על ידי TOTAL COMMANDER

שלא ניסגר כמעט כל עוד המחשב עובד, אלא פתוח ברקע.

ככל הידוע לי במצב TOTAL COMMANDER לא מעיר דיסק קשיח מדימום אלא אם כן

אני משתמש בפועל בקובץ שנימצא על הדיסק המדומם.

אני משתמש במתכונת זו כבר 11 שנה, כמדומני, וזה עובד יפה ומאוד נוח.[br]פורסם בתאריך: 27.02.2009 בשעה 22:54:55

קראתי על Raid 0 וזה נשמע כמו אחלה דבר.

אבל לדעתי זה over kill למה שאני צריך- אני לא צריך שיפור בביצועים, אלא מחשב שאפשר לגלוש בו באינטרנט, "להשאיל" סרטים, ולשחק במשחקים מימי הביניים וכמובן יותר נפח בדיסק.

מה גם, 160GB מאוד לא משתלם כלכלית לקנייה יחסית ל- 640GB. והשדרוג בעתיד הרחוק יותר מ-2x160GB למשהו גדול יותר הוא גם לא משתלם.

בכל מקרה תודה על ההצעה ועל הקישור, הרחבתי את הידע שלי בנושאי raid.

נ.ב. אתם מכירים אנשים שמשתמשים ב-RAID במחשבים אזרחיים רגילים ולא במחשבים בחברות וארגונים?

אני מסכים איתך שלא כדאי כלכלית לקנות היום דיסק 160 גיגה. מבחינת מחירים משתלם היום

לקנות דיסק קשיח מהסוג הרגיל רק מ- 320 גיגה ומעלה.

לגבי רייד. לא מכיר אישית משתמשי רייד פרטיים אבל פריקים מסוג זה או אחר, כולל כנראה גיימרים ,

משתמשים ברייד לצרכים ביתיים. אם השימוש שלך במחשב הוא צנוע, לא רואה מה הטעם שתסתבך

בהתקנות ללא תועלת מיוחדת עבורך.

פורסם
  • מחבר

ה-total commander מרדים ומעיר את הדיסקים בעצמו? יש מצב שכל ש-2 מתוך 2 דיסקים יורדמו?

עוד שאלות אליך- האם משתמש מפשוטי העם כמוני יכול להתקין תוכנה מורכבת כמו total commander (התעסקות עם דיסקים וחומרה) או שההתקנה פשוטה ואני אסתדר איתה (אין לי כח לפשל בהתקנה, להגיע למצב בלתי הפיך ולפרמט את המחשב)?

פורסם

שום דבר לא מרדים ומעיר דיסקים קשיחים חוץ מניהול צריכת חשמל של מחשב נייד ופעילות נדרשת.

לגבי התוכנה- היא ממש לא מורכבת, היא בסה"כ "דפדפן" בתוך המחשב, כמו ה-Windows Explorer.. קלה ונוחה.

שאלות נוספות על התוכנה- בפורום תוכנה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים