עבור לתוכן

פירמוט מחיצה עליה מותקנת מערכת ההפעלה.

Featured Replies

פורסם

המחיצה עליה יושבת מערכת ההפעלה מפורמטת אצלי ב NTFS. יצרתי לה גיבוי בעזרת תוכנת ACRONIS TRUE IMAGE.ככה אני יכול להעלות מערכת חדשה ונקיה בלי לשבת מחדש ולהתקין תוכנות על גבי תוכנות.

אבל,כאשר אני מחליט שהגיע הזמן להעלות גיבוי,אני מעדיף לפרמט קודם את המחיצה,(אם כבר מעלים גיבוי נקי,למה לא לפרמט קודם,ולהפטר סופית מכל מיני וירוסים ורוגלות...).

הענין הוא שאין לי אפשרות לפרמט דרך דיסקט פירמוט,כפי שהוצע כאן,כי דיסקט כזה עובד רק ב FAT32 ואצלי המחיצה מפורמטת,כאמור,ב NTFS.

אז מה שאני עושה,זה מפרמט את המחיצה דרך דיסק ההתקנה של הוינדוס.רק שאז,ברגע שהפרמוט מסתיים,תהליך העתקת הקבצים מתחיל,למרות שאין לי כל צורך בכך....הפיתרון שלי הוא להוציא את הדיסק בזמן שהוא מתקין, וללחוץ על QUIT....

מישהו מכיר פיתרון אלגנטי יותר?...

פורסם

בהנחה שהדיסק של הWINDOWS שהשתמשת בו הוא של XP...(יכול להיות שזה עובד גם בדיסק של VISTA אבל לא ניסיתי)

אתה יכול באמת להריץ כביכול את המחשב מהדיסק..ואז לפני שזה מתחיל התקנה להכנס למצב recovery console

שזה כמו דוס..רק שסט הפקודות שם שונה... בקיצור יש לך שם פקודת FORMAT...ואתה יכול לפרמט באחת משלושת הצורות - FAT,FAT32,NTFS..

וזהו אחרי שאתה עושה פורמט לכונן שלך..אתה יכול לצאת מהקונסול...ויש לך כונן ריק ..

ככה נראת הפקודה (עם קצת פירוט על התחביר)

format drive: /Q /FS:file-system

Use this command to format the specified drive to the specified file system. In the command syntax, /Q performs a quick format of the drive, drive is the drive letter of the partition to format, and /FS:file-system specifies the type of file system to use such as FAT, FAT32, or NTFS. If you do not specify a file system, the existing file system format is used if it is available.

פורסם

אם אתה עושה IMAGE מקובץ אל מחיצה זה כמו פירמוט - זה דורס את המחיצה עם כל מה שיש בה

סתם חבל לפרמט זה לא מעלה ולא מוריד במקרה כזה

בכל מקרה - אם אתה באמת מעוניין בפתרון לכל מיני מזיקין הפתרון הטוב ביותר הוא LIVECD (אני בונה UBCDW עם תוכנות AV עובד מדהים ומגלה כל מה שאני צריך)

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

בהנחה שהדיסק של הWINDOWS שהשתמשת בו הוא של XP...(יכול להיות שזה עובד גם בדיסק של VISTA אבל לא ניסיתי)

אתה יכול באמת להריץ כביכול את המחשב מהדיסק..ואז לפני שזה מתחיל התקנה להכנס למצב recovery console

שזה כמו דוס..רק שסט הפקודות שם שונה... בקיצור יש לך שם פקודת FORMAT...ואתה יכול לפרמט באחת משלושת הצורות - FAT,FAT32,NTFS..

וזהו אחרי שאתה עושה פורמט לכונן שלך..אתה יכול לצאת מהקונסול...ויש לך כונן ריק ..

ככה נראת הפקודה (עם קצת פירוט על התחביר)

format drive: /Q /FS:file-system

תודה,לא הייתי בכלל מודע למסך הזה והאפשרויות שלו...דבר אחד משונה:מותקנות אצלי שתי מערכות הפעלה,XP על מחיצה C ו WINDOWS 7 על מחיצה I.

במסך הזה הייתי צריך קודם כל לבחור על איזו מערכת אני רוצה לעבוד,כאשר הוא נתן לי C ו F במקום C ו I....ואין אפשרות לזהות לפי הגודל כמו כשמתקינים.....

אם אתה עושה IMAGE מקובץ אל מחיצה זה כמו פירמוט - זה דורס את המחיצה עם כל מה שיש בה

סתם חבל לפרמט זה לא מעלה ולא מוריד במקרה כזה

תודה,אבל מנסיוני זה ממש לא אותו הדבר....ניסיתי פעם,כשהיתה לי איזו בעיה (לא זוכר מה...),להעלות אימג' ושכחתי לפרמט קודם,והבעיה נשארה.חזרתי על הפעולה עם פירמוט,ורק אז היא נעלמה.

אגב,ב manual של norton ghost גירסה 14 (תוכנה שעושה גיבוי אוטומטי בתדירות שאתה מגדיר לה),כתוב שכדאי להריץ תוכנת אנטי-וירוס לפני שעושים שיחזור,כלומר השיחזור לא דורס את המחיצה כמו פירמוט,אחרת לא היה צורך לבדוק וירוסים קודם.

פורסם

יש לך טעות בסיסית

פירמוט לא הורס ולא מוחק שום דבר !

כולו הוא בונה מחדש כמה טבלאות על הקונן שמצביאות על מיקום הקבצים.

כתיבת האימג מחליף את הטבלאות חדשות שבנית בפירמוט

ובגלל זה פירמוט במקרה שלך מיותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים