עבור לתוכן

דרושה המלצה לנתב/AP אלחוטי, ל-10 מחשבים ברדיוס 400 מ'

Featured Replies

פורסם

שלום וברכה. אני זקוק להמלצה על נתב שיוכל להתמודד עם המשימה הבאה:

הנתב עומד באמצע שטח, וברדיוס של 400 מ' ממנו (בקשת שרוחבה 180 מעלות) מפוזרים עד עשרה מחשבים ניידים, שצריכים לקבל דרכו גלישה לאינטרנט.

אין צורך שהמחשבים יקיימו רשת ביניהם.

אין צורך בהגדרות אבטחה.

מדובר בכפר נופש, עם בקתות מפוזרות - בתוך הבקתות נמצאים המחשבים. כלומר: אין הפרעות מרשתות אחרות, ואין צפיפות בנייה גבוהה.

החיבור לאינטרנט מתבצע דרך מודם שמחובר לנתב הזה.

למעשה, כרגע כבר יש לי רשת כזו. הראוטר הוא wrt-54gl עם קושחה של tomato.

מחוברת לו (על הגג) אנטנה OMNI עם GAIN של 8dbi. העסק עבד היטב תקופה מסוימת, ואז הראוטר "התעייף", והקליטה נחלשה מאוד. החלפתי אותו בראוטר חדש זהה - והכל חזר לקדמותו, אבל אני חושש ששוב אפול עוד כמה חודשים. איפוס הראוטר ה"עייף" לא עזר. הוא נשאר עייף.

לכן אני מבקש המלצות - או לראוטר שאחבר לו אנטנה (חזקה יותר, אם צריך), או לאקסס פוינט חיצוני עם אנטנה מובנית (זו יכולה להיות אנטנה אומני או אנטנת סקטור ברוחב 180 מעלות)

כמו כן, אם למישהו יש הסבר מה יכול להיות שקרה לראוטר הראשון שהתעייף, אשמח לשמוע.

פורסם

האם האנטנה שיש לך, מיועדת למיקום בחוץ -- כלומר לא לקחת סתם אנטנה של 8DB ומיקמת אותה על הגג, אלא השתמשת באנטנה חיצונית יעודית? האם האנטנה מוארקת? אני חושש שהבעיה היא לא בנתב אלא באנטנה החיצונית.

פורסם
  • מחבר

אנטנה חיצונית, oan-2080 של level1.

האנטנה מחוברת באמצעות כבל low-loss של 3 מטר לראוטר. יש גם מגן ברקים, שמחובר להארקה.

כאמור, ברגע שהחלפתי את הראוטר מישן (בן חצי שנה) לחדש (בן חודש) - הכל הסתדר, בלי ששיניתי דבר באנטנה. לכן נראה לי שיותר נכון להתרכז בראוטר.

ברגע זה מחובר אלי מישהו במרחק 400 מטר, עם 22dB מעל רצפת הרעש. אתמול, לפני החלפת הראוטר, לא הייתה לו קליטה בכלל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים