עבור לתוכן

למה DMZ לא עובד

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המידע

פורסם

ממש לא.

הפרדת תדרים בין POTS ולDSL מתבצעת עוד ע"י המיקרופילטר בשקע טלפון.

אחרי זה הזוג חוטי נחושת הולך למרכזת ששם הוא מתפצל לDSLAM וציוד PSTN.

הredback הוא רק access server בלבד.

כן כן, אבל אחרי שהמיקרופילטר מבצע את הפרדת התדרים (אם אני לא טועה ע"י יצירה של עקבה חשמלית כלשהי ועוד...לא מכיר את הפרטים מאוד לעומק אז סליחה), ה-DSLAM מנתב את התדרים המופרדים לשרתים או המרכזיות המתאימות (בהתאם לתדר כמובן). כך שלא מתבצעת בו אות'נטיקציה כלשהי של חבילה או רוחב פס או משהו אחר. כמובן שהמרחק הפיסי שלך מה-DSLAM הוא בהחלט גרום מגביל (last mile...), אבל עקב מרחק ולא מה שבשרת עצמו. זה נעשה מאוחר יותר ב-Redback אם אני לא טועה. ואם לא שם אז לא ב-DSLAM.

אשמח אם תתקן אותי למקרה שאני טועה.

פורסם

אני אחדד את הנושא כדי שזה יהיה יותר מובן.

הפילטר הוא סה"כ רסיסטור פשוט שתפקידו להפריד בין טווחי תדרים.

500px-ADSL_frequency_plan.svg.png

למרות שיש מרווח בין התדרים ישנה זליגה שיכולה להשפיע (ומשפיעה כמעט תמיד) על התקשורת של שני השרותים).

כפי שניתן להבין DSL פשוט נותן לנצל (כמו HPNA) טווח תדרים פנוי שלא היה מנוצל בPSTN עד כניסת הפס הרחב ולהשתמש בתשתית קיימת כדי להעביר מידע (כך גם בDOCSIS שבתשתית כבלים).

הDSLAM הוא סה"כ, בתיאור קצר, מודול להמרה של אות אנאלוגי לדיגיטלי ומחובר בסיב אופטי/קישור WAN סריאלי לרשת דמויית mesh שנשענת על הרבה סוויטצ'ים ואגרגטורים אופטיים ברחבי הארץ.

מי שמבצע את האימות הוא לא הredback (שהוא עבעצם BRAS שנקראה כך בגלל החברה שמייצרת אותם - redback networks) אלא שרת אימות של בזק שנמצא בדרך (אני לא אתן יותר מדי פרטים מעצם העובדה שמדובר בסודות מקצועיים של החברה באופן חלקי).

נתוני הרוחב פס נקבעים בפורט של הDSLAM ע"י הגדרה מרחוק וגם יכולים להיות מושפעים בהתאם למצב הקו (noise margin, attenuation, link capacity) בהתאם לסוג הציוד (ישנם כמה סוגי DSLAM בשימוש ע"י בזק).

כדי לקיים חיבור תקין ישנם תנאים מסויימים שאמורים להתקיים באותו קישור שניתן לקרוא אליהם באתר של צ'יף גם בחלק של "מידע טכני נוסף".

כל פורט כזה הוא מודולרי בDSLAM וניתן להחליף אותו באופן "חם".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים