עבור לתוכן

כמה שאלות על גאמא

Featured Replies

פורסם

התקשרתי לחמ"ן כדי לנסות להזיז מיונים לחבצלות, ובסוף כבדרך אגב שאלתי גם אם עברתי את המיונים לגאמא שהיו לי לפני שבועיים, ואמרו לי שכן.

כמובן אני מתרגש כי פרוייקט גאמא הוא המטרה הראשית שלי בצבא, וגם קצת פיקפקתי אם יש לי מה שדרוש לזה, כי אני קצת חלוד בכל מיני נושאים בתכנות כי למדתי הכל לבד ולא המשכתי במגמת מחשבים.

בכל אופן אני רוצה לוודא שאני מבין נכון את מצבי - אני צריך לקבל בקרוב זימון לסיווג ביטחוני, ובהנחה שאני עובר אותו להתקבל ישר לממ"ס?

האם יש סיכוי שאני אעבור את הסיווג הביטחוני ולא יקחו אותי בסוף, כי מעבירים את הראיון יותר ממה שהם מקבלים בסוף?

ועוד כמה דברים:

מתי בערך מודיעים לי האם התקבלתי סופית? האם יש איזושהי תלות בציוני בגרות / תעודת בגרות?

איפה ממ"ס משרתים? זה באותו מקום עם החבר'ה שמתעסקים בתרגום ערבית וכד'?

ודבר אחרון - מכיוון שהשאלות ברעיון היו ממש קלות בשבילי (יותר קלות ובסיסיות מהמבחן הראשוני לדעתי), אני רוצה לדעת אם אני אולי ברמה שמתאימה לאר"מ או אחד מהמסלולים היותר מובחרים בגאמא. לכן אשמח אם מישהו יוכל להביא שאלה לדוגמה ברמה של הדברים ששואלים בראיונות למסלולים האחרים.

תודה לעונים :).

• תגובות 41
  • צפיות 16.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

התקשרתי לחמ"ן כדי לנסות להזיז מיונים לחבצלות, ובסוף כבדרך אגב שאלתי גם אם עברתי את המיונים לגאמא שהיו לי לפני שבועיים, ואמרו לי שכן.

כמובן אני מתרגש כי פרוייקט גאמא הוא המטרה הראשית שלי בצבא, וגם קצת פיקפקתי אם יש לי מה שדרוש לזה, כי אני קצת חלוד בכל מיני נושאים בתכנות כי למדתי הכל לבד ולא המשכתי במגמת מחשבים.

בכל אופן אני רוצה לוודא שאני מבין נכון את מצבי - אני צריך לקבל בקרוב זימון לסיווג ביטחוני, ובהנחה שאני עובר אותו להתקבל ישר לממ"ס?

האם יש סיכוי שאני אעבור את הסיווג הביטחוני ולא יקחו אותי בסוף, כי מעבירים את הראיון יותר ממה שהם מקבלים בסוף?

ועוד כמה דברים:

מתי בערך מודיעים לי האם התקבלתי סופית? האם יש איזושהי תלות בציוני בגרות / תעודת בגרות?

איפה ממ"ס משרתים? זה באותו מקום עם החבר'ה שמתעסקים בתרגום ערבית וכד'?

ודבר אחרון - מכיוון שהשאלות ברעיון היו ממש קלות בשבילי (יותר קלות ובסיסיות מהמבחן הראשוני לדעתי), אני רוצה לדעת אם אני אולי ברמה שמתאימה לאר"מ או אחד מהמסלולים היותר מובחרים בגאמא. לכן אשמח אם מישהו יוכל להביא שאלה לדוגמה ברמה של הדברים ששואלים בראיונות למסלולים האחרים.

תודה לעונים :).

התמיינת לממס? אם תעבור את הסיווג בטחוני סביר להניח שתגיע לממס

(תמיד יש את האפשרויות שאיזה מישהו יותר טוב ממך יצוץ ולא יהיו יותר מקומות ולא תתקבל, אם כי אני חושב שאם הגעת לסיווג בטחוני הסיכויים שלך טובים)

אני בספק אם יש תלות בציוני בגרות - אם כן, אני לא אתגבל לגאמא בחיים, תעודת בגרות לא תהיה לי בטוח...

למה אתה רוצה להיות באר"מ? לפי מה שהבנתי זה יותר בכיוון של תכנות, רוב החברים שלי הולכים לכיוון של אלגוריתמים...

אני אגיד לך מה שאלו אותי ואת חבריי בראיון לאר"מ:

מה זה ספרייה , אילו פרמטרים פונקצית MAIN מקבלת בC, איך מעבירים ערכים לפונקציית MAIN, האם משהו רץ לפני פונקצית MAIN, מה זה משתנה סטטי, מה זה פונקציה וירטואלית, איך הקטע של וירטואליות עובד, מה המהדר עושה (חוץ מלהפוך את הקוד לשפת מכונה), מה זה פסיקות, מהי הפקודה TEST (אסמבלר), איך משנים את אוגר הדגלים, איך משנים את IP, איך חוזרים מפסיקה, אילו אוגרים יש באוגר הדגלים ועוד...

פורסם

כמה ראיונות כבר עשית בגמא ??

פורסם
  • מחבר

התמיינת לממס? אם תעבור את הסיווג בטחוני סביר להניח שתגיע לממס

כן, שחכתי להגיד.

למה אתה רוצה להיות באר"מ? לפי מה שהבנתי זה יותר בכיוון של תכנות, רוב החברים שלי הולכים לכיוון של אלגוריתמים...

ממה שקראתי הבנתי שזה מסלול יותר נחשב, ושלוקחים אליו אנשים עם יותר ידע קודם ממ"ס..

לפי השאלות שהבאת פה לדוגמה אני יכול לענות על חלק בצורה חלקית, ואל חלק בכלל לא (אני לא יודע אסמבלר).

כמה ראיונות כבר עשית בגמא ??

אחד, לממ"ס (באותו יום היה לי גם מקצועי וגם אישיותי, אז אפשר להגיד שניים).

פורסם

אם עברת ראיון אחד אתה עוד רחוק מלהתקבל..

יהיו לך עוד כמה ראיונות מקצועיים וגם אישיותיים,עד שתקבל את הבידוק ביטחוני....

פורסם

מה שאלו אותך בממ"ס? אני לא מבקש שאלות ספציפיות, פשוט משהו כללי, איזה נושא (אגב, ישאלו אותך על השפות שאתה מבין בהן, אני אמרתי שאני יודע אסמבלי, C/C++ ועוד כמה שפות שלא עניינו אותם כנראה, אז שאלו אותי על אסמבלי וC/C++)

אני לא חושב שהם מצפים ממישהו שידע אסמבלי, למעשה, אני מרחם על כל מי שיודע אסמבלי *הולך לבכות בפינת החדר*

פורסם

אם עברת ראיון אחד אתה עוד רחוק מלהתקבל..

יהיו לך עוד כמה ראיונות מקצועיים וגם אישיותיים,עד שתקבל את הבידוק ביטחוני....

לא בהכרח. אני עשיתי ראיון אחד למסלול ג** (מותר לי לרשום את זה פה? :x) לפני בערך חודשיים. לאחר מכן, קיבלתי זימון לתחקיר בטחוני, שאותו עשיתי לפני שלושה שבועות, והיום הודיעו לי שעברתי את הראיון הראשון, כך שיש לי עוד אחד השבוע. כנראה שחיל המודיעין לא עושים את הדברים בדיוק לפי הספר, אלא יותר לפי הצרכים שלהם.

פורסם

לא בהכרח. אני עשיתי ראיון אחד למסלול ג** (מותר לי לרשום את זה פה? :x) לפני בערך חודשיים. לאחר מכן, קיבלתי זימון לתחקיר בטחוני, שאותו עשיתי לפני שלושה שבועות, והיום הודיעו לי שעברתי את הראיון הראשון, כך שיש לי עוד אחד השבוע. כנראה שחיל המודיעין לא עושים את הדברים בדיוק לפי הספר, אלא יותר לפי הצרכים שלהם.

גע"ש? :P

פורסם

:xyxthumbs:

פרטים? עצם? משו?

פורסם

עצם

פרטים אני יכול להשיג מהחברים, אני מכיר הרבה מאוד שעברו מיונים לכמה מסלולים, חלקם כבר בסיווג בטחוני

פורסם

גם לי יש שאלה על גאמא אם כבר מדברים על גאמא..

תגידו יש לכם מושג איך הם מחליטים מתי הם מתחילים תחקיר למועמד מסויים?

אני למשל עברתי לפני חודש בערך ריאיון למסלול בגאמא, ואני מחכה לתחקיר.. אני פשוט מקווה שההמתנה הזאת שלדעתי יכולה להיות ארוכה לא באה לרמוז לי שאני גבולית, ושהם מחכים לבדוק אם יש מועמדים יותר טובים ממני או משהו כזה...

פורסם

אני גם מועמד לגאמא, כמה מסלולים וביניהם גע"ש..

היה לי באזור ה5 ראיונות מאז המיונים הראשוניים, והיום היה לי תחקיר בטחוני :) אז יכול להיות שתקבלי בקרוב

פורסם

היה לך תחקיר בת"א היום?

פורסם

גם לי יש שאלה על גאמא אם כבר מדברים על גאמא..

תגידו יש לכם מושג איך הם מחליטים מתי הם מתחילים תחקיר למועמד מסויים?

אני למשל עברתי לפני חודש בערך ריאיון למסלול בגאמא, ואני מחכה לתחקיר.. אני פשוט מקווה שההמתנה הזאת שלדעתי יכולה להיות ארוכה לא באה לרמוז לי שאני גבולית, ושהם מחכים לבדוק אם יש מועמדים יותר טובים ממני או משהו כזה...

אני בספק אם זה אומר שאת גבולית

אני מכיר מישהי שדחו לה ראיון בגאמא, ולאותו יום שבו היה אמור להיות לה ראיון קבעו ל2 אנשים אחרים שאין ספק שהיא יותר טובה מהם...

פורסם

אני בספק אם זה אומר שאת גבולית

אני מכיר מישהי שדחו לה ראיון בגאמא, ולאותו יום שבו היה אמור להיות לה ראיון קבעו ל2 אנשים אחרים שאין ספק שהיא יותר טובה מהם...

לא יודעת.. אני רוצה לראות מכתב של קבלה סופית למסלול מול העיניים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים