עבור לתוכן

*****אזהרה - FURMARK ובטיחות השימוש בה בכרטיסי ATI****

Featured Replies

פורסם

ממש הזוי מה שקורה עם כרטיסי ATI, בזמן האחרון.

אני מאוד מקוה שמדובר בבדיחה...? ממתי תוכנה הורסת כרטיס מסך? ולמה על כרטיסי NV אין בעיה...? :kopfpatsch:

קרא את הקישור הבא ותגלה שגם כרטיסים של NVIDIA סובלים מהבעיה:

I noticed from the test program that I run on the HR-03 GTX on GTX 280, the VRM is shown to be especially hot, even hotter than when under stock cooling. Is that normal? Is there any thing I can do to solve this problem?

http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/hr-03_gtx/faq_vga_cooler_hr03gtx.html#gtx-1

• 3 שבועות מאוחר יותר...
  • תגובות 59
  • צפיות 14.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא זכור לי כרטיס של ATI שהתפגר ב 90 מעלות. גם ה HD4850 הגיע ל 100 מעלות בארץ בלי התוכנה הזו ועבד בסדר גמור. משהו אחר שם גורם לבעיה.

פורסם

מה אתם רציניים? אתמול קניתי כרטיס חדש ובחנתי אותו בתוכנה הזאת :smile1:

ישום שמסוגל לשרוף ליבה של כרטיס מסך.. אממ לא זכור לי דבר כזה מאז ימי טיטאן קווסט, שהיה ידוע כחורך כרטיסים לא רע :lol:

חשוב מאוד לידע אנשים שלא יאבדו את הכרטיס שלהם.

פורסם
  • מחבר

היו מקרים שבאת הלכה הליבה לעולמה..אבל בכללי התוכנה הזאת לא עושה טוב לכרטיסי המסך.. ;D

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אתה רציני?

במקום שקניתי את המחשב שלי הוא הפעיל לי בדיקה עם התוכנה הזאת והראה לי איתה את הביצועים!

איך אני יודע אם זה השפיעה לי על הכרטיס?

פורסם
  • מחבר

לא צריך להיכנס לפאניקה..אם הכל עובד אין קריסות וכו..אז :xyxthumbs:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

חח ווואי..מאז מתמיד התוכנה הזאת קרסה לי עם הכרטיס שלי 4850...

הגיעה ל116 מעלות בהתחלה וקרס..

ופעם 108..

בקייצור... חבל.. נקווה שהכל יהיה טוב איתו לפחות לשנה הקרובה עד שהוא לא יהיה שווה הרבה :)

פורסם

אני אישית הרצתי את התוכנה הזאת עשרות פעמים למשך כשעה בכל פעם כדי לבדוק יציבות OC, ולא היה שום בעיות...

הפעם האחרונה שהרצתי את התוכנה היה לפני כמה ימים שהיה חמסין והטמפ' בחדר היתה קרוב ל-40 מעלות וזו הפעם היחידה שהכרטיס הגיע ל80 מעלות, אבל שוב לא קרה כלום, לא נשרף כלום ולא קרס שום דבר. כנראה שהכרטיס של פותח הת'רד היה אם איזשהו דפקט בייצור.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני ממש חולק איתך. מה שThermalright אמרו ממש נכון.

הכרטיס שלי GTX 260 על 750 מ576 לליבה, ואחרי שעשיתי לופים של איזה 10 פעמים של VANTAGE וגם של 06 ושיחקתי GTA וקרייסיס הטמפ' של הכרטיס לא עברה את ה59 עם הקירור סטוק שהמאוורר על 100%, אבל עם התוכנה הוא הגיע לאיזה ה70 ועוד רצה לעלות, זה ממש הציק לי אז הבנתי שהתוכנה הזו פשוט חרא כי איתה לא שווה לבדוק יציבות שהרי בפועל הכרטיס לא מגיע לטמפ' הנ"ל , תוכנה ממש מיותרת!!

פורסם

השתמשתי בתוכנה הזאת על ה HD4850 שלי, זה היה מזעזע. הכרטיס שלי בחיים לא עבר את ה50C בכל משחק, הרצתי את התוכנה הזאת והכרטיס שלי הגיע ל80C בחצי דקה, ואז המסך התחיל להיקטע והמחשב עשה רסטרט -.-" מאז בחיים אני לא יריץ ת'תוכנה המשוגעת הזאת :kopfpatsch:

פורסם

אצלי אותו דבר...

שקניתי את המחשב המוכר שכח להתקין FURMARK בשביל הבדיקה.

אז הוא התקין לי FAR CRY 2 ושיחקנו בזה חצי שעה וראינו שהכל תקין,

התקנתי FURMARK לפני כשבועיים, אני בא להריץ, ופתאום אני רואה ארטיפקטים, ושהSIGNAL נעלם לשנייה וחוזר.

זה הבהיל אותי, מהר סגרתי את התוכנה ואני משאיר אותה רק למקרה שהכרטיס יפגם אולי...

וה HD4850 שלי מגיע עם קירור יותר טוב מהסטוק ויש לי TEMPEST ככה שאין לי בעיה של קירור...

פורסם

זה כולה "שים לב" בניגוד לATI שנשרפו רכיבים, אימצתי ואימצתי את הכרטיס שלי ולא נשרף דבר , ההפך , אם יישרף אני אשמח להחליף אותו שכן מבחינתי בתור לקוח - כרטיס שנשרף עקב טמפ' הוא כרטיס שאין לו הגנה ולכן הוא לא תקין - שוב מבחינתי כלקוח.

בכל אופן , הVRM של NV ידועים בטמפ' מטורפות ואין מה לחשוש מזה.

קרא את הקישור הבא ותגלה שגם כרטיסים של NVIDIA סובלים מהבעיה:

ציטוט

I noticed from the test program that I run on the HR-03 GTX on GTX 280, the VRM is shown to be especially hot, even hotter than when under stock cooling. Is that normal? Is there any thing I can do to solve this problem?

http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/hr-03_gtx/faq_vga_cooler_hr03gtx.html#gtx-1

פורסם

^^^

אם אתה מגיב לדבריו של מישהו, רצוי להגיב מחוץ לציטוט שלו. אם אתה בכל זאת מתעקש להגיב בתוך הציטוט רצוי להדגיש זאת.

בכל מקרה רצוי שתקרא שוב בעיון את הקישור שלי ותגלה שמדובר בקטגוריית שאלות נפוצות באתר של Thermalright, שהיא יצרנית די גדולה של מוצרי קירור למחשב ולא מדובר בשאלה ספציפית של מישהו אלא הסבר כללי.

למי שלא יודע אנגלית הנה תרגום של החלק העיקרי של הטקסט:

במבחני המעבדה שביצענו בעזרת Furmark לצורך בדיקת טמפ', התגלו לעיתים קרובות תוצאות (מתייחס לטמפ') שאינן סבירות תחת סיטואציות רגילות שבהן עובד הכרטיס מסך (בין אם מדובר בעבודה רגילה או עבודה תחת אוברקלוק). הרצה של Furmark היא מאוד מסוכנת ולכן איננו ממליצים עליה לצורך בדיקות כלשהן. התוכנה הנ"ל גורמת לכרטיס המסך להתאמץ עד המקסימום, מעבר לגבול היכולת שלו ותגרום לשריפה כל קירור שמורכב על כרטיס המסך במידה ותבוצע הרצה אינטנסיבית של התוכנה.
פורסם

אני לא מבין מה הבעיה? עוגן מיותר לגמרי

כיוונתי את המאוורר על 100% הרצתי חצי שעה STABILITY TEST הכרטיס השלים תבדיקה בקלות ולא עבר ת65 מעלות

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ומי יעבור עמורה יהיה כרטיס מסכו כה יאמר.

אם כי זה שימושי מאוד לממש אחריות במיוחד אם הכרטיס הנ"ל לא נמכר כבר ואפשר לקבל משהו טוב יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים