עבור לתוכן

יש טעם לקנות כרטיס רשת עם טכנולוגיית MIMO?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להקים רשת ביתית אלחוטית. אני מתלבט בעיקר בין שני הדגמים הבאים:

TP-Link WN821N, פירוט טכני ומחיר:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2888&CatCode=60

ו-Tp-Link WN620G:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=403&CatCode=60

האם ההבדל במחיר שווה את ההשקעה? האם יש תועלת ב-WPA2 וב-MIMO?

פורסם

אני חושב שרשת N עדיין ב-DRAFT (אשמח אם אחרת) בכל מקרה יש לי את הכרטיס G והוא לא רע כלל (קולט טוב גם אחרי 20 מטר בחצר)

כל טוב,

גבריאל

פורסם

תקן N כבר מזמן רשמי...

בקשר לMIMO, זה יכול לעזור בהעברת קבצים גדולים בתוך הרשת הפנימית, לא יודע בדיוק עד כמה.

באינטרנט לא תרגיש הבדל.

בקשר לWPA2, הWEP נחשב כתקן הצפנה די גרוע, הWPA2 זה הצפנה טובה.

מצד שני, גם ככה רוב הרשתות בארץ לא מוצפנות בכלל, ככה שאני בספק אם יש איזה מישהו

שיתאמץ לפרוץ לך לרשת עם WEP, שסביר להניח שתיהיה בסביבה רשת אחרת לא מאובטחת, אלא אם הוא

צריך משהו ספציפי מהרשת שלך...

רק קח את זה בחשבון... :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

לדגם הזול יותר יש WPA ולא WPA2, זה משנה?

אם לא, אז עדיף ללכת על הזול יותר, נכון?

פורסם

עכשיו נכנסתי לקישורים ושמתי לב שבכותרת דיברת על ראוטר, ונתת קישורים לכרטיס רשת... :S

בעקרון כרטיס רשת USB הוא לא ממש מומלץ, יש איתו כל מיני בעיות של ניתוקים, וקליטה ונוחות שימוש.

עדיף לקנות כרטיס PCI.

בקשר לWPA, זה עדיף על WEP, אבל בכל מקרה, אם ההבדלים הם של איזה 50 שקל אולי עדיף להשקיע

וללכת על N, שיהיה כבר תקן חדיש יותר.. בייחוד אם מדובר על ראוטר.. שצריך ליהיות מתואם עם כל כרטיסי הרשת ברשת.

פורסם

תקן N כבר מזמן רשמי...

בקשר לMIMO, זה יכול לעזור בהעברת קבצים גדולים בתוך הרשת הפנימית, לא יודע בדיוק עד כמה.

באינטרנט לא תרגיש הבדל.

רשמי כן, אך עדיין ב- Draft, התקן יצא בגרסתו הסופית בסוף השנה.

אין סיבה לקנות ראוטר MIMO כאשר יש כבר ראוטרים עם תקן N (שטוב ממנו) כמעט באותו מחיר.

פורסם

אין סיבה לקנות ראוטר MIMO כאשר יש כבר ראוטרים עם תקן N (שטוב ממנו) כמעט באותו מחיר.

עד כמה שאני יודע, תקן N וMIMO זה לא שני דברים שסותרים אחד את השני...

MIMO פירושו Multiple In Multiple Out, משמע יותר מאנטנה אחת.

מכיוון שהאנטנה בנתב אלחוטי היא Half Duplex (יכולה בכל רגע נתון או לשדר או לקלוט, לא שניהם ביחד, כמו כבל רשת בעצם)

אז זה פוגע בקצב העברה, מכיוון שצריך לחכות שהנטנה תעבור בין המצבים כל פעם רק תקלוט מידע, ואז רק תשדר.

מה שMIMO עושה זה מאפשר קליטה ושידור בו זמנית ע"י מספר אנטנות.

ככה שזה לא סותר את תקן N.

ואם אני לא טועה, זה אפילו קיים רק בתקן N, אבל לגבי זה אני כבר פחות סגור על עצמי :P

(יש תקן G עם MIMO, אבל תקן N מחייב MIMO...)

פורסם
  • מחבר

עכשיו נכנסתי לקישורים ושמתי לב שבכותרת דיברת על ראוטר, ונתת קישורים לכרטיס רשת... :S

My bad, התבלבלתי במושגים. התכוונתי לכרטיס רשת. מה שאמרו עד עכשיו תקף גם לכרטיסי רשת? ואני מעדיף USB כי להתקין כרטיס רשת לבד אני לא יודע ואני מניח שעלות התקנה תייקר משמעותית את העניין.

זה הראוטר שלי:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1341

אז בעצם אני מניח שזה אומר שגם ככה אני לא יכול להעביר יותר מ-54 מגה או להשתמש בטכנולגית N, נכון? כלומר אין טעם להשקיע בכרטיס רשת שמעביר יותר מ-54 מגה וגם זה למשל: http://www.tplink.com/products/product_spe.asp?id=47 מספיק, או שאני טועה?

פורסם

מממ.. אוקיי. מבחינת הצפנה, אתה צריך שכרטיס הרשת שלך יתמוך באותה שיטת הצפנה שהרשת שלך עובדת עכשיו.

אם הראוטר שלך מצפין את הרשת בWPA2 ולכרטיס רשת שתקנה לא תיהיה תמיכה בזה אז לא תוכל להתחבר.

למרות שתמיד תוכל להגדיר את הראוטר ליהיות מוצפן בצורה שכרטיס הרשת "יכיר"..

בקשר לתקן, על הנייר אתה צודק, אין טעם לקנות כרטיס רשת N אם הראוטר הוא G, אבל זה גם תלוי בהבדלי המחירים.

אם זה הבדל קטן, אולי עדיף כבר לקנות כרטיס רשת N (שידע לעבוד מול ראוטר G), ואז בעתיד במידה ותחליף את הראוטר

לN (מאי אילו סיבות...) כבר יהיה לך כרטיס תואם, ולא תצטרך להחליף גם אותו.

בקשר לMIMO, על הכרטיס N כתוב שהוא תומך בMIMO, אם באמת יש בתוכו 2 אנטנות אני לא יודע, למרות שזה בתקן.

אבל אין לי מושג איך זה הולך עם דונגלי USB...

(מישהו יודע אולי?)

בכל מקרה, בהבדל של 50 שקל אני אישית הייתי כבר הולך על הכרטיס בתקן N , שיהיה... לא יכול להזיק, ואם זה לא הוצאה גדולה מידי יכול ליהיות

שבעתיד תגלה שזו השקעה משתלמת.

פורסם

תקן N נמצא בטיוטא מספר 7 אאל"ט וכמו שנאמר אמור לצאת כתקן רשמי רק בסוף השנה.

כרגע אירגון הגג של הWIFI "מסמיך" מכשירים רק לטיוטא מספר 2 של התקן.

הטיוטא הזאת כוללת בתוכה את MIMO ואת תקן 801.11i (מה שנקרא WPA2).

לגבי MIMO, בכל מקרה התחנה תהיה במצב האזנה או שידור, הגדלת רוחב הפס והגדלת הטווח האפקטיבי מתבצעת ע"י דברים עם שם מפוצץ כמו "ריבוב ספקטראלי".

למתאמי USB לרשת אלחוטית בטכנו' MIMO או בתקן N (טיוטא) יש בדר"כ 2 אנטנות, לפעמים יש 3.

לגבי הכדאיות, לדעתי חד משמעית לא כדאי לקנות כרטיסי רשת/נתבים שהם G+MIMO ולא כדאי לקנות כרטיסי N טיוטא כ"השקעה לעתיד", אם אתה לא קונה עכשיו נתב טיוטא N. נתבי G+MIMO הם בני כלאיים שמייצגים את האימפלימנטציה הראשונה של הטכנולוגיה, הם מוסיפים תוספת קטנה בלבד למהירות התעבורה ברשת (עקב שימוש בתקן שנקרה SUPER G), התאימות שלהם קטנה, הם יקרים יחסית והם חלשים מנתבים מהדור החדש.

הסיבה שלא כדאי לדעתי לקנות כרטיסי רשת טיוטאת N היא שהתקן הזה הוא רק בשלב פיתוח ואין לדעת מה התאימות העתידית שלו תהיה. זה מתעצם בעיקר בשל העובדה שהרבה המיצרניות של רכיבי רשת רוצות להכניס לתקן החדש טכנולוגיות שהן פיתחו והן מחזיקות בפטנטים עליהם. כבר היום שימוש בכרטיס רשת ונתב בטיוטאת N שכל אחד מחברה שונה יוצר בעיות. לקנות כרטיס רשת ב 170-200 ש"ח שלא נותן את התמורה כרגע ואולי לא יתן את התמורה המצופה עוד כמה חודשים זאת טעות.

לגבי הצפנה, אם הנתב/כרטיס רשת יוצר בשניים האחרונות (והיום קשה להשיג כאלו שלא), הוא יתמוך בWPA2. מקסימום אפשר להתשמש בWPA. בשילוב מפתח הצפנה ("סיסמא") חזק לא יצליחו לפרוץ אף אחד מהם. WEP וסינון כתובת MAC הם הגנות "בכאילו", אני אישית לא הייתי נכנס לאתרים כמו של הבנק שלי על גבי רשת כזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים