עבור לתוכן

מבקש הצעה לפתרון אחסון וגיבוי חיצוני ב 600 שקל (גמיש מאוד. פרטים בפנים)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין בפתרון אחסון וגיבוי.

התקציב מאוד גמיש כמו שאפרט

במקור חשבתי על דיסק חיצוני כלשהו אשר ישמש לאחסון של תוכנות כלים ומקורות וגיבוי עבודות כאשר המחשבה הייתה לחבר אותו פעם בכמה ימים למטרות גיבוי.

האחסון לא אמור להיות של סדרות, סרטים וכו' (אבל כן של סרטי video tutorials DVD למשל) אבל גם אם יהיו בו מעט סרטים וסדרות אין שום כוונה להפעילם מהכונן.

אחרי חשיבה אני מעדיף לקבל מכם המלצה לפתרון שאולי יהיה יעיל יותר.

כמו שאמרתי, הצרכים הם אחסון של תכנות וכלים שונים בצד אחד ובצד השני, גיבוי של קבצים כגון פרוייקטים עבודות ומקורות שיהיו גם במחשב (מדריכי וידאו, קבצי טקסטורה ו HDRI לתלת מימד ועוד).

התקציב הוא כ500-600 שקלים כאשר מן הסתם אני מעדיף לשלם כמה שפחות אבל אני גם מוכן לשלם יותר עבור פתון מתאים ובטוח.

אם לדעתכם עדיף לפצל את העניין לגיבוי בנפרד מאחסון אהיה מוכן להשקיע גם כ500-600 שקלים עבור כל פתרון או כ +1,200 שקל סה"כ יותר תלוי בפתרון הנכון לדעתכם.

לגבי נפח אחסון: אני לא מאמין שאגיע בקרוב למצב בו האחסון והגיבוי יחד עוברים את רף ה 500 כך שאם הפתרון מפוצל אפשר אפילו לרדת עוד אם ישנה תמורה באיכות. אם אין תמורה באיכות אז עדיף כמה שיותר, לא?

חיבורים: לוח האם שלי הוא GA-P35-DS3L ונדמה לי שיש לו רק USB2. אני צודק?

אם הלוח תומך וניתן וכדאי לקנות איזה כרטיס esata (אם קיים כזה דבר) אז זו גם אפשרות.

אני לא הכי מבין בתחום בלשון המעטה ולכן אשמח להכוונה ועזרה.

מצטער על החפירה.

המון המון תודה מראש!

פורסם

אם החומר חשוב אז כדאי שיהיה ביותר ממקום אחד, אם תקנה דיסק חיצוני אז כדאי שהחומר ישב עליו + על דיסק כלשהו נוסף (אפילו זה שכבר במערכת אם הוא מספיק גדול).

יש באייבורי מקסטור 1TB ב-450 שקלים, השאלה היא האם חשובים לך הביצועים בשביל להשקיע ב-eSATA..

פורסם
  • מחבר

אם ההבדל היחיד הוא ביצועים אז אולי עדיף לוותר שכן חוץ מהעתקת התוכנות והחומר חזרה למחשב כשאצטרך שאר פעולות הגיבוי יסתכמו בכמה עשרות או מאות מגה בודדים בכל פעם.

במערכת שלי יש כרגע טרה וחצי תפוסים מתוך שתיים אבל אני תמיד מפחד מכשלים כלשהם כך שאני מעדיף לגבות גם במקום חיצוני.

ייתכן שאקנה שני דיסקים קשיחים חיצוניים. אחד לגיבוי רציף של קבצים שעל המחשב ואחד ולגיבוי פעם בחודש או שבוע כך שיווצרו לי לי שני העתקים של המידע שעל המחשב.

בנוסף לכך יש גם את העובדה שמידי פעם אני אצטרך "לנדוד" עם המידע למחשבים אחרים.

השאלה שעולה אצלי במקרה כזה היא שהבנתי שאם אני מתכנן שהדיסק הקשיח יהיה מחובר כל הזמן למחשב, למשל עבור גיבוי רציף של תיקיות מסויימות אז ייתכן שיש דיסקים שמתמודדים עם חיבור רציף יותר טוב מאחרים. למשל מחינת חימום יתר ואורך חיים. אשמח לשמוע את דעתך בנושא..

למשל כל הכוננים האלה של "גיבוי בליחצת כפתור" כמו ה lacie למשל

בנוסף אשמח לדעת אם יש דיסקים שמגיעים עם תכנות לגיבוי או על תכנה מומלצת לעניין אם אתה מכיר.

הרעיון הוא שאם אבחר באופציה הזאת אז אוכל להגדיר שתיקיות ספציפיות יגובו בתדירות מסויימת.

שוב המון תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים