עבור לתוכן

נייד לסטודנט פלוס (לא מוצא רגליים וידיים בעסק) בין 3K ל 4K

Featured Replies

פורסם

ניסיתי לעקוב אחרי התרדים השונים שכרגע רצים בפורום הזה, אבל באמת שנאבדתי ולא יודע מה מי ואיך, לכן החלטתי לפתוח תרד משלי.

מחפש נייד שרובו יושקע בלימודים כנראה, חשוב לי שיצליח לרוץ חלק תמיד, בלי תקיעות ועיכובים, וטוב במולטיטאסקינג, ושיהיה חזק מספיק להריץ תוכנות כמו פוטושופ ומולטיסים בצורה טובה.

הבנתי שבשביל ירוצו משחקים כלשהם צריך כרטיס מסך לא OB, לכן מעדיף כזה, כמה שיותר חזק ככה יותר טוב כמובן.

מסך, הבנתי שלפחות שאהיה נייד בצורה סבירה אני זקוק ל14 אינץ' ולא יותר, אם יש הצעות אחרות אני אשמח לשמוע.

סוללה, לרוב אני לא אצטרך סוללה ליותר משעתיים, ואהיה בקרבת שקע אבל כמו תמיד,סוללה כמה שיותר חזרה ככה יותר טוב.

בניה איכותית כמובן.

קניה בארץ ואולי אפשרות לקניה בחול דרך האינטרנט אם מישהו יוכל לעזור לי בזה אני אשמח מאוד!

עריכה: 1. אם מחשב יבוא בלי מערכת הפעלה וזה יוריד את המחיר אז עדיף נייד כזה.

2. אחריות רחבה כמה שיותר.

• תגובות 47
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לך לא מעט דרישות בשביל התקציב. מחשב 14.1" עם כרטיס מסך נפרד בפחות מ-4000 ש"ח אין הרבה.

תסתכל על ה-MSI EX400 או ה-Asus F80s.

http://www.1pc.co.il/product_info.php?products_id=7712

אם אתה רוצה לרכוש בחו"ל זה פותח יותר אופציות למרות שבתקציב נמוך לא תמיד משתלם לייבא מארה"ב. אתה יכול לקרוא את המדריך בסטיקי שעוסק בכל האופציות והשיקולים שכרוכים בעניין.

ה-Lenovo SL400 נותן אחריות בארץ כמעט תמיד וניתן למצוא אותו בארה"ב בסביבות ה-750$ עם כרטיס מסך נפרד. זה במסגרת התקציב שלך אבל לזה אתה צריך להוסיף גם מס בארה"ב, 15.5% מע"מ, עלויות משלוח ועלויות חריטה (אם זה רלוונטי). ישנם גם מחשבים זולים יותר אבל הבעייה המרכזית תהיה קשיים עם האחריות בארץ. על ה-Lenovo SL300 ב-13.3" יש כרגע קופון של 15% הנחה דרך לנובו והוא יוצא יותר זול מה-SL400 ומשתלם במיוחד. הוא גם נייד יותר ומתאים לצרכי סטודנטים. החסרון העיקרי הוא שהוא מגיע רק עם מסך מבריק בניגוד ל-SL400.

פורסם
  • מחבר

מה יקרה אם אני אגדיר את הדרישה לכרטיס מסך ככרטיס מסך OB? עד כמה זה יפגע ב"משחקיות" של המחשב?

כמו כן איפה יש את הקופון הזה שח ה15% הנחה לSL300?

והאם זה האתר הרשמי של לנובו בארץ? :s05:

http://www.lenovo-israel.co.il/?gclid=COyZ96K465gCFQxOtAodvG1t0Q

אם זה כן SL300 לא מופיע שם. :nixweiss:

פורסם

הביצועים האפשריים במשחקים ירדו בצורה לא זניחה עם רוב כרטיסי ה- OB. הכל תלוי באיזו רמה של משחקים אתה מעוניין לשחק ובכמה אתה זקוק לגמישות בתחום.

לא, זה אינו האתר של לנובו ישראל. הנה האתר של IBM ישראל עם לינקים ללנובו אירופה:

http://www.ibm.com/products/il/he/

אין אתר רשמי שמפרט את הדגמים בעברית (ובכל מקרה אתה צריך להסתכל באתר האמריקאי אם אתה קונה מארה"ב).

הקופון:

http://www.notebookreview.com/coupons/

תבדוק האם הוא תקף על הגרסא שמכילה את כרטיס המסך הנפרד, לא תמיד הקופונים רלוונטיים לכל הקונפיגורציות.

עריכה: על פי האתר של לנובו מדובר בקופון שתקף רק לקונפיגורציות עם כרטיס מסך נפרד אבל ההנחה היא 10% ולא 15%. בקיצור, יהיה צריך לנסות.

פורסם
  • מחבר

לא היה לי יותר מידי זמן לנבור באתר של לנובו הבין לאומי. אבל מה שמצאתי ויש מצב שזה מאוד משתלם זה:

Free shipping

Limited time only. Free standard shipping and handling for all online purchases of notebooks, accessories and workstations

זה קיים באתר גם כשאני בוחר בישראל, יש מצב שזה תקף גם אצלינו לא? אני אשמח אם את תוודאי.

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:category.details?current-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087&current-category-id=3D30F7A2971B44DB9D15A7051B04CC0E&cid=US1A16615&

חוץ מזה הרכבתי מפרט של SL400 שהוא יוצא 759$

אם המשלוח באמת יהיה חינם.

נגיד זה עוד 30% של מיסים בארץ זה יוצא סה"כ 3600 בערך פלוס מינוס, זה משתלם, את לא חושבת?

ntel Core 2 Duo processor P7370 (2.0GHz 1066MHz 3MBL2)

#

Genuine Windows Vista Home Basic

#

14.1" WXGA AntiGlare

#

Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD

#

2 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz SODIMM Memory (2 DIMM)

#

UltraNav without fingerprint reader

#

1.3 Megapixel Integrated Camera

#

250 GB Hard Disk Drive, 5400rpm

#

DVD Recordable 8x Max Dual Layer

#

Integrated Bluetooth PAN

#

ThinkPad 11b/g Wireless LAN Mini PCI Express Adapter III

#

6 cell Li-Ion Battery ( 2.4 Ah )

#

Country Pack North America with Line cord & 65W AC adapter

פורסם

לא רק שהמשלוח לא יהיה בחינם לישראל, לנובו ארה"ב כלל לא שולחים מחוץ לארה"ב. תצטרך להשתמש בחברת אמצע.

המיסים בארץ אינם 30%, אין מכס על ניידים רק מע"מ בשיעור 15.5%. בכל מקרה החישוב שלך לא הגיוני, 30% מ-760$ זה 228$. 760+228=988. 988$ זה בסביבות 4100 ש"ח בשער הדולר הנוכחי. החישוב הזה הוא לפני שהוספנו עלויות מס בארה"ב. בהתחשב בזה שעלויות המס בארץ יהיו רק 15.5% ולא 30% אולי עדיין תגיע למשהו דומה לזה, תלוי בעלות השילוח. קח בחשבון שהמכס נוטה לפעמים להכליל את עלות המשלוח בחישוב המיסוי ::) אישית לא הצלחתי לברר עד כה כיצד המנגנון הזה עובד אבל אם מערערים זה עוזר במקרים רבים.

המפרט שהרכבת לא ממש הגיוני לצרכים שציינת. במקום לשדרג את המעבד בחר בקונפיגורציה עם כרטיס מסך נפרד. לשימושים משרדיים כלליים ומשחקים אתה תרגיש את ההבדל בכרטיסי המסך הרבה יותר מההבדל במעבדים. ה-T6570 יספיק לחלוטין במקרה הזה. הסיבה היחידה לבחור בכרטיס מסך מובנה כאן היא אם חיי הסוללה חשובים לך יותר מיכולת המשחק.

פורסם
  • מחבר

הרכבתי את המפרט הבא עם כרטיס מסך חיצוני:

Intel Core 2 Duo processor T6570 (2.1GHz 800MHz 2MBL2)

Genuine Windows Vista Home Basic

14.1" WXGA AntiGlare

NVIDIA GeForce 9300M 256MB

2 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz SODIMM Memory (2 DIMM)

UltraNav without fingerprint reader

1.3 Megapixel Integrated Camera

250 GB Hard Disk Drive, 5400rpm

DVD Recordable 8x Max Dual Layer

Integrated Bluetooth PAN

ThinkPad 11b/g Wireless LAN Mini PCI Express Adapter III

Integrated AT&T Mobile Broadband Card (3G)

6 cell Li-Ion Battery ( 2.4 Ah )

Country Pack North America with Line cord & 90W AC adapter

יצא סה"כ $839.00

הקופון של האתר שהבאת לא תקף לדגם הזה כי הוא כולל את הכרטיס מסך החיצוני.

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/cart.workflow:add-e-coupon?CouponCode=USP1314SAVINGS+

עכשיו כמה שאלות: איך אני יודע כמה מיסים של ארה"ב אני משלם עליו, כי הגעתי למסך הcheckout עם המפרט ושום דבר לא נוסף למחיר, המיסים נוספים בצורה אחרת??

עוד כמה שאלות:

1. אם אפשר לקבל כמה לינקים לחברות שבקבלות את החבילות בארהב ושולחות את זה ארצה? וכמה עולה השרות אם את יודעת?

2. במקרה ואני מוצא מישהו שמוכן לקבל עבורי את החבילה בארהב, אפשר לשלוח את זה בדואר רגיל, נכון? יש לך מושג כמה זה יעלה? או שזה בעצם עובד על משקל? ואם אני שם את מדבקת "מתנה" על החבילה זה יכול לעזור איכשהו?

3. עברתי מחדש על הסטיקי של הזמנת ניידים מחול, וראיתי שי הבדל קטן לבין איפה אני מזמין, יש CTO שזה היצרן נכון? ומהאתר הזה הרכבתי את הקנפיגורציה?

רשמת שם שלרוב מי שמזמין מארה"ב מCTO לא יזכה באחריות בארץ, ואמרת הודעה הראשונה שלך שהניידים מדגם SL400 כן יזכו לכיסוי אחריות בארץ, איך אני יכול לוודאות שהאחריות באמת תכנס לתוקף? (קראתי מחדש ופתאום אני לא מוצא התייחסות לנושא, אם זה לא נכון פשוט תגידי לי).

אם יהיו שאלות נוספות אני אשאל תודה רבה על העזרה בנתיים :hi:

פורסם

הקופון לא תקף שכן הוא מתייחס ל-SL300 ואתה הרכבת SL400. את ה-SL300 עם כרטיס מסך נפרד כן ניתן לקבל עם הנחה של לפחות 10%, על פי הצהרות לנובו באתר שלה.

המיסים יתווספו לתשלום הסופי. מכיוון שהמיסוי תלוי במדינה אליה אתה שולח את המחשב אני לא יכולה להגיד לך בדיוק כמה זה יהיה.

1. בארץ אני מכירה UShops ו-Mustop, יש בוודאי גם אחרים בארה"ב. עלות השירות תלויה במשקל החבילה ונפחה ואתה בוודאי יכול לקבל הערכה באתר של החברות הללו.

2. כן, ניתן לשלוח בדואר רגיל. אישית לא הייתי עושה את זה כשמדובר במוצר רגיש ויקר כמו מחשב נייד, הייתי מעדיפה לשלם קצת יותר בשביל משלוח בחברת משלוחים ועם ביטוח. למרות זאת, אם אתה מוצא מישהו שיקבל את המשלוח בשבילך בארה"ב זה יכול בכל זאת להוריד במחיר, גם במשלוח דרך חברת משלוחים. כדאי להשוות מחירים. מן הסתם משלוח של כל חבילה עובד על משקל, מהירות ומרחק, בדוק את אתר הדואר האמריקאי.

ביחס למדבקת "מתנה", זה לא משנה אם זה מתנה או לא יש לשלם מע"מ על המוצר. על פי החוק יש על השולח לדווח על תכולת החבילה. אם אתה רוצה לא לדווח על התכולה זה שיקול שלך, אני לא מתעסקת בזה ולא יכולה לתת עצות בנושא. אין לי מושג מה יקרה או איך הם יתייחסו לזה, לא ניסיתי.

3. כן, אתה הרכבת ב-CTO באתר היצרן. זה נכון שרוב דגמי לנובו ב-CTO לא מאפשרים אחריות בארץ אבל סדרת ה-SL יוצאת דופן. יש בסטיקי הסבר מדוייק לגבי כיצד מבררים את האחריות לכל דגם (למטה, בחלק שעוסק באחריות בינלאומית תחת מחשבי לנובו). על פי הצהרות לנובו בתוצאות בדיקה זו, מחשבי סדרת ה-SL זכאים לאחריות בארץ. בכל מקרה, אתה יכול גם לפנות ללנובו ולבקש הבהרה.

פורסם
  • מחבר

הקופון לא תקף שכן הוא מתייחס ל-SL300 ואתה הרכבת SL400. את ה-SL300 עם כרטיס מסך נפרד כן ניתן לקבל עם הנחה של לפחות 10%, על פי הצהרות לנובו באתר שלה.

צודקת, בכל מקרה גם גשאני מנסה לשדרג את המערכת של SL300 הוא לא מאפשר לי לבחור כרטיס מסך אחר...

המיסים יתווספו לתשלום הסופי. מכיוון שהמיסוי תלוי במדינה אליה אתה שולח את המחשב אני לא יכולה להגיד לך בדיוק כמה זה יהיה. מבאס, אני אפילו לא יכול לדעת כמה אני אשלם בסוף?

1. בארץ אני מכירה UShops ו-Mustop, יש בוודאי גם אחרים בארה"ב. עלות השירות תלויה במשקל החבילה ונפחה ואתה בוודאי יכול לקבל הערכה באתר של החברות הללו. תודה!

2. כן, ניתן לשלוח בדואר רגיל. אישית לא הייתי עושה את זה כשמדובר במוצר רגיש ויקר כמו מחשב נייד, הייתי מעדיפה לשלם קצת יותר בשביל משלוח בחברת משלוחים ועם ביטוח. למרות זאת, אם אתה מוצא מישהו שיקבל את המשלוח בשבילך בארה"ב זה יכול בכל זאת להוריד במחיר, גם במשלוח דרך חברת משלוחים. כדאי להשוות מחירים. מן הסתם משלוח של כל חבילה עובד על משקל, מהירות ומרחק, בדוק את אתר הדואר האמריקאי. תודה!

ביחס למדבקת "מתנה", זה לא משנה אם זה מתנה או לא יש לשלם מע"מ על המוצר. על פי החוק יש על השולח לדווח על תכולת החבילה. אם אתה רוצה לא לדווח על התכולה זה שיקול שלך, אני לא מתעסקת בזה ולא יכולה לתת עצות בנושא. אין לי מושג מה יקרה או איך הם יתייחסו לזה, לא ניסיתי. סבבה

3. כן, אתה הרכבת ב-CTO באתר היצרן. זה נכון שרוב דגמי לנובו ב-CTO לא מאפשרים אחריות בארץ אבל סדרת ה-SL יוצאת דופן. יש בסטיקי הסבר מדוייק לגבי כיצד מבררים את האחריות לכל דגם (למטה, בחלק שעוסק באחריות בינלאומית תחת מחשבי לנובו). על פי הצהרות לנובו בתוצאות בדיקה זו, מחשבי סדרת ה-SL זכאים לאחריות בארץ. בכל מקרה, אתה יכול גם לפנות ללנובו ולבקש הבהרה. אשלח מייל לוודא את העניין, טנקס

פורסם

אני ממליץ מניסיון כל MSI EX400. מחשב מעולה במחיר ממש זול. חיסרון יחידי זה סוללה. מחזיקה שעתיים.

פורסם
  • מחבר

מעדיף מראש לא להתעסק עם ivory

עריכה:

אני יכול לנסות לזכות בזה ב900 דולר +100 דולר משלוח +15% מע"מ.

אבל אז זה יוצא לי מעל 4K וזה ממש מוגזם מבחינתי, חוץ מזה שהייתי מוותר פה על חלק מהדברים במפרט.

http://cgi.ebay.com/LENOVO-THINKPAD-SL400-2-4GHZ-3GB-250GB-14-WXGA-CAMERA_W0QQitemZ280315219617QQcmdZViewItemQQptZLaptops_Nov05?hash=item280315219617&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1234|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A0|293%3A1|294%3A50

ניסיתי איכשהו להשתמש במחשבון עלויות של האתרים שמקבלים דרכם מוצרים, המחירים התקבלו פשוט גבוהים מידי לדעתי ???

לא יודע אם אצליח לעמוד בכל הסידורים האלה אלא אם כן מישהו ממש יעזור לי בזה :s07:

אולי עדיף לי להשאר בהזמנת מכשירים בארץ, מה את אומרת? :nixweiss:

פורסם

הסיבה שהוא לא נותן לך לשדרג את כרטיס המסך ב-SL300 היא שבחרת בגרסא עם Integrated Graphics (בצד שמאל ), בחר בגרסא שכתוב לידה Dedicated Graphics.

הנה:

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/systemconfig.runtime.workflow:LoadRuntimeTree?sb=:00000025:00001A3E:&smid=4289124488F24F299C111310BD7DFE78

כפי שאמרתי, בתקציב נמוך לא תמיד שווה להתברבר עם היבוא כי ההבדל כבר לא יוצא כלכך גדול עם כל עלויות המשלוח, מיסים וההתעסקות. אם תבחר במחשב שהמלצתי לך, ה-SL300 עם קופון ההנחה זה יצא לך יותר זול. המפרט שקישרתי אליו זה בערך 800$ עם הנחה של נגיד 10%, 720$ לפני מיסוי ומשלוח. זה שיקול שלך אם יש לך סבלנות להתעסק עם הבירוקרטיה (ויכולה בהחלט להיות בירוקרטיה גם בהזמנה וגם עם המכס) או לא. אני לא יכולה לבחור בשבילך :nixweiss:

לפעמים ניתן למצוא מחשבים זולים יותר עם אחריות בארץ במבצעים שונים, אתה יכול לערוך חיפוש באתרי דילים. מחשבים שיש סיכוי לקבל עליהם אחריות בתקציב כזה הם אסוס, טושיבה, לפעמים HP (למרות שבמקרה הזה לא סביר שתמצא דילים רציניים, אולי). יש פירוט מלא בסטיקי.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע על איזו גירסא את מדברת, לא מוצא את הלינק הנכון באתר :nixweiss:

בכל אופן בלינק שנתת, הוספתי את הדברים הבסיסיים שהייתי רוצה כמו 2 ג'יגה, מצלמה, סוללת 6 תאים לשעתיים עבודה לפחות ובלוטוט' ובסוף יוצא מחיר של $854.00 וזה אפילו בלי 250 gb, פחות עשר אחוז יוצא 700 בערך... וזה לפני כל הבלאגן ???

טוב נתחיל בלשלוח מיילים ללנובו בארץ, ונברר אם יש עם מי לדבר בארה"ב.

עריכה: מסתבר שהקשרים שלי בארה"ב לא כאלה חזקים, נשאר רק דרך אתרים.

עריכה 2: איזה משקל יבוא המחשב עם כל הציוד? עד כמה זה יכול להגיע? יש לך מושג אולי?

עריכה 3: יש לך מושג לאיזה מייל אני פונה בIBM פה בארץ? הסתבכתי אצלהם באתר :bash:

פורסם

אני לא יודע על איזו גירסא את מדברת, לא מוצא את הלינק הנכון באתר :nixweiss:

נתתי לך לינק ישיר.

בכל אופן בלינק שנתת, הוספתי את הדברים הבסיסיים שהייתי רוצה כמו 2 ג'יגה, מצלמה, סוללת 6 תאים לשעתיים עבודה לפחות ובלוטוט' ובסוף יוצא מחיר של $854.00 וזה אפילו בלי 250 gb, פחות עשר אחוז יוצא 700 בערך... וזה לפני כל הבלאגן ???

אם אתה צריך את הדברים הללו אז זו העלות, שיקול שלך. אם זה יקר לך מידי זה יקר לך מידי, תתפשר על משהו או תקנה מחשב זול יותר. אם הנחה של 10% מ-854 היתה 154$ זה היה מצויין אבל זה למעשה רחוק מהמציאות...10% מ-854$ זה בערך 85$, מה שמביא אותך למחיר של 770$.

עריכה 2: איזה משקל יבוא המחשב עם כל הציוד? עד כמה זה יכול להגיע? יש לך מושג אולי?

המחשב עצמו זה שני קילו וקצת, האדפטר בטח משהו כמו 200-300 גרם. תוסיף לזה חומרי אריזה וחוברות הדרכה וכהנה.

עריכה 3: יש לך מושג לאיזה מייל אני פונה בIBM פה בארץ? הסתבכתי אצלהם באתר :bash:

יש פרטי קשר בסוף הסטיקי על רכישת מחשב בארה"ב.

פורסם
  • מחבר

הגעתי למסקנה שיוצא יותר משתלם וזול לקחת את הSL400 עם הקופון הבא שמצאתי :P

http://www.ecoupons.com/deal/20090204212212323&query=sl400

יוצא לי בדיוק מה שאני רוצה ב809$ :smile1: נוסיף לזה מחיר משוערך של mustop עם חבילה במשקל 4 קילו, יוצא 1004$, חריגה קטנה שאני מוכן לספוג, נקווה שלא יהיו יותר מידי בעיות במכס.

ד"א יש אופציה לבחור Mobile Broadband

לא ממש הבנתי עד הסוף מה זה, אני בחרתי באופציה הזולה יותר, זה משנה?

תודה בקשר לפרטים! לא שמתי לב...

עוד משהו קטן, יש אופציה לבחור 3 סוגי מסך, במה כדאי לבחור מבין השלושה?

14.1" WXGA AntiGlare [Lenovo recommended]

14.1" WXGA VibrantView [$0.00]

14.1" WXGA+ AntiGlare [add $50.00

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים