עבור לתוכן

האם כשמכניסים מודולים חדשים של זיכרון למחשב צריך לעשות איזה כיוון לפני?

Featured Replies

פורסם

האם כשמכניסים מודולים חדשים של זיכרון למחשב צריך לעשות איזה כיוון לפני?

הרכבתי לניסיון שני מודולים שעל פי הנתונים אמורים לעבוד עם הלוח שלי ,

והם לא העלו בכלל את שלב הביוס (מסך חשוך) ,

האם זה אומר שהם לא מתאימים/לא תקינים, או שאני צריך לעשות משהו לפני?

לפני כן היו שם שני זיכרונות קודמים שעבדו, וגם עובדים כרגע , אך בדקתי גם בלעדיהם.

באחת התגובות שענו לי כאן מישהו כתב שצריך לעשות איזה כיוון עם הסטיק הישן ורק לאחר מכן להכניס את החדש.

פורסם
  • מחבר

עוד דבר.

למרות ששיניתי בביוס במוד ידני את התיזמונים לאמורים להיות של הזיכרונות על פי המפרט- 2-3-3-6 , ועשיתי שמירה, הרי שהם נשארים כפי שהיו (על פי cpuz )

3-3-3-8.

וכשאני נכנס שנית לביוס זה מופיע שם על פי מה ששיניתי כלומר 2.

יש הסבר ?

תיקון- ב cpuz , בטאב של memory מופיעים התיזמונים המעודכנים, כפי ששונו בביוס.

בטאב spd מופיעים התיזמונים הקודמים.

פורסם

אם יש לך מידע להוסיף להודעה הראשית/אחרונה, עשה שימוש בכפתור העריכה שמעל להודעה שלך: modify.gif

אסור להקפיץ דיון לפני שעברו 24 שעות מפתיחתו/מההודעה האחרונה שלך בו.

אנא קרא את חוקי הפורום והמנע מלעבור עליהם שוב בעתיד.

הקפצת דיונים:

הקפצת דיונים הינה פרסום שתי הודעות ברצף במטרה לקדם את הת'ראד במעלה הרשימה (הודעות מסוג "UP" וכדומה). הקפצה שכזו מותרת אך ורק לאחר 24 שעות מפרסום התגובה הראשונית! כל הקפצה שכזו לפני הזמן המותר תזכה את פותח הת'ראד באזהרה אלא אם כן הוסף מידע חדש ורלוונטי.

שאלות/טענות או כל דבר אחר בעניין יש לעשות בהודעות פרטיות בלבד.

לשונית SPD מציגה פרטים אודות הזיכרון ששמורים על זיכרון קטן שעל הזיכרון (מלבד שבבי הזיכרון עצמם).

איזה לוח ברשותך? אילו זיכרונות היו לך ואילו זיכרונות הוספת?

תנסה לאפס את הביוס באמצעות ג'אמפר מתאים שעל הלוח (הסבר בחוברת של הלוח) לפני שאתה מפעיל את המערכת עם כל הזיכרונות.

פורסם
  • מחבר

לא הייתה כל כוונה "להקפיץ" אך אתיחס להבא הערתך.

לשונית SPD מציגה פרטים אודות הזיכרון ששמורים על זיכרון קטן שעל הזיכרון (מלבד שבבי הזיכרון עצמם).

כלומר מה שמופיע בלשונית memory זה הנתונים בהם הזיכרון עובד בפועל?

אגב, מה המטרה של הנתונים ב-spd?

איזה לוח ברשותך? אילו זיכרונות היו לך ואילו זיכרונות הוספת?

הלוח הוא abit as8, שני הסטים של הזיכרונות הם קורסייר 512 pc3200 עם אותם נתונים בדיוק, רק דגמים שונים.[/color](אחד cmx והשני xms)

תנסה לאפס את הביוס באמצעות ג'אמפר מתאים שעל הלוח (הסבר בחוברת של הלוח) לפני שאתה מפעיל את המערכת עם כל הזיכרונות.

פורסם

תבדוק בחוברת של הלוח שאין בעיה עם סוגי זיכרון מסוימים, יתכן שששבי הזיכרון שבסטיק אחד הם רק בצד אחד (Single Sided) ובזיכרונות האחרים המצב הוא Double Sided (כמו ישנם שבבי זיכרון משני צידי הסטיק)- לפעמים יש מניעה משילוב כזה או אחר. (למשל אכלוס כל הסלוטים עם זיכרונות שהם DS או ערבוב של זיכרונות DS עם SS).

SPD הוא מידע שקיים ולא משתנה, זהו מידע על הזיכרון כמו מתחים מומלצים, תזמונים מומלצים (בטבלה לפי מהירות שבוחרים).. וכמובן שבעזרת המידע הזה בעת הפעלה ראשונה של זיכרון הביוס יודע אילו תזמונים להתאים לזיכרון.

אם אתה יודע את התזמונים של הזיכרון החדש ושל הזיכרון הישן וכך גם את כל המידע שלהם אז תעשה כך:

כשהזיכרון הישן מחובר תכנס לביוס ותגדיר את המתח הגבוה מן השניים, את התזמונים הגבוהים יותר מבין השניים ואת המהירות הנמוכה מבין השניים (לא רלוונטי כי אמרת ששניהם PC-3200).

* אתה יכול גם לנסות להפעיל את המחשב כאשר רק הזיכרונות החדשים מחוברים.

פורסם
  • מחבר

האם יש דרך לדעת אם הזיכרון הוא ds?

בהנחיות של הלוח מצאתי רק את זה שהזיכרונות צריכם להיות

(Un-buffered Non-ECC DIMM)

וכן את ההערה הזאת.

NOTE: Usually there is no hardware or BIOS setup requires after adding or removing memory modules, but you will have to clear the CMOS memory if the compatibility problem occurs.

AS8

לפני שאני עושה את ההצעה, שאלה,

כשאתה אומר התיזמונים הגבוהים מבין השניים הכוונה למהיר יותר cl2, או לגבוה יותר cl3? (שניהם אגב cl2 עם תיזמונים זהים 2-3-3-6 ).

את האפשרות של הפעלה רק עם החדשים (שהם אגב יד שניה ) כבר ניסיתי ולא עבד.

פורסם

אם הם זהים בכל פרמטר קיים אז אתה יכול להתעלם מההצעה.

הייתי מנסה לחבר סטיק אחד מן החדשים (הרי מדובר בקיט, לא?).. ואם לא עובד אז את הסטיק החדש השני.

כפי שציטטת רשום שיש לאפס את הביוס במקרה וישנה בעיה כלשהי.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי כל סטיק בנפרד ,מהחדשים, כשהקודמים בחוץ, ולא עובד.

לא ניסיתי להוסיף כל פעם סטיק מהחדשים בנוסף לקיימים, אתה רואה טעם בכך?

מתנצל על חוסר הידע, האם איפוס ה- cmos זהה לאיפוס הביוס?

כי כפי שכתבתי, מכיוון שאני עובד עם רייד , איפוס הביוס יגרום לבעיה.

פורסם

לא, אין טעם.

תנסה לחבר את הזיכרונות במחשב אחר, יתכן שהם פגומים.

פורסם
  • מחבר

ראשית ממש תודה על הניסיון לעזור.

לאחר בדיקות נוספות שעשיתי, הזיכרונות "החדשים", לבד , לא עובדים בכלל.

כשאני משלב סטיק אחד מהם (לא משנה איזה מהם) ,עם הקיימים, בסלוט מסוים בלוח, זה מעלה את הביוס , אבל לא את הוינדאוס, מסך לבן.

בביוס זה מראה לי במצב זה אכן 1.5 גיגה.

מה שעוד, זה מראה לי שהמערכת עובדת ב- fail safe state ושאני אבדוק את הסט אפ ב- bios cmos.

ואז אם אני אומר לו להמשיך הוא מעלה מסך לבן.

כשאני משלב את שניהם עם הקיימים, זה לא עולה.

אלא אם יש לך עוד הצעה, נראה לי שארד מההרפתקה הזו (זה זיכרונות של מישהו שסוכם שאשלם לו -במחיר טוב- רק אם יעבדו, לדבריו אצלו זה לא השתלב עם זיכרונות אחרים שיש לו , אך עבדו לבד ).

נראה לי שאם אין פיתרון אחר, לא תהיה לי ברירה אלא לרכוש שני סטיקים חדשים , תואמים, של גיגה כל אחד.

אני חייב שיהיה לי לפחות 2 גיגה כי יש לי כרגע ויסטה.

שאלה נוספת, קשורה לזיכרונות הקיימים- על פי נתוני הזיכרון הם צריכים לעבוד ב 2.75 וולט.

כשאני מכוון על פי התיזמונים שלהם, ידנית בביוס, הוא מביא את זה ל 2.6 וולט.

האם כדאי לי להעלות את המתח ידנית, ואם כן, (יש בלוח רק אופציה של 2.6 ,2.7 .2.8 ) אז לאיזה?

פורסם

תן 1.80..

פורסם
  • מחבר

תן 1.80..

אתה מתכוון 2.8 ?

וברשותך שאלה נוספת, לאחר שהעליתי את מהירות התיזמונים, ידנית,

התדירות שלהם עלתה מ 200מגהרץ ל- 204,

האם זה סוג של אוברקלוקינג?

פורסם

סוג של..

תקבע ידנית את כל הפרמטרים כפי שהסברתי קודם לכן כך שהמאפיינים יהיו המקסימום של שניהם כלומר המתח הגבוה יותר, התזמונים הגבוהים יותר (3 גבוה יותר מ-2, למען הסר הספק) והמהירות כפי שאמרנו זהה.. אז אתה יכול לקבוע אותה על 400/200.

וכן, התכוונתי ל-2.8.

פורסם
  • מחבר

קצת התבלבלי כאן.

אולי לא הסברתי את עצמי טוב.

אני עובד כרגע רק עם הזכרונות המקוריים שלי, התיאשתי מהחדשים.

לכן לא הבנתי כשאתה כותב, ש"והמהירות כפי שאמרנו זהה".

כמו כן למה לי לכוון לcas 3 כשהזיכרון יכול ב-2?

פורסם

אמרתי שתתקין את הזיכרונות החדשים ולפני כן (עם הישנים) תגדיר את המתח הגבוה מן השניים ואת התזמונים הגבוהים מן השניים (אמרתי 3 ו-2 בתור דוגמא בלבד)..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים