עבור לתוכן

מה צריך לדעת לפני שקונים ממישהו כרטיס משומש יד שנייה?

Featured Replies

פורסם

אני מחפש לקנות כרטיס מסך משומש שיעלה סביב ה200 שקל לא יותר אין לי עוד תקציב גם בגלל המחשב החדש

הלוח הוא I-NV3 ערכת שבבים של NV צי'פסט 610

כרגע יש לי תמובנה 7050 שלא עושה תעבודה גם לא ציפיתי ממנו לכלום

בקיצור כמו שרשום בכותרת מה אני צריך לברר לפני שאני קונה מהבן אדם את הכרטיס?

בדיקות מאמץ לכרטיס משהו שיאמץ אותו?

איך אפשר לדעת אם יש ארכיפקטים נגיד?

ובטוח יש עוד דברים שלא עולים לי בראש

(הספק יחזיק כמו כלום יש לי כרגע E5200 בשילוב HD אחד עם ספק CM420 הפשוט שנותנים בפוקס כבאנדל עם המארז 334)

פורסם

1. שחריץ ההרחבה שלך מתאים (PCI-E, AGP)

2. ששאר הרכיבים שלך לא יוצרים צוואר בקבוק + שהכרטיס מספיק חזק לדרישות שלך

3. שהספק שלך חזק מספיק (הספק שלך יחזיק כל כרטיס שתקנה ב 200 ש"ח)

4. שאין פגיעה פיזית על הכרטיס / שהקירור תקין ולא מלוכלך מדי

5. האם הכרטיס עבד אצל המוכר ב OC או במהירות סטוק.

6. האם הכרטיס עדיין באחריות, כמה זמן נשאר ושל מי האחריות

7. ניתן לעשות בדיקת מאמץ לכרטיס כדי לראות אם הוא תקין, אבל קח בחשבון שבדיקת מאמץ אפקטיבית היא בדיקה של מאמץ ממושך - שעה - שעתיים לפחות.

8. ארטיפקטים יכולים להיגרם כתוצאה מכרטיס דפוק, או כתוצאה מהתחממות יתר. הדרך היחידה לבדוק היא כמו שאמרת - לעשות בדיקה לפני הקנייה, מומלץ אם יש לך זמן - לשבת אצל המוכר ולראות איך הכרטיס מתפקד במערכת שלו.

אני חושב שכיסיתי את רוב הדברים - חכמים ממני יוסיפו / יתקנו אם צריך

פורסם

אני יוסיף לזה משהו:

6. האם הכרטיס עדיין באחריות, כמה זמן נשאר ושל מי האחריות

צריך גם לדעת אם החנות שממנה האחריות גם מאפשרת העברת אחריות אליך

כלומר שאפשר לממש את האחריות גם אם זה לא אתה שקנה את הכרטיס אחרת האחריות שיש לכרטיס לא יזור לך.

פורסם

לפי דעתי גורם האחריות הוא רק בונוס אם קיים וזה לא משהו שאתה צריך להתעקש עליו כשאתה קונה. מה גם שכמעט כל חנות שאני מכיר נותנת אחריות רק לאדם שקנה ממנה את הכרטיס והאחריות אינה ברת העברה לצד שלישי.

מה שכן חשוב לבדוק זה שהכרטיס לא שבור או משהו פיסית. לראות שהוא עובד במחשב עצמו ולתת לו לרוץ עם ATI TOOL או תכנה דומה לאיתור ארטיפקטים לאיזה רבע שעה עשרים דקות. במקביל אתה יכול לראות את הטמפ' שלו בבדיקה. גם הרצת משחק לכמה דקות לא תזיק.. אם הכל עובר תקין אז סביר להניח שהכל איתו בסדר.

פורסם

אף חנות לא תבקש ממך לשלוף תעודת זהות... תציג את החשבונית, זה יספיק.

פורסם
  • מחבר

ממ תודה על התשובות

חלק ממה שאמרו כבר ידעתי

עם איזה תוכנה אתה ממש מאמץ את הכרטיס לחצי שעה שעה? לכרטיסי NV

עם מה בודקים ארכיפקטים בכרטיסי NV

חשוב לציין שאני לא בא אליו עד הבית משלוח גוביינא הוא רק יראה לי תתוצאות של הבדיקות מתמונות ויראה שהכל תקין כ'נל טמפ'

פורסם

ככלל, שווה להשתמש קצת בקומפרסור או באוויר דחוס, ולראות שהמאורר מסתובב אחרי זה, כמו חדש, לא צולע כזה לקראת גסיסה. בכרטיסים אקטיביים זה מאד מסייע לכרטיסים למות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים