עבור לתוכן

הגיוני שRadeon 4850 של Sapphire יהיה על 65c במנוחה? עזרה!

Featured Replies

פורסם

הS1 ממש טוב ומשתלם,

'ד"א ,הדגם הזה הוא מסוג הכרטיסים שמוזילים ואלה הן ההשלכות להוזלת המחיר ,one slot הם בדרך כלל קירורים לא מספיקים לכרטיסים כאלה.

• תגובות 38
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הרעש לא מפריע לי, אבל כשהגדרתי manual fan control בATI OVERDRIVE ל100 לא היה שום שינוי

המחשב מKSP, האם ההרכבה של הקירור פשוטה או שעדיף להביא את הכ.מ לחנות?

taotao, אני לא חושב שהוספת תקציב לכותרת משנה, כי הת'רד מלתחילה לא עסק בשדרוג הכ.מ.

תודה למגיבים.

פורסם

תהרגו אותי, לא מצליח להבין אתכם.

למה אכפת לכם מהטמפ' של הכרטיס?? כל עוד הטמפ' נורמאלית להגדרת היצרן ולא מתכננים OC - את מי זה מעניין ??

שייתבשל שם מצידי. יש לי אחריות לשלוש שנים. אתם יודעים מה ? נהפוך הוא - אני מעדיף שהוא ימות לי עוד שנה. ככה יחליפו לי לכרטיס חדש יותר שמקביל לו.

בעיה שלי שהיצרן הדביק לו פתרון לא מספק ? שהם יישלמו על זה. למה אני צריך להשקיע עוד כסף על החלפת קירור.

והמקרה עוד יותר מגוכך כאשר מחליפים קירור לכרטיס שהמטמפ' שלו נמוכה מהמקובל..

לא יודע, אבל אולי זה רק אני שחושב בצורה ריאלית..

פורסם

הרעש לא מפריע לי, אבל כשהגדרתי manual fan control בATI OVERDRIVE ל100 לא היה שום שינוי

המחשב מKSP, האם ההרכבה של הקירור פשוטה או שעדיף להביא את הכ.מ לחנות?

taotao, אני לא חושב שהוספת תקציב לכותרת משנה, כי הת'רד מלתחילה לא עסק בשדרוג הכ.מ.

תודה למגיבים.

זה לא משנה במה הוא עוסק, אם אתה מעוניין בקנייה של קירור (גם אחרי העצות פה וכו) תוסיף את התקציב (אם ירדת מזה אז אין צורך), תודה.

ו-jacko_il כל אחד והגישה שלו, זה נכון שהיצרנית מציידת את הכרטיס מסך בקירור שאמור לספק, אבל זה תלוי בהמון דברים ביניהם גם טמפ' הסביבה והסירקולציה במארז, והטמפ' הMAX לכרטיסי ה-HD4850/70 היא באזור ה100-120+- מעלות..אבל זאת טמפ' מאמץ שיא.

זה לא בדיוק נכון להגיד שכל עוד הכרטיס במנוחה ובטמפ' של 80+ זה תקין, להפך ממש לא.

ומה יקרה אם הכרטיס מסך יחזיק 3 שנים ואז יום/שבוע/חודש אחרי הוא ישבוק..דווקא שנגמרה האחריות ?

למה סתם לקחת סיכון מיותר, פתור את הבעיה לפני ה :-X..להתעלם זה לא בדיוק פתרון..

פורסם

אני עם המהירות מאוורר על 100 אחוז כל הזמן

זה הכל במהירות מאורר 36 אחוז ו 100 אחוז זה הבדל של יותר מעשר אולי אפילו עשרים מעלות אצלי לפחות

פורסם
  • מחבר

טוב ירדתי מהרעיון של הקירור, חבל על הכסף והאנרגיה כמו שאמרו פה.

תודה לעוזרים

פורסם

זה לא משנה במה הוא עוסק, אם אתה מעוניין בקנייה של קירור (גם אחרי העצות פה וכו) תוסיף את התקציב (אם ירדת מזה אז אין צורך), תודה.

ו-jacko_il כל אחד והגישה שלו, זה נכון שהיצרנית מציידת את הכרטיס מסך בקירור שאמור לספק, אבל זה תלוי בהמון דברים ביניהם גם טמפ' הסביבה והסירקולציה במארז, והטמפ' הMAX לכרטיסי ה-HD4850/70 היא באזור ה100-120+- מעלות..אבל זאת טמפ' מאמץ שיא.

זה לא בדיוק נכון להגיד שכל עוד הכרטיס במנוחה ובטמפ' של 80+ זה תקין, להפך ממש לא.

ומה יקרה אם הכרטיס מסך יחזיק 3 שנים ואז יום/שבוע/חודש אחרי הוא ישבוק..דווקא שנגמרה האחריות ?

למה סתם לקחת סיכון מיותר, פתור את הבעיה לפני ה :-X..להתעלם זה לא בדיוק פתרון..

ממש לא מתעלם. אני אולי הראשון שבדק את זה בפורום. ואפילו פניתי ל ATI עצמה עם אותה שאלה -

האם טמפ' של 80 במנוחה ובאזור ה 90 במאמץ זה תקין ?

התשובה שקבלתי היא שאין לכרטיס בעיה עם טמפ' כאלו ושזה תקין לגמרי.

פתחתי על זה אפילו דיון ופרסמתי את ההתכתבות שהיתה לי עם הנציג שלהם:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=352007.0

אחרי שגם ראיתי בכל הביקורות ברשת ובפורומים אחרים בעולם שאלו הטמפ' של כרטיסי הרפרנס הבנתי שכרטיסים פשוט ככה - זה הטמפ' שלהם.

בניגוד להרבה בלבלני שכל שקפצו עם הודעות כמו - "אני קבעתי את המהירות ידנית ל 40% ועכשיו הטמפ' ירדה משמעותית" או המהירות של המאוורר של הכרטיס היא איזה 20% וזה מגוחך" וכל מיני בסגנון דומה - אני בדקתי מה באמת קורה שם וראיתי שמהירות המאוורר לא קבועה על כלום ולא נעליים. היא משתנה בהתאם לטמפ' של הכרטיס. הכרטיס מתוכנן ככה שהוא שומר את הטמפ' שלו בערך על 80 מעלות. (פלוס מינוס מעלה או שתיים).

כל ההבדל מקיץ לחורף הוא שהוא יישמור בדיוק על אותה טמפ' - רק המאוורר יסתובב פחות בחורף / במארז מאוורר טוב יותר.

נ.ב, באופן כללי לא תמיד קירור הכרטיס עוזר. היה לי 7900GT של BFG שקניתי והשקעתי בו ישר בקירור הכי טוב כמעט שמצאתי - VF900-CU. הכרטיס היה תמיד קריר, לא עבר אני חושב את ה 50 מעלות במאמץ מלא ודווקא הכרטיס הזה מת לי אחרי 10 חודשים. למה ? פאק בייצור. (כמו הרבה 7900 אחרים).

אז כל העניין הזה של מתי הוא ימות ואיך זה כבר יותר מזל. ובמקרה של אחריות לשלוש שנים - אני אשמח לקחת את הסיכון הזה איתו. מקסימום שיילך אחרי 3 שנים, סביר להניח שהוא כבר לא יהיה אצלי הרבה לפני.. מה בדיוק הוא יהיה שווה עוד 3 שנים ? בקושי חצי קילו רוגלאך.

פורסם

שמע.. זה הכל תלוי מה אתה מתכנן לעשות עם הכרטיס שלך. אם אתה רוצה שהוא פשוט יישב על ההגדרות הרגילות שלו ורעש לא מפאיע לך במיוחד.. אז באמת חבל להשקיע בקירור אחר.

אני לדוגמא רוצה שהמחשב יהיה שקט, וקירור שעושה יחסית הרבה מאוד רעש על 100%RPM ממש לא מתאים לי. כמו כן, הכרטיס שלי באוברקלוק מטורף, ועדיין קריר מאוד (56 מעלות במאמץ מלא) ואני בכלל לא שומע אותו.

פורסם

איך יש לכם מעלות כאלו? אין לי שום חלק במחשב שמגיע לטמפ' כזאת.. מוזר :kopfpatsch:

הכרטיס שלי במנוחה עומד על 37 מעלות עם 20% במהירות מאוורר ובסביבות ה45 מעלות עם 20% מהירות מאוורר במאמץ..

( הכרטיס של Palit , זיכרון 512MB הכרטיס הרגיל.. )

פורסם

הכרטיס של PALIT הוא עם קירור לא סטנדרטי, בגלל זה הוא קריר.

פורסם

שמע.. זה הכל תלוי מה אתה מתכנן לעשות עם הכרטיס שלך. אם אתה רוצה שהוא פשוט יישב על ההגדרות הרגילות שלו ורעש לא מפאיע לך במיוחד.. אז באמת חבל להשקיע בקירור אחר.

אני לדוגמא רוצה שהמחשב יהיה שקט, וקירור שעושה יחסית הרבה מאוד רעש על 100%RPM ממש לא מתאים לי. כמו כן, הכרטיס שלי באוברקלוק מטורף, ועדיין קריר מאוד (56 מעלות במאמץ מלא) ואני בכלל לא שומע אותו.

אמת. אבל לא אמרתי שום דבר שסותר את מה שאתה אומר.

אם עושים OC - זה משהו אחר. במקרה של OC אני בהחלט מסכים שצריך להחליף קירור בחלק מהמקרים. 4850 הוא בהחלט אחד ממקרים אלו.

לגבי רעש - אפשר להגיד הרבה דברים רעים על הקירור של ה 4850, אך למזלי - רעש הוא ממש לא אחד מהם. הקירור שלו חרישי לגמרי.

פורסם

^ מוזר, אני דווקא מכיר בחור שהחליף את הכרטיס עם קירור סטוק רק בגלל הרעש...

הוא החליף לאחד עם קירור Zalman מהמפעל שלצערו התברר כרועש עוד יותר וללא שליטה במהירות סיבוב. mad0260.gif

פורסם

SyndromE

הסמיילי הזה פשוט גיאוני, איך אני יכול לקבל כזה? :P

פורסם

http://www.mysmiley.net/

לחץ על סמיילי רצוי, ובמסך שרואים 4 שורות להעתקה (שלא עובדות פה בפורום) לחץ כפתור ימני על הסמיילי להעתיק את הקישור הישיר.

זרוק אותו פה בפורום ושים עליו "הכנס תמונה" img.gif

פורסם

זה ממש מוזר לי הטמפרטורות האלה שאתם אומרים פה... יש לי כרטיס 4850 (אומנם של PALIT) והטמפרטורת מנוחה שלו בתקופה הזאת של השנה לא עולה על 40 מעלות... איך זה יכול להיות שיש כזה הבדל?? זה לא הגיוני!

21213fd4.jpg

טוב, אתה עם מהירות מאוורר של 61%

לי יש את ה- 4870 גם של PALIT, כאשר הטמפרטורה על 40מעלות אך עם מהירות מאוורר של 40%

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים