עבור לתוכן

התקנת WIN2000 על CF - מעשי? אפשרי?

Featured Replies

פורסם

בהמשך לדיון על FIT-PC שפתחתי ב"ניידים":

בוודאי שאתה כן יכול לשים WIN2K וגם WINXP על CF, בתנאי שיש מספיק מקום על הכרטיס.

מבחינת מערכת הפעלה זה שקוף. הבעיה היא הכרטיס עצמו.

כרטיסי CF מסוגלים לשרוד רק כמות כתיבות מצומצמת (כמו USB Disk-on-key בעצם), ולאחר מכן "נשרפים".

עם כמות קריאות אין בעיה - היא כמעט בלתי מוגבלת, ואם אתה קורא מהכרטיס בלבד, הוא יחזיק גם 10 שנים.

WIN2K וגם WINXP כותבים הרבה ל-File System, וזה גורם ל-"שריפה" בטרם עת של הכרטיס.

עם LINUX זה לא קורה כי LINUX כותב ל-File System רק כשבאמת צריך.

אתה יכול לקרוא ביותר פירוט באנגלית באתר הזה: http://www.pcengines.ch/cfwear.htm

גירסה יחידה של WINDOWS שמותאמת במיוחד לכרטיסי CF היא Windows XP Embedded. גם גירסאות עתידיות של אותו כיוון מותאמים כמובן.

לכן יש לך 4 אפשרויות:

1. להתקין WindowsXP Embedded על כרטיס СF. חסרון - נדרש רישיון ל-XP Embedded. לי אין את הרישיונות האלה, והם עולים בערך פי 2 מ-WindowsXP Home - משהו כמו 85$ לרישיון.

2. להתקין LINUX על כרטיס CF. החיסרון כאן שזה LINUX למרות שיש לך שם OpenOffice.

3. להתקין Win2K כמו שרצית אבל על דיסק קשיח. החיסרון כאן שאתה צריך דיסק קשיח ולא CF :)

4. לנסות את מזלך ולהתקין Win2K על CF בכל זאת. החיסרון כאן שיכולה ללכת לך המצגת שהייתה שמורה רק במחשב הזה. וגם הוצאה כספית לקניית CF חדש במקום זה שנשרף.

פורסם

שמע, בגדול הCF הוא תואם IDE ולכן למחשב לא כל כך משנה מה אתה שם שם קשיח רגיל או CF

יש גם מספיק אנשים שמשתמשים בCF בתור קשיחים בשביל להשיג לעצמם "SSD" זול אבל הבעיה היא שיש צורך בCF מהיר וגם כמו שאמרו מס' הכתיבות בו מוגבל והמערכות של מיקרוסופט אוהבות לכתוב הרבה

בקיצור, אפשרי = כן, כדאי = לשיקול דעתך

פורסם
  • מחבר

מה אורך החיים הצפוי של CF עם XP מותקן אם נניח שהוא פעיל 2-3 ימים בשבוע במשך כ~9 שעות כל פעם להצגת מצגות וסרטים בלבד?

משהו כמו 30 שעות בשבוע או כ~1500 שעות בשנה...

אם נאמר כרטיס CF יחזיק לי שנתיים זה מעל ומעבר לסביר - להחליף כרטיס כל שנתיים נראה לי אפשרי.

פורסם

CF טוב למערכות barebone שברגע שהן עולות אין כתיבה לזכרון המשני, במערכות BB הכל נעשה בRAM בעקרון אפשר לבנות מערכת מבוססת WinPE 3.0 או Microsoft Windows Essentials for Legacy PC's שתעבוד ככה, אבל יש פתרונות מבוססי NIX שהם כבר באים ככה מוגדרים מראש.

הבעיה הכי גודלה עם CF לא תיהיה אורך החיים של הכרטיס אלה נטו ביצועים.

פורסם
  • מחבר

NIX? לא מכיר...

לגבי הביצועים - גם להצגת מצגות/XVID הוא לא מספיק? איטי יותר מ-USB 2.0 למשל?

פורסם

*NIX = UNIX, LINUX, etc.

פורסם

NIX? לא מכיר...

לגבי הביצועים - גם להצגת מצגות/XVID הוא לא מספיק? איטי יותר מ-USB 2.0 למשל?

מספיק מהיר, מDOK אני מריץ סרטים ב720p בלי בעיות, כל נגן נורמאלי יודע לעשות את הcaching המתאים בשביל ניגון חלק, השאלה כאן היא כבר זמינות הRAM והמעבד.

מצגות, שמה באמת אין שום בעיה של רוחב פס, והביצועים יותר מושפעים מהתכונה, בשביל להריץ PP/PPvwr2007 תצתרך מחשב חזק אבל יש מספיק viewerים שלא דורשים יותר מידי ביצועים.

פורסם

יש בעיה אחת גדולה ב-CF.

רובם מזוהים על ידי המערכת כ-Removable Drive, ולכן מערכת ההפעלה (חלונות 2000 ו-XP) יבצעו אופטימיזציה לשליפה מהירה, לא יכתבו עליו זכרון וירטואלי, ובנוסף לא יבצעו Caching לכתיבות.

הביצועים יהיו קטסטרופה.

אז שים לב לפלאש שאתה קונה.

פורסם

CF בתוך המחשב שאני מוכר (Fit-PC) שלגביו נשאלה השאלה, תמיד מזוהה כ-IDE כי הוא חייב להיות מחובר דרך מתאם CF TO IDE, אחרת אין איך לחבר אותו. זה המתאם:

CF_to_44pin_IDE_adapter.jpg

הבעיה דווקא תהיה כן כתיבה עליו של זיכרון וירטואלי כי יש לו כמות כתיבות מוגבלת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים