עבור לתוכן

האם אפשר ל"הדליק ולכבות" את שיתוף האינטרנט בראוטר?

Featured Replies

פורסם

אני מתקין מחר ראוטר של TP LINK

רוב הזמן אני רוצה שתהיה רק רשת בין המחשב הראשי לנישא. ושהמחשב הראשי (שמחובר קווית לראוטר) יהיה היחיד שיהיה לו אינטרנט.

לפעמים אני רוצה שיהיה גם אינטרנט בנישא. איך עושים את זה הכי קל?

פורסם

אין דבר כזה "מחשב ראשי" בחיבור לראוטר.

כיבוי שידור אלחוטי?

פורסם

הם לא ישארו ברשת ככה.

יש נתבים שבאים אם יכולת לחסום גלישה של מחשב מסויים או קבוצה של מחשבים, ע"פ זמנים מוגדרים או כל הזמן. יש לי את זה ב3COM ואני יודע שזה קיים גם בנתבים אחרים, אך אאל"ט זה לא קיים הTP-LINK. כדאי לבדוק בכל זאת, במידה ואני טועה זה יפתור לך את הבעיה.

אם אין את האפשרות הנ"ל ויש לך שליטה מלאה על המחשב הנישא אז האופציה היחידה שהיא להגדיר את המחשב בצורה כזאת שהוא לא יכול לגלוש, למשל ע"י התקנה חומת אש שתחסום את הפורטים העקריים לגלישה (80, 443 וכו') או להגדיר למחשב כתובת IP סטטית ללא שער ברירת מחדל/כתובות DNS.

פורסם
  • מחבר

ז"א זה או שהם יהיו ברשת+אינטרנט שניהם או בלי רשת ובלי אינטרנט, נכון?

בעסה.

זה הכל נובע מזה שאני לא רוצה ש"יתבזבז" לי אינטרנט סתם. אלא שהכל ילך למחשב הנייח. האם זה בכלל מחשבה מוטעית מראש?

אם אני לא גולש בנייד ואין עליו שום תוכנה שמתחברת לאינטרנט אז הוא לא לוקח כלום?

וגם קצת חשש שיעלו לי על הרשת.

פורסם

תגדיר הצפנה ואף אחד לא יעלה לך על כלום.

פורסם

כל מקרה ההגבלה היא פר מחשב.

ולא, אם המחשב השני לא מבצע שום פעולה באינטרנט אז "כל החיבור" ילך למחשב שכן עובד באינטרנט.

תקרא בסטיקי לגבי אבטחת הרשת, בהגדרות נכונות לא יכלו לגלוש על חשבונך גם אם ירצו.

פורסם

אני מתקין מחר ראוטר של TP LINK

רוב הזמן אני רוצה שתהיה רק רשת בין המחשב הראשי לנישא. ושהמחשב הראשי (שמחובר קווית לראוטר) יהיה היחיד שיהיה לו אינטרנט.

לפעמים אני רוצה שיהיה גם אינטרנט בנישא. איך עושים את זה הכי קל?

גילוי נאות: לא קראתי את התשובות שכתבו פה החברה' לפני.

עם זאת, אענה בקצרה.

מבחינת ההגדרות של הראוטר ניתן לחסום את ההתחברות האלחוטית אליו וממנו על ידי

סיסמה ו/או על ידי הגדרה של mac address ספציפיים למחשבים שאתה מעוניין שיתחברו לרשת.

את ההתחברות לרשת האלחוטית מהמחשב הנישא ניתן לנתק על ידי כיבוי המקמ"ש, זאת באמצעות הכפתור הפיזי או ע"י ההגדרות שמובנות במחשב.

מקווה שעזרתי,

אריאל.

פורסם

ככלל, הראוטרים של TPLINK מאוד מוגבלים בפונקציות. אין בהם QOS, SCHEDULE ועוד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות.

פורסם
  • מחבר

עכשיו אני מחובר ועם הגדרות הבטחה של WEP

בשביל WPA2 כמו שמומלץ פה יש שדה שצריך למלא שקוראים לו Radius Server IP

מה אני רושם שם?

אי אפשר לאשר בלי השדה הזה.

פורסם

אתה צריך לבחור אפשרות שנקראת PRE-SHARED KEY (או PSK בקיצור).

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה רבה.

עוד 2 שאלות:

האם כדאי לעדכן את ה FIRMWARE או שאין צורך אם זה עובד?

הלפטופ שלי מחובר לטלויזיה ועכשיו אני מחובר דרכו למחשב הראשי ששם יש לי סרטים וכו. אינ יכול להעביר את הסרטים ללפטופ דרך הרשת אבל האם אפשר לנגן את הסרט ישירות מהמחשב הראשי ברשת? אני מצליח לעשות את זה אבל לא בטוח כל כך אם יש בעיות קצת בסאונד (סינכרון) או שאני חולם.[br]פורסם בתאריך: 18.02.2009 בשעה 20:20:46

ועוד משהו, עכשיו אני רואה שהלפטופ לא נותן לי להתחבר לרשת. הוא אומר שהסיסמה צריכה להיות 40 ביט או 104 (משהו כזה) ואפשר רק 8-13 תווים ולא 63.

יכול להיות שהלפטופ לא תומך בחיבור עם אבטחה כזאת?

הלפטופ הוא IBM R51 (די ישן)

פורסם

קושחה כדאי לעדכן במידה ויש בעיה כלשהי, כל עוד שהכל עובד לא הכי ממומלץ להתעסק בזה.

40/103 ביט זה להצפנת WEP, אם אתה עדיין משתמש בה, תחליף לWPA/WPA2. אאל"ט הכרטיס רשת במחשב שלך יודע להתחבר לפחות עם הצפנת WPA. כדאי לבדוק אם יש דרייברים מעודכנים, אם אתה נתקל בבעיות.

לגבי הסטרימינג של סרטים ברשת, בחיבור אלחוטי תקין (סיגנל חזק בלי הפרעות) אתה תקבל את המהירות הדרושה להזרים סרטים אפילו עד רמה של 720p. אם החיבור תקין, אז נותר רק לשחק קצת עם הבאפר של הנגן או להחליף לתוכנה אחרת.

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה רבה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים