עבור לתוכן

איזה Strip Size לשים למערך ה-RAID0?

Featured Replies

פורסם

"הקמתי" מערך RAID0 משלושה כונני 3200AAKS ואני צריך לבחור את ה-Strip Size בו אני מעוניין, בין 4KB ל-128KB.

השימושים שלי הם עבודה משרדית וגיימינג.

תודה רבה לעוזרים, לילה טוב.

פורסם

32/64 יהיה אופטימלי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אשים 32KB.

תודה.

פורסם

מה זה Strip Size ? מה נותן ?

רשום אצלי עד 128 KB לבחירה

באם יש לי 2 דיסקים ב- 0 RAID

איך בוחרים ?

פורסם
  • מחבר

Strip Size זה הגודל של כל חלוקה של קובץ בין הקשיחים במערך.

פורסם

אבל מה זה אומר ? חלוקה של קובץ בין הקשיחים ?

מה זה נותן ?

מה עדיף ?

איך קובעים גודל ?

פורסם

אם תכפיל Strip Size במספר הקשיחים שבמערך תקבל את ערך ה-Stripe Size

Stripe Size = File Allocation Unit Size = הנפח שמוקצה לקבצים במערכת הקבצים = Cluster

סקטור = 512 בתים

בברירת מחדל במערכת קבצים NTFS במחיצה מעל 2GB בנפחה, גודל הקלאסטר הוא 4096 בתים (8 סקטורים)

בגודל הקלאסטר הנ"ל:

בעת שנכתב קובץ בגודל 4100 בתים, קלאסטר אחד יהיה מלא (4096) וקלאסטר נוסף יוקצה ובו יהיו 4 בתים.

- או במילים אחרות אם נכתב קובץ שקטן מ-4096 בתים, הקלאסטר יוקצה ולא יעשה שימוש ביתר הנפח. לדוגמא אם נכתבים 10 בתים אז הם ישבו בקלאסטר שלם ואז מופסד נפח של 4086 בתים.

בכתיבה על קלאסטרים יש זמן בין הדילוגים שבין הקלסטרים. ככל שיש לכתוב על יותר קלאסטרים אז ישנם יותר דילוגים בניהם וההשפעה היא בזמן קריאה/כתיבה ארוך יותר.

אם השימוש במערכת הוא אחסון של קבצים בנפחים גדולים אז מוטב שגודל ה-File Allocation Unize יהיה גדול יותר - ההשפעה היא על הביצועים, אין צורך לדלג בין הרבה קלאסטרים.

לסיכום:

אם השימוש הוא בקבצים קטנים: קלאסטר גדול יותר יהיה מבוזבז ולכן העדיפות היא לקלאסטר קטן יותר : איטי יותר אך אופטימלי.

אם השימוש הוא בקבצים גדולים: קלאסטרים קטנים ינוצלו ובזבוז הנפח יהיה מינימלי אך הכתיבה-קריאה תהיה איטית יותר. לכן במקרה הזה העדיפות היא לקלאסטר גדול יותר.

פורסם

אם תכפיל Strip Size במספר הקשיחים שבמערך תקבל את ערך ה-Stripe Size

Stripe Size = File Allocation Unit Size = הנפח שמוקצה לקבצים במערכת הקבצים = Cluster

סקטור = 512 בתים

בברירת מחדל במערכת קבצים NTFS במחיצה מעל 2GB בנפחה, גודל הקלאסטר הוא 4096 בתים (8 סקטורים)

בגודל הקלאסטר הנ"ל:

בעת שנכתב קובץ בגודל 4100 בתים, קלאסטר אחד יהיה מלא (4096) וקלאסטר נוסף יוקצה ובו יהיו 4 בתים.

- או במילים אחרות אם נכתב קובץ שקטן מ-4096 בתים, הקלאסטר יוקצה ולא יעשה שימוש ביתר הנפח. לדוגמא אם נכתבים 10 בתים אז הם ישבו בקלאסטר שלם ואז מופסד נפח של 4086 בתים.

בכתיבה על קלאסטרים יש זמן בין הדילוגים שבין הקלסטרים. ככל שיש לכתוב על יותר קלאסטרים אז ישנם יותר דילוגים בניהם וההשפעה היא בזמן קריאה/כתיבה ארוך יותר.

אם השימוש במערכת הוא אחסון של קבצים בנפחים גדולים אז מוטב שגודל ה-File Allocation Unize יהיה גדול יותר - ההשפעה היא על הביצועים, אין צורך לדלג בין הרבה קלאסטרים.

לסיכום:

אם השימוש הוא בקבצים קטנים: קלאסטר גדול יותר יהיה מבוזבז ולכן העדיפות היא לקלאסטר קטן יותר : איטי יותר אך אופטימלי.

אם השימוש הוא בקבצים גדולים: קלאסטרים קטנים ינוצלו ובזבוז הנפח יהיה מינימלי אך הכתיבה-קריאה תהיה איטית יותר. לכן במקרה הזה העדיפות היא לקלאסטר גדול יותר.

באמת שלא הבנתי כלום

ונתמקד רק בסיכום

מה הכוונה "קבצים קטנים " ? באיזה גודל ?

" קלאסטר גדול יותר יהיה מבוזבז ולכן העדיפות היא לקלאסטר קטן יותר " למה הכוונה גדול יותר ? איזה בזבוז אנו מדברים ?

באם יש לי 2 דיסקים גדולים ואין לי בעיה לבזבז שטח האם כדאי לבחור על מקסיום 128 KB ???

בדיסקים של RAID 0 ויסטה 500 GB מה עדיף לשים ???

פורסם
  • מחבר

כשאתה אומר קובץ גדול, אפשר לדעת מהי הכוונה? מאילו נפחים אתה מגדיר קבצים כ"גדולים"?

ובעקבות ההסבר שלך, למה שלא אקבע את הסטריפ סייז כ-128KB?

פורסם

תעשה כפתור ימני על הרדיסק שנמצא אצלך בשימוש כבר כמה זמן ותבחר "מאפיינים". ההבדל בין גודל הקבצים בשימוש וגודל בדיסק מראה

כמה מקום "מתבזבז" על הדיסק מקלאסטרים שאינם מלאים עד הסוף.

פורסם

Omry, אין צורך כי 32/64 יהיו אופטימליים.. לקחתי כבר את השיקול של Stripe ו-Strip.

פורסם
  • מחבר

בסדר, בסוף שמתי סטריפ סייז של 64KB, נראה לי הכי אופטימלי, בול באמצע.

בכל אופן יש לי בעיה עם מערך ה-RAID0. פתחתי מחיצות ופתחתי מחיצות זהות בגודלן שאמורות לשמש לגיבוי.

יש לי 2 מחיצות בלי סימני זיהוי (הבדל של ג'יגה בגודל או משהו) שאחת מהן שייכת למערך ה-RAID0 ואחת מהן שייכת לכונן הגיבוי.

איך אני מזהה איזו מחיצה מהירה יותר כדי שאקבע אותה כראשית?

פורסם

הודעות הספאם נמחקו. אני מבקש לא לעשות זאת שוב.

לנושא- תריץ תוכנת בנצ'מארקינג כלשהי ותראה איפה הביצועים טובים יותר (אם הבנתי אותך נכון)

פורסם
  • מחבר

לא משנה, הסתדרתי כבר. פשוט מחקתי את המחיצות ופתחתי אותן אחת אחרי השניה כשאני נותן להן שמות בשביל זיהוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים