עבור לתוכן

אם הארדיסק שוכב לא מחובר במשך... שנה... משהו יכול לקרות למידע?

Featured Replies

פורסם

השאלה בעצם בכותרת...

פורסם

לא,למה שיקרה?

אם הHDD שכב לא פגע,והיה תקין לפני כן הוא אמור לעבוד מעולה.

פורסם

למידע לא סביר שיקרה כלום, אלא אם כן הדיסק הונח בסביבה חריגה מבחינה אלקטרומגנטית.

הכונן עצמו לעומת זאת חשוף ליותר תקלות אפשריות. אמנם שנה זה לא הרבה זמן במונחים של מכונות, אבל בחלוף הזמן לחות יכולה לחלחל פנימה, הגריז שיש במנוע(ים) ובחלקים הנעים האחרים עשוי להתגבש חלקית ולהעשות צמיג יותר, ועוד כהנה וכהנה. שוב - שנה זה לא הרבה ולא סביר שמשהו מזה יקרה, אבל זה עדיין אפשרי.

פורסם

לא,למה שיקרה?

אם הHDD שכב לא פגע,והיה תקין לפני כן הוא אמור לעבוד מעולה.

אתה טועה, לא חסרות סיבות שיקרה משהו לכונן קשיח כשהוא בחוסר מעש, בידיוק כמו שלא חסרות סיבות שיתקלקל כשהוא פעיל.

מישהו קישר לכך לאחרונה: http://www.larryjordan.biz/articles/lj_hard_disk_warning.html

ואני חושב שזו לא הסיבה היחידה לתופעה הזו, גם לי זה קרה ואני בטוח שיש לזה קשר לעובדה שהכונן פעל והתרגל לכך ברמה הפיזית-מכאנית, לאחר מכן הוא הפסיק לפעול וקיבל על עצמו תנאים אחרים, וכשתפעיל את הכונן שוב אז מדובר בשינוי חוזר של התנאים שעשוי לפגוע בו פיזית ולגרום לו להיות לא מזוהה בביוס.

פורסם
  • מחבר

זה די גרוע כי זה אומר למעשה שהארדיסק הוא לא אמצעי שאפשר לשמור עליו מידע לטווח רחוק...

פורסם

דיסק קשיח רגיל שמחובר למחשב, או נמצא במערכת פעילה, יכול להחזיק את המידע הרבה זמן. צריך רק לזכור ,שכמו כל רכיב איחסון, הוא עלול לשבוק חיים ולכן לגבות את המידע שעליו באופן שוטף.

אם אני לא טועה המדיה שנחשבת הכי אמינה לצרכי ארכיון, דהיינו להעלות עליה את המידע ואז לאחסן בלי לגעת/להפעיל לתקופות ארוכות, אלו סרטים מגנטים. אין לי נסיון איתם אבל כנראה שגם להם יש בעיות שונות ומשונות.

אין פתרון לאיחסון מידע שהוא חסין לגמרי ולכן תמיד צריך לגבות ורצוי שהגיבוי יעשה באופן אוטומטי ולא לסמוך על הזכרון אחרת נזכר לגבות אחרי שנאבד את המידע.

מי שרוצה לקרוא יש את מאמר הזה על גיבוי:

http://d-spot.co.il/?p=1428

המאמר נכתב לצלמים אבל העקרונות שבו נכונים לכל מי שיש לו מידע חשוב שהוא רוצה שלא יעלם יום אחד.

פורסם

רוב הסיכויים שהמידע ישאר על ההרדיסק שלא היה מחובר והכל יהיה תקין, בנוגע ללחות\התייבשות\התגבשות וכו' - כל זה לא נכון ולא רלוונטי, ההארדיסקים אטומים מאוד ואין מצב שיחדור פנימה משהו בתנאים רגילים.

אנשים - לא צריך להגזים, עשיתם מהרדיסקים כאילו עוד שניה הכל קורס וזהו.. יותר סיכויים לאבד מידע בדיסק צרוב מבהרדיסק.

כמובן שאם יש מידע אישי חשוב מאוד, מומלץ לגבות גם על דיסקים רגילים (לא DVD בשום אופן).

כמובן שאפשר גם להעלות את המידע למייל וכו' או כל מיני כוננים ברשת שעושים גיבויים וכו'.

פורסם

אף אחד לא מגזים, מדובר על שנה +.. לא על חודש.

אם יש חיבור של הכונן פעם בחודש אז אפשר להתעלם ממה שאני ציינתי, ולגבי שאר העניינים הפיזיים - אפשר לשמור על הדיסק בתנאים טובים ולהמנע מכך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים