עבור לתוכן

איזה פורמט מוזיקה הוא האיכותי ביותר?

Featured Replies

פורסם

וכמה אמור לשקול שיר ממוצע בפורמט כזה?

פורסם

זה תלוי בהרבה דברים , בעיקרון גם MP3 320KBPS הוא אחלה פורמט, יש לך פורמטים שונים גם של עריכה כמו WAV64 24BIT וכו', מה אתה רוצה לדעת ?

פורסם
  • מחבר

אני צריך לשתול קובץ מוזיקה בתוך סרטון שערכתי האיכות חשבוה לי מאוד כי הסרטון הוא ללא מלל והמוזיקה אמורה ליצור אוירה מסויימת תוך כדי הצפייה בסרטון

פורסם

הכל תלוי באיך שהופק הקובץ בעצם ,זה לא כזה משנה הפורמט ,כפי שציינתי לשימושים שלך גם MP3 320 יספיק בהחלט, במידה וקובץ השמע הוקלט וקודד באופן איכותי אז זה כבר לא משנה, בקיצור האוזן שווה הכל והיא קובעת ,תשווה תמיד לשירים אחרים / קטעים מוזיקאליים שונים ואיכותיים בכדי להבין כמה הוא איכותי

פורסם

היריעה קצרה מלהכיל אבל קווים כלליים - יש שני סוגים עיקריים:

פורמט LOSSY - פורמט בו מאבדים חלק מן המידע המוזיקלי - ע"ע MP3, WMA, OGG וכו

פורמט LOSELESS - פורמט בו לא מאבדים כלום אבל עדיין מקבלים קובץ קטן יחסית לגודל המידע ב-RAW - זאת כדוגמאת APE

עכשיו - בו נדבר על פורמטים LOSSY - שני שיקולים עיקריים:

1. תאימות - אם תקודד ב-MP3 סביר להניח כי כמעט כל הנגנים יקראו אותו - לא כך הדבר כאשר מדובר בפורמטים קנייניים (כדוגמאת WMA )

2. סוג הקידוד וקצב דגימה - בגדול יש שני סוגי קידוד עיקריים CBR ו-VBR - הראשון הוא קצב דגימה קבוע והשני הוא קצב דגימה משתנה. לגבי

קצב דגימה הרי ככל שגבוהה יותר אזי איכות הקובץ עולה (אך גם נפחו).

אישית - אני מקודד ב-MP3 ב-VBR על 192KBPS כך אני מקבל פשרה לא רעה הן מבחינת איכות הקובבץ, הן מבחינת גודלו והן בתאימות

אני רוצה לציין שפורמט OGG ו-WMA הנם יותר איכותיים - אבל מבחינתי זה לא שווה אם אני אתקל (אפילו פעם אחת זה יותר מדי) בנגן שלא יודע לנגנם.

לגבי סוג המקודד - אני משתמש במקודד FRAUNHOPFER שהנו מקודד בתשלום (זה מהמכון שפיתח את קידוד ה-MP3).

LAME עושה עבודה לא רעה כלל - ובתור התחלה לך עליו

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המושקעת והמפורטת

שיחקת אותה

:xyxthumbs:

פורסם

תודה רבה על התגובה המושקעת והמפורטת

שיחקת אותה

:xyxthumbs:

אין בעד מה - אומנם לא ישנתי בלילה (מעייף להיות אבא) אבל לכתוב פוסט נורמאלי אני עדיין יכול

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

פורמט ה-LOSSLESS הנפוץ ביותר הוא FLAC אבל אני בספק אם POWERPOINT למשל מסוגל לשלב אותו במצגת.

ניתן לנגן אותו עם FOOBAR החינמי והפורטאבילי למשל (נגן מעולה בלי קשר).

בכל מקרה, זה פורמט לאודיופילים ובשביל מוזיקה במצגת אני לא מאמין שיש צורך ביותר מ-MP3/192K/VBR כפי שציין גבריאל.

אין בעד מה - אומנם לא ישנתי בלילה (מעייף להיות אבא) אבל לכתוב פוסט נורמאלי אני עדיין יכול

בהצלחה,

גבריאל

בתור אב ל-3 בנות - welcome to the Club :xyxthumbs::sleep:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים