עבור לתוכן

התחדשתי לי ב DELL 2408 ויש לי כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, אחרי 6 שנים עם מסך 19 CRT הלכתי על המסך טוב הזה גירסה A01

שאלותי הם :

1.איך אני מגדיר את המסך למשחקים עם 1920X1200 או 1680X 1650 עם יציאת DVI וגם עם AA שיעבוד בצורה הטובה ביותר

2.יש לי כ.מסך 4870 1ג'יגה ודרייברים קאטאליסט 9.1 יש בדרייברים כמה הגדרות עבור ה DVI אם אפשר הסברים עליהם

3.והאם מומלץ להוסיף את הפרופיל צבע שמגיע עם הדיסק

בתודה ויום טוב לכם

פורסם

1. תמיד תנסה את הרזולוציה הכי גבוהה, ואם כרטיס המסך לא סוחב, תוריד פילטרים, ואם עדיין לא סוחב, תוריד רזולוציה.

2. אי-אפשר.

3. לא חושב.

פורסם

מאיפה קנית? ואיך אתה ידוע שזה A01?

גם אני מעוניין לקנות בקרוב P:

פורסם
  • מחבר

רכשתי את המוצר בפיסי סנטר

ולגבי הגירסה של המסך

ה A01 מופיע גם על הקרטון וגם מאחורי המסך על מדבקה כזאת

פורסם

מה קורה ב A01 להבדיל מפס יצור אחר ?

פורסם

לפי מה שזכור לי גם אם כתוב A01 על הקופסא/מסך עצמו לא אומר בהכרח שזה REV 01.

כדי לוודא ב-100% שזה REV 01, צריך לראות כמה המסך מאפשר לכוון את ה-SHARPNESS - אם זה בקפיצות של 25% זה A00, אם בקפיצות של 10% אז זה A01.

פורסם

האם הדל סובל מ"נצנוץ" OVERDRIVE כמו בגסרא הקודם DELL 2007WFP

או שהוא נקי מהבעיה והצבעים אחידים וללא אפקט הניצנוץ או "לכלוך האבק" ?

פורסם

האם הדל סובל מ"נצנוץ" OVERDRIVE כמו בגסרא הקודם DELL 2007WFP

או שהוא נקי מהבעיה והצבעים אחידים וללא אפקט הניצנוץ או "לכלוך האבק" ?

יש לי הרגשה, וזו סתם הרגשה, שאתה לא ממש יודע על מה אתה מדבר.

"נצנוץ overdrive"? מה זה? אם הכוונה לאפקט הקורונה, אז מה הקשר ל"צבעים אחידים" ו"אפקט נצנוץ"?

ו"לכלוך האבק" זה באמת אפיון מדעי מדויק של תופעה. אין לי ספק שכל אדם שראה אי-פעם מסך מחשב יוכל להגיד לך אם הוא סובל ממנה.

ספק אם מישהו יכול לענות לך כשהשאלות והתיאורים שלך כל-כך לא מובנים.

פורסם

יש לי הרגשה, וזו סתם הרגשה, שאתה לא ממש יודע על מה אתה מדבר.

"נצנוץ overdrive"? מה זה? אם הכוונה לאפקט הקורונה, אז מה הקשר ל"צבעים אחידים" ו"אפקט נצנוץ"?

ו"לכלוך האבק" זה באמת אפיון מדעי מדויק של תופעה. אין לי ספק שכל אדם שראה אי-פעם מסך מחשב יוכל להגיד לך אם הוא סובל ממנה.

ספק אם מישהו יכול לענות לך כשהשאלות והתיאורים שלך כל-כך לא מובנים.

המשתמש אורלינסי יודע בידיוק על מה אני מדבר,

אני מצטער על קשיי ההתבטאות שלי או הטעיה מצידי, פשוט קראתי פה מונחים על LCD וכפי שרשום:

"

נצנוץ

הנצנוץ הינו אפקט אשר מתרחש לרוב בעת צפייה בסרטים, על מסכים בעלי מנגנון Overdrive אגרסיבי מדי אשר גורם להרבה Overshoots, ובהתאם להרבה ארטיפקטים אשר נראים למשתמש כמעין נצנוץ על המסך.

יצרניות השבבים הגרפיים ATI ו-NVIDIA פיתחו מנגנונים מיוחדים בדרייברים של כרטיסי המסך שמטרתם להפחית את אפקט הנצנוץ, אך הדבר בא על חשבון רמת הפירוט של התמונה, כאשר תמונה לאחר תיקון נראית חלקה יותר וללא פירוט.

מסכים בעלי פאנל IPS הם הסובלים העיקריים מהתופעה, עקב הצורך במנגנון האצה בכדי להוריד את זמן התגובה של פאנלים מסוג זה. גם פאנלים מסוג TN, ובייחוד אלו בעלי זמן תגובה נמוך של 2ms עד 4ms סובלים מנצנוץ.

סוג הפאנל בו תופעת הנצנוץ היא הכי פחות נפוצה הינו VA, ובייחוד פאנלים מסוג P-MVA ו-A-MVA אשר מיוצרים ע"י חברת Au Optronics.

"

אותו אבק שאני מדבר עליו זה לא באמת אבק, אלא כאשר למשל תשמתש ב DEADPIXEL BUDDY ותשים רגע לבן, הוא לא יראה לך לבן "נקי" אלא כאילו יש עליו "לכלוכים" נקודות אפורות קטנות, ומן נצנוץ סגלגל.

זו תופעה שאני רוצה להמנע ממנה במסך החדש שאני מתכוון לקנות בקרוב.

אין לראות לא את הדל ולא את הפיליפס בתצוגה, כך שאיני יכול לדעת.

אל תסכול אותי באבנים, אני מאמין שאורלינס יכול להוסיף מילה או 2 על כוונתי וכאמור להסביר בצורה מקצועית את מה שאני התכוונתי לומר, וכנראה שיצא קצת בעילגות, סליחה.

פורסם

למעשה אתה מדבר פה על שתי תופעות נפרדות ולא קשורות.

לגבי ה-Overdrive והנצנוץ, אתה מתאר את התופעה נכון, אם כי לא מדויק לטעון כאילו מסכי IPS עם overdrive סובלים מתופעה זו יותר ממסכי TN עם overdrive (אלה עם זמן תגובה מוצהר של 2-4MS). וגם מסכי VA סובלים מהם. אולי ספציפית הפאנלים של AUO פחות מאחרים.

ספציפית לגבי ה-2408WFP ראיתי בדיקה שהראית שרמת שגיאות ה-RTC אצלו נמוכה יחסית ל-2007WFP ויחסית ל-2407WFP-HC. האחרון, אגב, למרות פאנל VA, הציג יותר שגיאות מאשר ה-2007WFP מבוסס ה-IPS.

לגבי "הנצנוץ של הלבן" במסכי IPS, זו באמת תופעה שקיימת בהם יותר מאשר במסכים אחרים. ב-VA רואים אותה פחות, וב-TN עוד פחות. היא לא קשורה ל-RTC/Overdrive בכלל. יש מספר מועט של אנשים שרגיש לתופעה זו, ונראה שאתה ביניהם.

ב-2408WFP בשל היותו PVA, התופעה הזו אמורה להיות פחות בולטת מאשר ב-IPS.

פורסם

לפי דברי בעלי ניסיון כאן וגם פה עם מסכים מבוססי H-IPS, H-IPS פחות מטריד משמעותית מאשר S-IPS מבחינת הבלטת "אבק צבעוני" בגלל ציפוי שונה נוגד השתקפות. אני מאמין שכמו במסכים של NEC בפאנל של ה-Philips 240PW9EB התופעה תהיה פחות בולטת.

דרך אגב, תופעת האבק הצבעוני אינה ייחודית ל-S-IPS אלא יכולה להופיע גם ב-S-PVA, כפי שהנני חווה אותה ב-2407WFP וזה יהיה אותו דבר גם ב-2408WFP (היכולת להבחין בכך תלויה בעד כמה רגישים לזה, כמו ש-QttP ציין).

פורסם

ראשית אני רוצה להודות לכל האנשים שעוזרים ומגלים סבלנות עזה עימי,

שאלותיי אולי עשויות להיות טורדניות אך באמת שהפרמטרים הללו חשובים לי מאוד ולכן אני רוצה להביע הערכה רבה לכל הסבלנים שעוזרים לי.

במידה ואנו יוצאים מנק' הנחה כי DELL2007WFP היה בילתי נסבל בעבורי בגלל תופעת אבק הלכלוכי הזה או איך שלא מכנים תופעה זו, ומסך TN היה יותר "נעים לעין" בעבורי...

האם אין כל מנוס מרכישת מסך EIZO ב 5000 שקל ? האם מכלול צבעים מורחב הוא בהכרח יפגום בכל עבודת ה WEB השוטפת שלי ? אין איזה מנגנון למסך שעושה המרה ל SRGB ? אין שום מסך 24 אינץ עם מכלול SRGB רגיל ?

לגבי ה DELL באיזה חנות ניתן לראות אותו בתצוגה? אסע לכל מקום באיזור המרכז (ראשון תל אביב רחובות) ע"מ לבדוק זאת.

פורסם

במידה ואנו יוצאים מנק' הנחה כי DELL2007WFP היה בילתי נסבל בעבורי בגלל תופעת אבק הלכלוכי הזה או איך שלא מכנים תופעה זו, ומסך TN היה יותר "נעים לעין" בעבורי...

מכך אני מסיק שעליך להתרחק ממסכי IPS. אולי כפי שאומר orleans וכפי שאומרים בדיונים שאליהם קישר, מסכי H-IPS החדשים לא יסבלו מאותו חיסרון שאתה מתאר, או יסבלו ממנו במידה פחותה. כמו כן, מסכי VA באמת סובלים מזה פחות, אם כי עדיין קצת.

האם אין כל מנוס מרכישת מסך EIZO ב 5000 שקל ? האם מכלול צבעים מורחב הוא בהכרח יפגום בכל עבודת ה WEB השוטפת שלי ? אין איזה מנגנון למסך שעושה המרה ל SRGB ? אין שום מסך 24 אינץ עם מכלול SRGB רגיל ?

סתם שאלה: למה אתה חושב ש-EIZO ב-5000 שקלים יפתור את הבעיה? כל עוד מדובר ב-S-IPS/S-PVA רגיל, אין שום סיבה לחשוב שאותן תופעות שתיארת יבואו לידי ביטוי באופן שונה, לעומת מסכים זולים יותר. ה-EIZO עולה יותר בגלל כיול יותר טוב מהמפעל, אפשרויות כוונון מתקדמות ותכונות מסוימות שחשובות לגרפיקאים. לא בגלל שהוא פותר בעיות אי-אילו שמובנות בפאנל.

לגבי ה DELL באיזה חנות ניתן לראות אותו בתצוגה? אסע לכל מקום באיזור המרכז (ראשון תל אביב רחובות) ע"מ לבדוק זאת.

שאלת ב-LCDTV בפתח-תקווה?

פורסם

QTTP היה ברשותי זמן רב EIZO S1910 עד שמכרתי אותו ואני אומר לך בלב שלם וגם ששמתי אותו מול DELL2007 שלא היו שום ארטיפקטים גם אם היית מתאמץ מאד לחפש אותם.

מה שכן אתה צודק, עד כמה כבר "גרוע" ה HIPS ולא טוב לצפיה באתרים ולא כלום, אחרת למה שימכרו את זה לאנשים ועוד במחיר כלכך יקר?

אני מחר ככל הנראה אגיע לאיסטרוניקס ואספר לכם את ההתרשמות שלי.

בעקרון אחי יכול להביא לי מכייל מקצועי של XRITE ואני מאמין שאוכל להגיע לדיוק צבעים טוב ב SRGB עם ה PHILIPS

אבל שוב, אחכה להתרשמות הכללית מהמסך =] שוב תודה על הסובלנות והיחס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים