עבור לתוכן

שאלה | קיבלתי מחבר מפרט עם 6GB זיכרונות....

Featured Replies

פורסם

מה האפשרויות הטובות כיום לשימוש ב 6GB זיכרון?

איזה מערכת הפעלה?

הדרישה היא לגיימר כבד.

פורסם

ויסטה 64.

פורסם

ויסטה 32 עדיפה בינתיים, יותר יציבה ותומכת ביותר תוכנות.

פורסם

א. שטויות, וכל סיפור לגופו.

ב. מערכת הפעלה 32 ביט רגילה תומכת רק ב 3.2 גיגה זיכרון, ככה שזה בזבוז.

פורסם

השאלה היא, מה השימושים שלך שאתה צריך 6G זיכרון? ומה שאר המפרט?

פורסם

בכל מקרה עדיף VISTA 64BIT.

גם ניצול זכרון מקסימלי, וגם מערכת ההפעלה יציבה ביותר.

אם יש לך שאלות נוספות תשאל בסטיקי, על מנת שלא ינעלו לך את השרשור.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם...

שאר המפרט הוא מחשב ב 9000 ש"ח.

Core i7 920

Asus X58 P6T Deluxe s1366 Core i7, Intel X58

3x2GB Corsair XMS3 Triple Channel 1333Mhz

Asus GTX 285 1GB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0

WD 640GB 7200RPM, 32MB, SATA II

Asus DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe

ThermalTake DH101 Case

P/S HEC Cougar 750W 12 CM Ultra Quiet Fan Modular

המחשב הוא תחנת משחק חלומית.

יחובר למסך 32 אינצ.

איזה מערכת הפעלה הכי כדאי לשים?

בכדי לנצל מקסימום חומרה.

מה לגבי ה XP64

האם המשחקים הכבדים של היום יעבדו על 64Bit???

תודה לכם.

פורסם

א. שטויות, וכל סיפור לגופו.

ב. מערכת הפעלה 32 ביט רגילה תומכת רק ב 3.2 גיגה זיכרון, ככה שזה בזבוז.

האימרה שלך כללית מדי. את ב' הייתי מנסח כך:

ב. חלונות 32 ביט בגירסאות מסויימות (ויסטה, XP בגירסאות דסקטופ) לא יודעת לנצל יותר מ-3.2 זיכרון.

המגבלה היא של חלונות ולאו דווקא של המכונה ב-32 ביט. כי יש לחלונות גירסאות שרת ב32 ביט שכן יודעות לנצל יותר. מערכות אחרות לינוקס, BSD ולדעתי גם מק על PC יודעות לנצל ב-32 ביטים עד 64GB של זיכרון.

פורסם

ואוו, תודה משה רבנו, שאתה מלמד אותי על מגבלות שונות של מערכות הפעלה. פעם הבאה תקרא יותר טוב (או שפשוט לא הבנת את המשמעות של) מערכת הפעלה 32 ביט ר-ג-י-ל-ה. כל פעם מגיע מתחכם אחר ומסביר שיש עולם אחר שבכלל לא קשור למחשבים ביתיים ובטח שלא לתמיכה בכל מני דריברים.

הסיבה שמיקרוסופט הגבילו את התמיכה בגירסאות רגילות היא רק בגלל נושא תאימות דריברים.

פורסם

ואוו, תודה משה רבנו, שאתה מלמד אותי על מגבלות שונות של מערכות הפעלה. פעם הבאה תקרא יותר טוב (או שפשוט לא הבנת את המשמעות של) מערכת הפעלה 32 ביט ר-ג-י-ל-ה. כל פעם מגיע מתחכם אחר ומסביר שיש עולם אחר שבכלל לא קשור למחשבים ביתיים ובטח שלא לתמיכה בכל מני דריברים.

הסיבה שמיקרוסופט הגבילו את התמיכה בגירסאות רגילות היא רק בגלל נושא תאימות דריברים.

מצטער, לא ידעתי שאתה כזה מומחה ורק משה רבנו בכבודו ובעצמו רשאי להעיר לך.

אני מבקש שתקרא שוב את מה שכתבת ואת מה שעניתי. המגבלה היא לא דרייברים ולא בטיח אלא (כנראה) מגבלה מלאכותית של מיקרוסופט. במערכות האחרות שציינתי, כל דסקטופ "ר-ג-י-ל" כלשונך, יודע לנצל עד 64GB. יתרה מזאת, במערכות אחרות של MS גם אין מגבלה.

אז להבא, לפני שאתה מגיב, ספור עד עשר וקרא היטב מה נכתב ושים לב שאנו בפורום חומרה ולא בפורום חלונות. לחומרה (למעבד, עוד מפנטיום 2) אין בעיה לתמוך בעד 64 ג'יגה גם במוד של 32 ביטים.

פורסם

המגבלה היא של חלונות ולאו דווקא של המכונה ב-32 ביט. כי יש לחלונות גירסאות שרת ב32 ביט שכן יודעות לנצל יותר. מערכות אחרות לינוקס, BSD ולדעתי גם מק על PC יודעות לנצל ב-32 ביטים עד 64GB של זיכרון.

אכן אפילו משפחת 2000 server מסתדרת עם כמות נכבדת של זיכרון

מה שכן, אני לא לגמרי בטוח, אבל נראה לי שהתמיכה ב64 ג'יגה זיכרון מותנית גם במספר מסויים של מעבדים.

אף פעם לא יצא לי לברר כי מן הסתם איפה שיש 64 ג'יגה זיכרון יש גם איזה 16 מעבדים..

פורסם

מסתבר שאתה יודע הכל, אז אין מה להגיד. אבל בכל זאת כמה דיוקים:

א. מיקרוסופט לא שמו את המגבלה הזו ב PAE לפני SP1, פשוט הם ראו שהרבה דריברים קורסים בגלל שהם לא רגילים לבלבול במרחב הכתובות ולכן ביטלו את זה אחרי SP1. בשוק השרתים, שם יש גירסאות של PAE מאופשרות כי שם יש את כל הנושא של חומרה תואמת ושנבדקת לדברים שכאלו. (מזל שללינוקס כמעט ואין דריברים יחסית, שם הכל מושלם). אתה מוזמן לחפש את המידע באתר של מיקרוסופט, הוא זמין.

ב. לראיה, ה PAE מחוייב בשביל האופציה של NO EXECUTE BIT שיש בכל המעבדים / מחשבים עם XP SP 2 ומעלה.

ג. ב 64 גיגה צריך מרחב כתובות של 36 ביט לפחות.

ד. זה לא ממש תמיכה מלאה ב 64 גיגה, לכל אפליקציה עדיין יש גישה בו-זמנית רק למרחב של 4 גיגה בניגוד למערכת 64 ביט אמיתית שם לכל תוכנה יש מרחב כתובת מלא.

פורסם

בהנחה שהמגבלה באמת דרייברים ולא עסקית, אז זו סיבה מוצדקת. הם לא יכלו להרשות מצב שמערכת ההפעלה מתרסקת בגלל בעיות זיהוי של דרייבר שאלוהים יודע מי כתב אותו. עם זאת, הסיבה עדיין לא נובעת ממגבלות חומרה אלא מגבלות תוכנה שלא יודעת לנצל את משאבי החומרה, ומסתבר שיש תוכנות שלא סובלות ממגבלות אלה ולא בגלל מיעוט דרייברים. לידיעתך, בלינוקס יש יותר מ 13K דרייברים שונים. ראה: http://cateee.net/lkddb/statistics.html

לג בי ג'וד' שלך למעלה, אפליקציות לא יראו יותר מ4 זה ברור אבל מע' ההפעלה תראה יותר. כמה תוכניות במקביל שמעמיסות על הזיכרון יוכלו לעבוד יפה כי מע' ההפעלה תקצה לכל תכנית את ה4g שלה.

פורסם

מסתבר שאתה יודע הכל, אז אין מה להגיד. אבל בכל זאת כמה דיוקים:

א. מיקרוסופט לא שמו את המגבלה הזו ב PAE לפני SP1, פשוט הם ראו שהרבה דריברים קורסים בגלל שהם לא רגילים לבלבול במרחב הכתובות ולכן ביטלו את זה אחרי SP1. בשוק השרתים, שם יש גירסאות של PAE מאופשרות כי שם יש את כל הנושא של חומרה תואמת ושנבדקת לדברים שכאלו. (מזל שללינוקס כמעט ואין דריברים יחסית, שם הכל מושלם). אתה מוזמן לחפש את המידע באתר של מיקרוסופט, הוא זמין.

ב. לראיה, ה PAE מחוייב בשביל האופציה של NO EXECUTE BIT שיש בכל המעבדים / מחשבים עם XP SP 2 ומעלה.

ג. ב 64 גיגה צריך מרחב כתובות של 36 ביט לפחות.

ד. זה לא ממש תמיכה מלאה ב 64 גיגה, לכל אפליקציה עדיין יש גישה בו-זמנית רק למרחב של 4 גיגה בניגוד למערכת 64 ביט אמיתית שם לכל תוכנה יש מרחב כתובת מלא.

תאמין לי, אם רק הייתה גירסת 64bit לwin2k הייתי יכול להחזיק איתה בכיף עוד איזה 10 שנים..

פורסם

יש, אתה רק צריך למצוא מעבד איטאניום :) בכל מקרה, 2003 מבוסס על אותו גרעין כמו 2000.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים