עבור לתוכן

המחשב לא מזהה את ההארד דיסק

Featured Replies

פורסם

שלום,

קיבלתי אתמול SAMSUNG F1 1TB, חיברתי אותו למחשב, ראיתי שהוא מזוהה בביוס אבל משום רשום לי שם שהנפח שלו הוא 33MB.

אם אני בודק את הנפח שלו דרך ה XP בניהול דיסקים אני רואה שרשום שם שהוא 7.87GB.

משהו יודע איך לסדר את זה כך שכל הנפח של ההארד דיסק יזוהה??

עריכה: ניסיתי לעשות המרה לדיסק דינאמי אבל רשום שההארד דיסק במצב "מאתחל" כבר הרבה זמן ולא קורה שום דבר...

פורסם

תוריד ותפעיל את הכלי הבא

HDD Capacity Restore Tool

תלחץ על Restore Capacity והכלי כבר יעשה את השאר.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי הודעת שגיאה..(תמונה מצורפת למטה)

אני מתקשה להאמין שההארד דיסק פגום או לא טוב..

[attachment deleted by admin]

פורסם

כמה דברים שתנסה-

1. לכבות את המחשב, להדליק אותו וישר להפעיל את הכלי שניסית - HDD Capacity Restore Tool.

2. תפעיל את הכלי במערכת אחרת.

3. תבדוק את הגדרת ה-HPA של הכונן בעזרת MHDD. תוריד ותצרוב את התוכנה על דיסק (או DOK), תפעיל מחדש את המחשב עם boot אל הכונן שבו הדיסק. לאחר שתריץ את התוכנה תשתמש בפקודת HPA בשביל להגדיר מחדש את ההגבלה על נפח הכונן. אתה תתבקש לתת את המקסימום LBA- פשוט תכניס כמה סקטורים שאתה רוצה שיהיו בשימוש. כיצד תדע כמה? בעזרת הפקודות ED או IED שמטרתן לדווח על פרטים של התקנים.

4. פקודה נוספת שכדאי לנסות אם HPA לא הועילה היא NHPA שבמקום להגדיר מחדש היא מבטלת את ההקצבה בנפח מהמפעל, רק שים לב: לפני שאתה מבצע את הפקודה עליך לנתק את חיבור החשמל של הכונן הקשיח ולחבר מחדש, רק לאחר מכן להפעיל את המערכת ולבצע את הפקודה.

5. על אחריותך בלבד אבל אל תצחק כי זה דווקא עוזר: תפעיל את הכלי שניסית קודם לכן, תבחר את הכונן הקשיח וכמוצג כפתור השחזור - תנתק את חיבור החשמל של הכונן ותחבר שוב - לאחר מכן תריץ את הבדיקה, תכבה את המחשב ותדליק אותו לאחר כ-20 שניות.

הורדה של MHDD:

http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/MHDD.shtml

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

כמה דברים שתנסה-

1. לכבות את המחשב, להדליק אותו וישר להפעיל את הכלי שניסית - HDD Capacity Restore Tool.

2. תפעיל את הכלי במערכת אחרת.

3. תבדוק את הגדרת ה-HPA של הכונן בעזרת MHDD. תוריד ותצרוב את התוכנה על דיסק (או DOK), תפעיל מחדש את המחשב עם boot אל הכונן שבו הדיסק. לאחר שתריץ את התוכנה תשתמש בפקודת HPA בשביל להגדיר מחדש את ההגבלה על נפח הכונן. אתה תתבקש לתת את המקסימום LBA- פשוט תכניס כמה סקטורים שאתה רוצה שיהיו בשימוש. כיצד תדע כמה? בעזרת הפקודות ED או IED שמטרתן לדווח על פרטים של התקנים.

4. פקודה נוספת שכדאי לנסות אם HPA לא הועילה היא NHPA שבמקום להגדיר מחדש היא מבטלת את ההקצבה בנפח מהמפעל, רק שים לב: לפני שאתה מבצע את הפקודה עליך לנתק את חיבור החשמל של הכונן הקשיח ולחבר מחדש, רק לאחר מכן להפעיל את המערכת ולבצע את הפקודה.

5. על אחריותך בלבד אבל אל תצחק כי זה דווקא עוזר: תפעיל את הכלי שניסית קודם לכן, תבחר את הכונן הקשיח וכמוצג כפתור השחזור - תנתק את חיבור החשמל של הכונן ותחבר שוב - לאחר מכן תריץ את הבדיקה, תכבה את המחשב ותדליק אותו לאחר כ-20 שניות.

הורדה של MHDD:

http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/MHDD.shtml

בהצלחה

ניסיתי את כל מה שציינת כאן אך ללא הועיל..

לפי מה שהבנתי אני לא הראשון שחווה את הבעיה הזאת.. אני מכיר עוד אחד שיש לו בדיוק את אותה הבעיה והוא גילה כי יש בעיה פיזית בכונן..

כנראה מחר אני אשלח את הכונן על מנת לקבל אחד חדש, תודה על העזרה :xyxthumbs:

פורסם

הוא מוזמן גם כן לנסות את מה שאמרתי.. כי אם תחפש ברשת תמצא המון אנשים שפתרו כך את הבעיה.

יתכן שהלוח הוא זה שמונע ממך גישה ל-HPA/DCO ולכן אתה לא יכול לשנות את ההגבלה.

(אך אם ביצעת את 2 אז סביר להניח [אם הלוח שונה] שזו לא הסיבה לכך)

נ.ב. את מס' 5 ניסית? כי קראתי על אנשים שכל השאר לא הצליח להם אבל דווקא לנתק את הכונן ולחברו לפני השחזור- עשה את העבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים