עבור לתוכן

פרויקט לימודי היפותטי - רישות קמפוס בגודל קטן-בינוני

Featured Replies

פורסם

אני שואל בשם אישתי, מדובר בפרויקט כחלק מלימודי תואר ראשון במדעי המחשב, אני מקווה שאני מציג את השאלה בפורום המתאים.

מדובר בפרויקט לרישות בנין של 3 קומות הכולל 4 מעבדות מחשב (120 מחשבים) ועוד כ-80 עמדות לעובדים/טכנאים. מרבית הפרטים כבר סגורים, אולם אשמח להעזר בידע של חברי הפורום על מנת לסגור מספר פינות.

א. החברה שנבחרה כספקית ציוד התקשורת (מתגים,נתבים,שרתי voip וציוד קצה voip) היא 3COM וזאת בעיקר בהתחשב במבחר מוצרי החברה. האם מישהו יודע על איכות השירות של החברה בארץ וחוזי השירות שלה, במיוחד בהקשר של מוסדות לימוד? האם לחברה יש בארץ נסיון עם מוסדות לימוד?

ב. כאמור, הטלפוניה בבניין תתבסס כולה על voip של 3COM. מפרסומים הבנתי שהחברה עברה להציע את מערכת VCX גם בסביבת SMB, באתר בארץ עדיין מוזכרת המערכת NBX כפיתרון לרשת בגודל של הפרויקט שלנו. האם מערכת VCX היא הפתרון כיום גם לסביבה עם 100-120 נקודות קצה? מה יהיה בערך עלות השרת עצמו + חוזה שירות בארץ? האם יש טעם להשקיע במתגים עם PoE לטובת חיסכון בכבלים לטלפונים (ואולי גם למצלמות אבטחה)?

ג. מישהו יודע כמה בערך תהיה עלות חיבור לתשתית אינטרנט דרך ethernet direct של בזק (+עלות לספק) במהירות 50 יורד 20 עולה (אמיתיים) בארץ? האם רוחב פס כזה יספיק למוסד לימודי כפי שהוזכר מעלה? האם קיים פיתרון גם דרך חברות תשתית אחרות (לא בזק)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים