עבור לתוכן

איך לחבר דיסק קשיח ויש לי דיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

אם אני קונה דיסק קשיח מסוג IDE שזה( לא יקרה ) רק לדעת ...

איך אני מחבר את הדיסק קשיח ?

איך אני מכון את קשיח זאת אומרת שאיפה אני שם את הגומפר כשיש לי דיסק קשיח S-ATA אבל אני רוצה עוד אחד מסוג ה IDE ויש לי CD-ROM ?

אז אני מחבר ליד ה ?CD-ROM נכון ?

ושם את הגומפר שיהיה ב SLAVE וה CD-ROM MASTER או שלהפך ....ה CDROM SLAVE עם הגומפר וה IDE HARD DISK ל MASTER עם הגומפר ..

ואם אני קונה SATA הארד דיסק

אז יהיה לי שתי SATA צריך לגמפר אחד ל MASTER GO עם הגימפור וגם השני ל SLAVE עם הגמפר ?

או שלא צריך בכלל ?

אם צריך אז איפה ואיזה מהם ?

בקיצור ...

אם יש לי SATA הארד דיסק השני אני אביא אותו SATA אבל כדי שיעבוד צריך לשים אותו על SLAVE כדי שהוינדוס יעלה או שלא צריך...לא צריך לגמפר ....

פורסם

דיסקים או כוננים אופטיים בממשק SATA לא דורשים הגדרה פיזית ע"י ג'אמפר. גם PATA/IDE לא דורש את זה אך לפעמים יש להגדיר במידה וישנו מעבר לכונן אחד במערכת. במידה ואתה מעוניין שדיסק SATA יריץ את מערכת ההפעלה וכונן קשיח PATA וכונן תקליטורים PATA יהיו גם כן במערכת, אז עליך לחבר את כולם בלי ג'אמפרים ולקבוע בביוס בסדר ה-Boot שיתייחס קודם אל הדיסק בממשק SATA.

אם אתה רוצה שתהיה התייחסות לכונן ה-PATA או לכונן הדיסקים, גם כן תצטרך להגדיר זאת בביוס. אין אתה חייב להשתמש בג'אמפרים אך במידה וכן הרכיב שאתה רוצה שיקבל עדיפות הוא המאסטר והשני לו הוא הסלייב. כך שאם תרצה להפעיל התקנה של Win מתקליטור תצטרך שכונן התקליטורים יהיה מאסטר וכונן ה-PATA יהיה סלייב.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי ! מה זה כונן PATA ?.

אוליי אפשר לחבר את ה IDE ל FLOOPY DRIVE להביא כבל לשני הכונננים והראשון יהיהMASTER FLOOPY DRIVE והשני יהיהSLAVE HARDD DISK IDE

אפשר ?

פורסם

PATA = IDE ... הכוונה שלי היא לחיבור הישן (שאינו SATA)

לא הבנתי מה אתה רוצה לעשות אבל החיבור של כונן PATA/IDE הוא אינו חיבור של כונן תקליטונים (Floppy)- יש בו יותר פינים (כבל אחר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים