עבור לתוכן

שאלה קטנה בפיסיקה על תאוצת כובד

Featured Replies

פורסם

נניח שאני מחזיק משהו בגובה 100 מטר ופשוט נותן לו ליפול

אז יש תאוצת כובד - נקרא לה a (זה 9.81 אם אני זוכר נכון, אבל זה משתנה, אומנם מעט מאוד, אבל משתנה בין המקומות על כדור הארץ)

אז עושים לזה אינטגרל - המהירות היא a*t (כשt = time בשניות)

עושים לזה אינטגרל והמרחק הוא a*t²/2

משווים את זה ל100 (כי הוא נופל מגובה 100 מטר)

ואיפהשהו בתהליך הזה אני חושב שיש לי טעות

כי המורה שלי לפיסיקה (כשלמדתי פיסיקה) נתן חידה כזו: דוב נופל מגובה 100 מטר ונוחת תוך 3.189 שניות, מה צבע הפרווה של הדוב?

התשובה היא לבן, כי אם נציב הכל בנוסחה הנכונה נגלה שתאוצת הכובד שתצא לנו היא תאוצת הכובד בקוטב, ודובי הקוטב, כידוע לנו, לבנים :)

אבל, הצבה של 3.189 בt נותנת לי תוצאה לא הגיונית - a יוצא לי בערך 19, ואני לא חושב שזה תאוצת הכובד של מקום כלשהו על כדור הארץ :S

בלי החילוק ב2 זה יוצא הגיוני, אבל זה אומר שיש לי טעות באינטגרל, ואני בספק...

פתרון? מישהו?^^

פורסם

הטעות היא בנתונים. זמן הנפילה מתאים ל50 מטר, לא 100 מטר.

פורסם

החישוב שלך נכון, כנראה יש שגיאה בנתון.

חוץ מזה, הייתי אומר שאחרי הנפילה הצבע של הפרווה יהיה אדום :)

פורסם

אז ככה, אם A=0 המהירות שווה ל A*T. אבל בגלל ש A שונה מאפס המהירות גדלה כל הזמן לכן הנוסחא V=A*T לא נכונה. יש לך במקרה את הספר של עדי רוזן?

פורסם

זה משפיע רק כשעושים אינטגרל לא מסוים, ולכן לא רלוונטי ברוב המקרים.

פורסם

כדי לגלות את התשובה לא צריך איטגרל ולא נעליים. מספיקה רק הנוסחה של מקום-זמן בתנועה שוות תאוצה

פורסם

זה יוצא 19.666-

זה לא הגיוני בכדוה"א

הנוסחא של נפילה חופשית היא :

yt = gt^2 +v0t + y0

מכיוון שהוא נעזב ה- V0 = 0

Y0 נתון לך ו- YT = 0 כל השאר נתון לך חוץ מ- G שצריך לחשב

פורסם

כדי לגלות את התשובה לא צריך איטגרל ולא נעליים. מספיקה רק הנוסחה של מקום-זמן בתנועה שוות תאוצה

הנוסחה נובעת מהאינטגרל. לא ברור מה רצית להגיד בזה. :nixweiss:

פורסם

אבל לדעתי בנוסחא זה יותר בברור

פורסם
  • מחבר

עבר המון זמן מאז הפעם האחרונה שניסיתי לפתור שאלה בפיסיקה, let alone משהו על נפילה חופשית, אז במקום לחפש את הנוסחה פשוט הסברתי איך הגעתי אליה - דרך אינטגרל

לזה שהעיר לי - תודה, אבל לא שכחתי את קבוע האינטגרציה, הוא התחיל במהירות 0 מן הסתם, לכן אין קבוע במהירות, והוא התחיל בגובה 100 מטר אז הוספתי את הקבוע 100- (שאחרי שעבר אגף הפך פשוט ל100)

אני רואה שכל מי שהבין מה אני מנסה לעשות מסכים שזה טעות בנתונים, אז תודה :) נראה לי שמישהו פה אמר 50 מטר - תודה ;)

פורסם

אז ככה, אם A=0 המהירות שווה ל A*T. אבל בגלל ש A שונה מאפס המהירות גדלה כל הזמן לכן הנוסחא V=A*T לא נכונה. יש לך במקרה את הספר של עדי רוזן?

יש לך טעות

v = v0 + at

אם משתמשים בנוסחה שלך, המהירות תמיד תהיה שווה ל-0 בגלל שההאצה שווה ל-0.

פורסם

אין טעות. אם זו תנועה במישור, ה at באמת מתאפס, אבל יש מהירות התחלתית, ה v0. אם זו נפילה חופשית, אז a שונה מ -0. וה v0 יכול להתאפס

פורסם

אני לא מבין על מה אתם מתווכחים. יש נוסחא פשוטה לחישוב של מרחק שעובר גוף בתאוצה קבועה (כמו במקרה של נפילה חופשית), והיא מופיעה בלינק שנתתי קודם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים