עבור לתוכן

גישור IP מרשת LAN לIP של WAN בעזרת ip routing

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי רשת של 11 מחשבים מחוברים בסוויצ', ומודם ADSL של ROTAL RTA1320A, גם הוא מחובר לסוויצ'.

מה שאני רוצה לעשות זה להריץ שרת של משחק (למשל CRYSIS) על רשת ה LAN ולאפשר לשחקנים להתחבר דרך האינטרנט לשרת שלי.

ניסיתי כל דרך אפשרית ב IP ROUTE, ומשום מה אני עדיין לא מצליח להגדיר את הראוטר (שהוא המודם עצמו) להעביר את התקשורת מהאינטרנט למחשב הספציפי שמריץ את השרת של המשחק.

הרשת בנויה בצורה הבאה:

10 מחשבים: IP 10.1.1.1-10

מחשב ראשי: 10.1.1.100

מודם: 10.1.1.200

SUBNET MASK: 255.0.0.0

המודם מוגדר לפי שרתי הDNS של הספק (בב"ל) עם SUBNET 255.255.255.255

לכל מחשב ברשת יש גישה לאינטרנט בלי קשר לאף מחשב אחר. המחשב הראשי קיים רק למטרת הרצת שרתי משחקים ב LAN.

כל פעם שאני מתחבר לספק אני מקבל IP שונה, ומה שאני רוצה לעשות זה לוודא שקישור שמגיע מהאינטרנט במיוחד בפורט 64100 (כבר עשיתי FORWARD לפורט) ייגש ישירות למחשב הראשי 10.1.1.100

למישהו יש מושג איך עושים את זה?

פורסם

אין לך שום צורך להגדיר ניתוב סטאטי כלשהו.

תפנה את הפורט הרלוונטי למחשב המארח ותגדיר dydns כדי שיוכלו לגשת אליך מבחוץ כל הזמן בלי קשר לכתובת הIP שקיבלת מהISP שלך.

ודרך אגב איך זה לחבר 11 מחשבים ל1320 של dynalink? הדבר הזה שורד?

שאלה נוספת: למה יש לך שני סוויטצ'ים בטופולוגיה?

פורסם
  • מחבר

איזה ניתוב סטאטי? אם אתה מתכוון לכתובות של המשחבים ברשת, זה רק לנוחיות. אם זה בטבלת הראוטינג, לא מבין למה לא.

עשיתי כבר הפניה לפורט דרך המודם, וכל המחשבים מוגדרים בIP4 עם כתובת אישית למשל של הראשי (10.1.1.100) סאבנט (255.0.0.0) וגייטוויי

(10.1.1.200) שזה המודם. בנוסף כל מחשב גם מוגדר עם ה DNS של הספק. (כי אני לא רוצה להסתמך על המודם בחלוקת IP עם DHCP).

כך שת'כלס יש לי את הרשת שלי + חיבור אינטרנט מהמודם (11 מחשבים ומודם מחוברים לאותו סוויצ')

איך אני אגדיר DYDNS בדיוק? אתה מתכוון להוסיף עוד כתובת לפרוטוקול של המחשב הראשי?

או לכתובות של המודם (כי זה יהרוס את החיבור לאינטרנט)

אם התוכנה של המודם היתה קצת יותר מובנת או שלפחות הייתי מוצא MANUAL למודם נראה לי שאפשר לסדר את זה טבלת ראוטינג. בזמנו עשיתי את זה עם מודם כבלים וראוטר של NETGEAR.

והמודם המצ'וקמק סוחב בכבוד 11 מחשבים עם חיבור של 8/800 כמו גיבור.

פורסם

אתה התחלת את הדיון בזה שניסית להגדיר ניתוב סטאטי (אין שום קשר לכתובות של המחשבים ברשת שלך).

תבדוק אם אפשר להגדיר dyndns בממשק של המודם ואם לא תגדיר את זה באחד המחשבים. יש לא מעט שירותים שנותנים dynamic dns ללא תשלום ועובדים ברמת התוכנה גם.

יש לך מדריך פה מהאתר של dynalink.

מספיק שיהיה חוק שאומר שהפורט מופנה למחשב שלך כדי שאנשים מחוץ לרשת שלך יוכלו להיתחבר לשרת משחק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים