עבור לתוכן

מעוניין לדעת מהו הפאנל של המסך הישן שלי

Featured Replies

פורסם

היי.

יש לי מסך LCD בגודל 19" (לא רחב) של LG, שנקנה לפני פחות או יותר 5 שנים.

אני מעוניין לדעת מהו סוג הפאנל של המסך. הדגם הספציפי (זה מה שכתוב על המסך, אני משער שזהו הדגם) הוא FLATRON L1910S.

תודה רבה לעוזרים :)

פורסם

S-IPS.

LG L1910S har et 19 tommer 25 ms S-IPS (LG.Philips LM190E01-C4 = LM190E02) panel.

מסך טוב! כבר לא מייצרים כאלה בגודל שלו.

פורסם
  • מחבר

:D

עלה בזמנו 5,000 ש"ח. משום מה תמיד הייתי בטוח שזה היה המחיר של מסכי TN באותו זמן.

אבל לאט לאט פתאום הבנתי של-TN יש בעיות קשות מאוד בזוויות הצפיה וכו', שאף פעם לא היו לי. הייתה לי תקווה שהפאנל של המסך הוא IPS או PVA, הללויה! ;D

זמן התגובה האיטי שלו (שאין לי מושג למה, תמיד הייתי בטוח שהוא 8ms ולא 25ms) יפריע מאוד בגיימינג (לא ברשת) או לא?

פורסם

הוא הרבה יותר איטי מהמסכים המהירים של היום, אבל מעשית הוא שקול ל-12MS TN (בזמנו זה היה שיא הטכנולוגיה). יש מספיק אנשים שטענו שכבר ב-12MS הם לא רואים מריחות, אז לא ברור עד כמה זה יפריע לך. הדרך היחידה לראות זה לנסות.

לפעמים גם אם מרגישים מריחות, זה לא ממש מפריע. אתה מודע לזה, כן, אבל זה לא הורס לך את חוויית המשחק. הכל תלוי בעוצמת המריחות וברגישות האישית שלך אליהן.

פורסם
  • מחבר

נניח ואשדרג ל-2209WA, חוץ מהגודל של המסך, ארגיש שיפור כלשהו בחווית המשחק? כרגע מבחינת קריאת טקסטים הכול אחלה.

אגב, החיבור היחיד של המסך הוא VGA. אין אופציה לחבר אותו לכרטיס המסך דרך DVI דיגיטאלי? כמה עולה מתאם כזה והאם הוא באמת נותן איכות של DVI דיגיטאלי?

פורסם

נניח ואשדרג ל-2209WA, חוץ מהגודל של המסך, ארגיש שיפור כלשהו בחווית המשחק? כרגע מבחינת קריאת טקסטים הכול אחלה.

אני נראה לך כמו מגדת עתידות?

לדעתי, תרגיש שיפור בחוויה ולו בגלל המסך הגדול יותר. למשחקים זה באמת תורם לכיף.

אגב, החיבור היחיד של המסך הוא VGA. אין אופציה לחבר אותו לכרטיס המסך דרך DVI? כמה עולה מתאם כזה והאם הוא באמת נותן איכות של DVI?

בכרטיס מסך מודרני לרוב לא תמצא יציאת VGA בכלל, אבל הם מספקים מתאם מ-DVI ל-VGA כחלק מהבאנדל של הכרטיס.

מן הסתם זה לא נותן איכות של DVI. לא שזה כ-ז-ה משנה.

פורסם
  • מחבר

א. אתה לא מגדת עתידות, אתה מומחה למסכים. יש מצב שאתה יכול לנבא דבר או שניים, לא? ;)

ב. ת'אמת עם ה-19" אני מסתדר יופי. לא יודע אם 22" יהיה לי גדול מדי.

ג. בכרטיס המסך שלי אין יציאת VGA, נקודה זו ידועה לי כבר. השאלה הגדולה היא האם האיכות תפגע מהעובדה שהמסך תומך רק בכניסת VGA.

המחשב החדש שרכשתי מסווג כ-Ultra High-End לגיימינג (במיוחד לגיימינג) ואני לא רוצה להידפק בסוף מבחינת איכות התמונה רק בגלל שהתקמצנתי על מסך שתומך בטכנולוגיות מודרניות כמו DVI-D וזמן תגובה מהיר.

פורסם

אגב, החיבור היחיד של המסך הוא VGA. אין אופציה לחבר אותו לכרטיס המסך דרך DVI דיגיטאלי? כמה עולה מתאם כזה והאם הוא באמת נותן איכות של DVI דיגיטאלי?

וואו לא ידעתי שיש לך מסך כזה טוב עוד עם פאנל IPS אבל איזה הדבר הזה עלה 5000 ש''ח??

זה ממש יקר אף פעם לא שמעתי על מישהו שקנה מסך בכל-כך הרבה כסף בטח הייתה לך סיבה טובה..

אני באמת לא מבין אותך יש לך מסך כזה טוב ואתה רוצה לקנות חדש רק בגלל הגודל? 19 זה מספיק גדול ולפי מה שהבנתי אתה לא רואה מריחות אז זה בסדר...

פורסם
  • מחבר

וואו לא ידעתי שיש לך מסך כזה טוב עוד עם פאנל IPS אבל איזה הדבר הזה עלה 5000 ש''ח??

זה ממש יקר אף פעם לא שמעתי על מישהו שקנה מסך בכל-כך הרבה כסף בטח הייתה לך סיבה טובה..

אני באמת לא מבין אותך יש לך מסך כזה טוב ואתה רוצה לקנות חדש רק בגלל הגודל? 19 זה מספיק גדול ולפי מה שהבנתי אתה לא רואה מריחות אז זה בסדר...

אני לא ידעתי שהוא כזה טוב. תמיד הייתי בטוח שהוא איזה TN סביר שלא יתאים (או יספיק) למערכת High-End. הייתי כולה בכיתה ד', אין לי מושג למה ההורים קנו לי מסך כ"כ איכותי כשכל מה שעשיתי זה לגלוש באתרי פוקימון למיניהם.

הם טוענים שיש סיכוי מצחיק למדי שקיבלנו דגם איכותי בטעות :lol:

רציתי לקנות חדש כי שוב, לא ידעתי בכלל שהוא טוב. הגודל דווקא מתאים לי מאוד. 22" זה ממש גבולי, מעבר לזה גדול לי מדי.

פורסם

אז עכשיו אתה יודע..אני מבין שאתה בן 15 וכבר קונה מערכת HIGH END לגיימר :silly:

פורסם
  • מחבר

אז עכשיו אתה יודע..אני מבין שאתה בן 15 וכבר קונה מערכת HIGH END לגיימר :silly:

בן 14 :D

ומה רע במערכת HIGH END? ???

פורסם

סליחה שאני גונב טיפה את הדיון, אבל גם לי יש(או יותר נכון היה, עכשיו אצל אחותי) מסך סמסונג שבזמנו(לפני חמש-שש שנים) היה די יקר.... איך אני יכול לבדוק איזה פאנל הוא?

פותח הדיון - בכיתה ד' חשבת שלמסך שלך יש פאנל TN?! מאיפה ידעת מה זה בכלל?! אני, בהיותי גיק חומרה די מושבע מאז כיתה ז' בערך, גיליתי על עניין הפאנלים רק ממש לפני כמה חודשים... הייתי בטוח שכל טלוויזיה זה אינדיבידואלי ולפי הטכנולוגיה שמאחוריה.

נו שווין, הנוער של פעם זה לא הנוער של היום... ישר משחקים משחקי אסטרטגיה בתלת מימד, ישר משחקים דום 3 בלי לשחק קודם בדום 1, בלי לשחק בחבילת "200 משחקים מלאים!" שהייתה באה עם המחשב וכללה קלאסיקות כמו דום, ועוד עשרות משחקים מעולים שפשוט לא עבדו.

The Good Old Days.

פורסם

טוב, אתם גוררים את זה יותר מידי ל-offtopic. ננסה להחזיר את זה, לפני שבלית ברירה ננעל את האשכול.

סליחה שאני גונב טיפה את הדיון, אבל גם לי יש(או יותר נכון היה, עכשיו אצל אחותי) מסך סמסונג שבזמנו(לפני חמש-שש שנים) היה די יקר.... איך אני יכול לבדוק איזה פאנל הוא?

לוקחים את השם של המסך ומחפשים באינטרנט. יש אתר טוב שלפי שם של מסך יכול במקרים רבים להגיד לך איזה פאנל הותקן בו:

http://www.flatpanels.dk/skaerme.php

פורסם
  • מחבר

א. אתה לא מגדת עתידות, אתה מומחה למסכים. יש מצב שאתה יכול לנבא דבר או שניים, לא? ;)

ב. ת'אמת עם ה-19" אני מסתדר יופי. לא יודע אם 22" יהיה לי גדול מדי.

ג. בכרטיס המסך שלי אין יציאת VGA, נקודה זו ידועה לי כבר. השאלה הגדולה היא האם האיכות תפגע מהעובדה שהמסך תומך רק בכניסת VGA.

המחשב החדש שרכשתי מסווג כ-Ultra High-End לגיימינג (במיוחד לגיימינג) ואני לא רוצה להידפק בסוף מבחינת איכות התמונה רק בגלל שהתקמצנתי על מסך שתומך בטכנולוגיות מודרניות כמו DVI-D וזמן תגובה מהיר.

אשמח לקבל תשובות, יום טוב :)

פורסם

אני יגיד לך את דעתי ראיתי מסכי 19 והגודל שלהם בסדר זה לא קטן אבל גם לא גדול אם אתה יושב במרחק של בערך כ-40 ס''מ זה בסדר לא תצטרך יותר מזה.

לא נראה לי שהמערכת שלך ''תדפק'' בגלל המסך אם יש לך באמת IPS ואתה לא רואה מריחות אז הכל בסדר אפילו הרווחת FPS בגלל שאתה לא צריך להשתמש ברזולציות מטורפות כמו 1600*1200 ו 1900*1200.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים