עבור לתוכן

חיבור מחשב נייד לשרת 2003

Featured Replies

פורסם

ברצוני לקבל עזרה .

קיבלתי מחשב נייד ואני רוצה להתחבר איתו לשרת בעבודה בזמן שאני מחוץ למשרד ,לא בחיבור VPN שאותו יש לי אלא ישירות מהמחשב הנייד זאת אומרת שהמיילים שיש לי על הנייד ישמשו אותי לעבודה ( וגם ישארו לאחר שאני מתנתק ) .

איש המחשבים אמר לי שצריך טרמינל סרבר בשביל זה .

כיום המחשב הנייח שלי עדיין פועל כדי שאוכל להיכנס דרכו לשרת ב VPN ( שאני מחוץ למשרד) , אני רוצה לבטלו ולהשתמש רק בנייד .

שאלתי היא האם ניתן לעשות זאת בדרך אחרת ללא טרמינל סרבר הוצאות נוספות ?

אודה על התשובה המהירה

פורסם

מה התצורת עבודה שלכם? האם אתם עובדים עם Domain?

האם יש לכם שרת Exchange?

אני מניח שכיום אתה מתחבר ב VPN ואז עושה RDP למחשב בעבודה.

בגדול אתה יכול לעבוד ב VPN אל המשרד ובנוסף להיות מחובר לדומיין, במידה ויש לכם בעסק שרת Exchange

תוכל להיתחבר אליו ולמעשה תוכל לעבוד מהבית עם הנייד ב VPN כאילו אתה במשרד באופן מאובטח.

דרך נוספת היא עבודה עם RPC over http בתנאי שפותחים את הפורטים הנכונים בנתב במקום העבודה תוכל להיתחבר ישירות

לשרת Exchange ולעבוד על הדואר שלך אם כי שיתוף כונני רשת ממקום העבודה הוא בעיה.

בגדול השיטה הראשונה של VPN וחיבור לדומיין של המחשב הנייד שלך היא האופציה הטובה ביותר ובנוסף תאפשר לך לעבוד גם עם מחשב

נייח במשרד ועם הנייד שלך בבית.

פורסם

1.אם יש לך תחנה משלך במשרד (חוץ מהנייד), תמיד אתה יכול להתחבר לשם בעזרת טרמינל -לא עולה כסף (רק קונפיגורתיה בפיירוול) או VPN

2.אם אתה מוריד את הVPN לא תגיע לאפליקציות , או לתיקיות ברשת אבל אתה יכול כן להתחבר עםOUTLOOK ללא VPN - לקנפג Rpc over Http , גם זה לא עולה כסף (חוץ מעבודה של איש השרת שלך כמובן.

לא חייב טרמינל SERVER - רק שיפתח לך פורט 3389 לתחנה שלך אם יש, או VPN + התחנה שלך.

ברגע שאתה מחובר לתחנה במשרד יש לך את כול הרשת.

אם אתה רוצה רק מיילים = RPC over HTTP + Certificate

פורסם
  • מחבר

שלום ארז

תודה על התגובה המהירה .

יש לנו שרת EXCHANGE 2003 אני רוצה לעבוד רק עם הנייד וכאשר אני יוצא מהמשרד אני רוצה להתחבר דרך האוטלוק של הנייד ולקבל אמילים שישארו על הנייד לאחר הניתוק . איש המחשבים שלנו אמר שצריך טרמינל סרבר ולא אצטרך לעבוד דרך המחשב הנייח ב VPN . האם טרמינל סרבר עולה כסף ? איך אפשר להתקין אותו ?

איפה צריך לעשות הגדרות ? בנייד או בשרת כדי לקבל את מה שאני רוצה ?

תודה על העזרה

עופר[br]פורסם בתאריך: 6.02.2009 בשעה 23:15:09

ל YMCP

תודה על התגובה .

אני לא איש רשתות לכן אצטרך הסבר פשוט שאוכל להסביר לאיש מחשבים שלנו .

אני רוצה רק את המחשב הנייד במשרד ( איין בעיה להתחבר ) כשאני מחוץ למשרד איך אני מתחבר לשרת ( היכן ואלו הגדרות לעשות) מקבל מיילים לאוטלוק של הנייד ( ושהם ישארו לאחר הניתוק ).

תודה

עופר

פורסם

לא צריך טרמינל למה שאתה צריך,

רק RPC over HTTP - הגדרות צריך לבצע על השרת ולהוציא ממנו Certificate , בתחנה שלך להגדיר את הפרופיל ובפיירוול \נתב פתיחת Https לשרת הExchange והתקנת הCetificate .

פורסם

אתה לא זקוק ל Terminal Server בכלל.

אני לא רואה בעיה להיתחבר ב VPN בכדי לבדוק אימיילים, הבעיה שלך היא עם ה RDP שאתה מבצע למחשב במשרד.

כפי שרשמתי ורשמו אחרי אם אתה רוצה את האימיילים שלך וכבר יש לך VPN למשרד הדרך הקלה ביותר לעבוד היא:

1. מחברים את המחשב הנייד שלך ל Domain

2. מתקינים עליו Outlook

3. מחברים את ה Outlook לשרת Exchange בתצורת Cached Exchange בכדי שתוכל לקראות את האימיילים

שלך גם כאשר אתה לא מחובר ל VPN.

4. זהו אתה מתחבר ב VPN מדליק את ה Outlook ויש לך אימיילים, למעשה גם בלי להיתחבר ל VPN (או לאינטרנט)

תראה את האימיילים אבל לא תוכל לשלוח או לקבל אימיילים חדשים עד שתיתחבר ב VPN.

אם הנייד הוא שלך ובמשרד לא מוכנים לחבר אותו מסיבות שונות כגון אבטחה או חוסר ב CAL's לדומיין ניתן כמובן לקנפג

RPC Over HTTP וכך תוכל להיתחבר עם ה Outlook שלך לשרת Exchange ללא VPN,

כמובן שכאשר אתה עובד ב Cached Exchange ב Outlook הדואר שקיבלת תמיד זמין לך אפילו אם אתה לא מחובר לשרת

או לאינטרנט.

בכל מקרה לדעתי האיש מחשבים שלך טועה ואתה לא זקוק ל Terminal Server אלא אם ישנם צרכי אבטחה מאוד ספציפיים בעסק

שאינני מודע אליהם ולמרות זאת נראה לי תמוה הצורך ב Terminal Server שהוא בפני עצמו הוצאה דיי גדולה

ולמעשה מספק פתרון זהה לזה שיש לך היום למעט שהוא מוריד את שלב ה VPN.(בכל מקרה לא תראה אימיילים אם אין לך חיבור אינטרנט בכלל)

פורסם
  • מחבר

תודה לכם חברה

אני לא מבין הרבה בנושא אבל הראה את כל התגובות שלכם לאיש המחשבים שלנו לביצוע ( הוא דיי מעצבן אותי שהוא לא יודע לפתור את זה ).

שוב תודה

עופר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים