עבור לתוכן

המחשב מראה ליבה אחת בלבד ?!?! (צריך עזרה)

Featured Replies

פורסם

לפותח הת'רד. בקשה צנועה לי אליך.

גש בבקש למנהל המשימות ללשונית Processes או בעברית "תהליכים"תעשה קליק ימני על תוכנה מסויימת נניח תוכנת מסרים מיידית או כל תוכנה אחרת לא משנה איזה ואז תלחץ set affinity בעברית אני לא יודע איך קוראים לזה. ושמה ייפתח לך חלון עם ווים כל ליבה שיש לך במחשב. תבדוק כמה ווים יש לך שמה...

מקווה שהבנת אותי ואם לא אצרף לך תמונת מסך.

לילה טוב.

• תגובות 33
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רוב הסיכויים שלא תהיה לו האופציה הזו (של set affinity) מכיוון שיש רק גרף אחד.

פורסם

תפעיל את הגדרות ברירת המחדל בביוס ע"מ לשלול הגדרות בעיתיות.

מהודעה בפורום פה:

http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=29&threadid=1960908&FTVAR_STKEYWORDFRM=&STARTPAGE=34&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

As it has turned out, even though my machine appeared to be working perfectly after booting up from the old Hdd loaded with Windows, I discovered that only one core was working (or at least being reported by CPU-Z and Windows Task Manager)

A format and re-install of Windows has fixed this. Apparently after Windows has been installed on a Uniprocessor computer, there is a way to get it to recognise a Multi-Processor later on if you move the Hdd- but too techo for me!!

מישהו פה מספר על אותה הבעיה שנפתרה אחרי שהתקין מערכת מחדש.

האם התקנת מערכת נקיה או שהעברת מערכת קיימת ?

פורסם
  • מחבר

אני ינסה את כול ההצעות שהצעתם לי אחד אחד, אני יודיע אם משו עזר.

תודה לכולם על העזרה...

ולשאלה:

האם התקנת מערכת נקיה או שהעברת מערכת קיימת ?

התקנתי מערכת חדש לגמרי, עם דיסק מקורי, אותה המערכת שעבדה לי בהתחלה על המחשב לפני הפירמוט.

פורסם

לרוב זה או הקטע של ה ACPI שהוא באמת UNI/MULTI (שוללים את זה ע"י שימוש ב LIVECD של LINUX) ו/או הגדרות בביוס.

פורסם
  • מחבר

amit16114 עשיתי את מה שאמרתה, אין לי אפשרות לפתוח את זה (זה כאילו לא לחיץ).

(אצלי זה בעברית אז זה: אתר באגים)

פורסם

כפתור ימני על המחשב שלי -> מאפיינים -> לשונית חומרה -> מנהל התקנים -> בקר ACPI -> קליק ימני -> עדכן מנהל התקן -> בחר מתוך רשימה -> Multi Proccessor ACPI -> המשך, ריסטרט.

פורסם
  • מחבר

-LosNir- ניסיתי ואין לי בקר ACPI.

יש:

בקרי IDE ATA\ATAPI שזה לא ניראה לי קשור

בקרי RAID ו SCSI

כמובן שיש עוד מלא בקרים אבל שום לא ניראה כמו מעבד...

יש עוד הצעות ? (אהה יכול להיות שבגלל שזה בעברית אז אני לא מוצא.

אם אתה חושב שזה שם בעברית אז אני יכול להעלות תמונה של כול הבקרים.)?

פורסם

זה לא בקרי הארדיסקים..

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להפעיל את הגדרות ברירת המחדל בביוס (Load optimal Defaults) וזה לא שינה כלום.

מה שכן ראיתי בביוס, זה שיש שני תמפרטורות למעבד השם של המעבד הראשון זה CPU כמובן ולשני M/B,

אני לא יודע אם זה עוזר למישהוא להבין משו אבל חשבתי לציין.

הדבר השני, (אני גם לא יודע אם זה עוזר) ראיתי ב CPU Configuration שיש שם Max CPUID Value Limit וזה על Disabled זה קשור ?

עוד דבר אחרון שראיתי בביוס זה ששם מופיע לי הלא בדיוק בקר ACPI, אבל משו בהקשר של זה, זה יכול לעזור ?

האופציה לנתק את המעבד מהלוח לא אפשרית מבחינתי יש לי מערכת קירור מים ולנתק אותה זה די סיפור.

אבל אני יודע שהמעבד הוא כן 2 ליבות כי עד לפני חודש זה כן עבד כמו שצריך (לפני הפירמוט).

עוד פעם אני חייב לציין שהמחשב זה בדיוק אותו המחשב שום דבר לא שונה, הוא רק עבר פירמוט.

חשבתי להעלות תמונה של התוכנה CPUZ, אולי זה יעזור.

אני רק יכול להגיד שאני כן ראיתי שלמטה כתוב שיש לי ליבה אחת, שזה כן מוזר, כאילו המחשב לא מכיר את המעבד?!

(תלחצו כל התמונה באתר זה מגדיל)

http://img165.imageshack.us/img165/9517/cpuzyb1.png

רציתי לשאול האם עדכון של דריברי לוח האם יכולים לעזור לבעיה ?

והאם עדכון של הביוס יכול לעזור ואיך אני מבצע זאת ?

ודבר אחרון רציתי להגיד שוב תודה לכולם על העזרה הנהדרת. ::) :)

פורסם

תסתכל בתמונה.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אין לי דבר כזה אני חושב:

http://img147.imageshack.us/img147/7105/acpimr6.png

ראיתי בביוס ACPI Settings שם יש כל מיני דברים שאני לא מעיז לגעת בהם בלי לדעת מה שכן הכול על Disabled.

אם אתם חושבים שאני יכול לשנות שם משו תגידו לי רק מה...

ראיתי שם ACPI HPET Table שזה גם על disabled יש מצב שאני צריך לשנות את זה ל Enable ?

פורסם

איכס, עברית. מה יש לך התקנים אחרים ?

פורסם

נסה תחת הקטגוריה System - מערכת.

פורסם

במנהל התקנים תלך ל "מחשב" (Computer) - הראשון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים