עבור לתוכן

E5X00 VS E7X00 ועוד כמה שאלות.

Featured Replies

פורסם

בזמן האחרון החלטתי שאני רוצה לקנות מחשב כמה שיותר משתלם ביחס ביצועים למחיר- לגיימינג כמובן.

עכשיו ראיתי שיש לי אפשרות בין הE5X00 למיניהם עם המכפלה האסטרונומית, הזולים במיוחד אבל רק עם 2 מגה קאש או את הE7X00 היקרים יותר, מכפלה נמוכה יותר אבל 3 מגה קאש. מה נראה לכם עדיף?

בנוסף חשבתי על הלוח EP43 DS3 שהוא לא זול בכלל אבל לפי מה שראיתי הוא מצויין, יש גם את הEP43 DS3L שזול יותר אבל מוגבל באיזור ה419 mhz.

בזכורנות אני אלך על 1066mhz כדי שלא יגבילו אותי (גם כך בskypc ההבדל בין ה800 ל1066 מזערי כ"כ). יש אולי לוח אחר שכדי לי לחשוב על? אני רוצה גם לחשוב אופציה לשדרוג עתידי.

וקירור פשוט אין לי מושג איזה לקחת אז אשמח להמלצה.

וכרטיס מסך אני כבר אתאים לפי התקציב שישאר לי.

תודה.

פורסם

קירור בפורום אוברקלוקינג וקירור. (:

מעבד- אם מתוכנן OC אז עדיף לך לקחת את הזול יותר (E5200) שכן בניהם אין הבדל משמעותי בביצועים (במהירויות רגילות).

לוח- ה-EP43-DS3L יעשה את העבודה שכן בשביל אוברקלוק למעבד הנ"ל לא דרושים באסים גבוהים כ"כ. זה גם תלוי בקירור שתרכיב עליו שכן כך או כך מתישהו תהיה מוגבל.

זיכרון- 800 מגהרץ יספיק עד לבאס של 400, מעבר לזה תצטרך לעשות אוברקלוק לזיכרון. כל זיכרון יכול לתת קצת אוברקלוק, עד כמה? זה משתנה בין הדגמים השונים. אני לא יודע מה המחיר של הזיכרון שראית, אבל לצורך העניין אם הוא הרבה יקר מ-250 שקלים אז הוא לא משתלם, שכן יש קיט של 4GB 800Mhz במחיר הזה.

פורסם

חשוב לציין שבאס של 400MHZ הוא ממש מטורף למעבדי E5X00 למיניהם.

אני אישית הייתי הולך על ה-E5400. מדובר בפצצת Overclocking מטורפת.

פורסם
  • מחבר

בראשית, תודה רבה עם העזרה של שניכם.

E5400+EP43-DS3L+G.Skill 4GB 800MHZ נראה לי יהיו קומבו אדיר.

נכון שזה לא קשור, אבל יש לך איזה קירור טוב בראש? המארז שלי יהיה CM690 כנראה אז לא נראה לי שגודל יהיה בעיה.

פורסם

זה לא קשור לפורום הזה. תשאל בפורום המתאים.

ולדעתי אתה יכול לחסוך ולקנות E5200 שכן מבחינת אוברקלוקינג שניהם יתנו את אותה תמורה.

פורסם

זה לא קשור לפורום הזה. תשאל בפורום המתאים.

ולדעתי אתה יכול לחסוך ולקנות E5200 שכן מבחינת אוברקלוקינג שניהם יתנו את אותה תמורה.

מבחינת ביצועים* הם יתנו את אותה תמורה. ה-OC שניתן לעשות ל-E5400 הוא רמה או שתיים מעל ה-OC שניתן לעשות ל-E5200.

פורסם

ברמה גבוהה כזו כבר אין הבדל משמעותי בין האוברקלוק, כמובן עם קירור אוויר..

פורסם

קראתי איפשהו שניתן להוציא עוד קצת יותר מחצי ג'יגה מה-E5400 לעומת ה-E5200

זה לא נכון? :s05:

פורסם

למה שלא תיתן לינק ? :)

אמנם לא יצא לי לקרוא לגבי OC, אבל 5400 מבוסס על סטפינג שונה : R0, לעומת M0 ב5200. ככה שיש הגיון במה שאתה אומר - אבל צריך ביסוס לזה.

פורסם
  • מחבר

אז סיכמנו על E5X00 , השאלה היא האם E5200 או E5400?

פורסם

E5200.

אני מניח שאתה לא מתכנן OC שובר שיאים, ככה שזה לא כל כך משנה לך מהבחינה הזאת. שניהם יגיעו בקלות ל3.4 ויותר, אין לך שום צורך ביותר מזה.

את הכסף שחסכת תשקיע בקירור טוב...

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שאגיע לאיזור ה4 בלי בעיה.

מה באמת ההבדל של ה1 מגה קאש עושה בין ה7000 ל5000?

פורסם

אני מאמין שאגיע לאיזור ה4 בלי בעיה.

מה באמת ההבדל של ה1 מגה קאש עושה בין ה7000 ל5000?

כמעט וכלום. גם ההבדל בין FSB של 800 לבין FSB של 1,066 הוא כמעט וכלום. גם ההבדל בין 2 ליבות מודבקות לבין 2 ליבות טבעיות הוא כמעט ואפסי.

בסופו של דבר כל אלו יוצרים הבדל קיים אך לא משמעותי שהבדל של 0.2GHZ בתדר לטובת ה-E5X00 פותר.

פורסם

ההבדל של 1MB בCache מאוד לא משמעותי. אם בא לך בכל זאת לראות את ההבדל בדיוק,

tomshardware עשו בערך לפני שנה בדיקה כזאת והשוו בין הסדרות השונות E2XXX/E6XXX/E7XXX.

פורסם
  • מחבר

סליחה על ההקפצה, אבל באתר האמריקאי או האירופאי של Tomshardware? לא הצלחתי את המאמר.

וזה שאמר לי E5200 עדיף על E5400, ההבדל הוא מזערי בתשלום. זה באמת כ"כ לא משתלם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים