עבור לתוכן

המרה לNTFS

Featured Replies

פורסם

כמה זמן בערך ייקח להמיר כונן של 40 GB מFAT32 לNTFS?

תודה

פורסם

זה הכל עניין יחסי. . כמה זמן את מצפה שזה יקח ?

אם המחשב שלך (כולל הדיסק הקשיח הזה) תקין, ואת מבצעת את ההמרה עם תוכנה טובה כמו PQMAGIC אז זה עניין של דקות עד שההמרה מתבצעת, בתנאי שזאת הפעולה היחידה שאת עושה (לא כולל פירמוט מחדש של המחיצה או שינוי גודל המחיצות בכונן).

פורסם

מה זה NTFS?

ומה יותר טוב , זה או FAT 32

פורסם

מה זה NTFS?

ומה יותר טוב , זה או FAT 32

NTFS זה רשי תיבות של New Technology File System או מערכת ניהול קבצים של NT.

השיטה עדיפה בהרבה על FAT32 אם יש לך NT\2000\XP עדיף שתעבור לשיטה זו.

פורסם

לא כתבת למה היא שיטה עדיפה. :P

פורסם

היא כותבת את המידע על הדיסק בצורה רציפה ויעילה יותר.

אתה לא צריך לאחות את הכונן, היא עושה את זה לבד.

זה עובד יותר מהר.

ד"א אם מישהו יודע על עוד משהו שיגיד.

פורסם
  • מחבר

תודה...

לא היה לי סבלנות לחכות וכבר המרתי את הדיסק...לקח בערך 10-15 דקות...

פורסם

זה עובד יותר מהר.

אמנם הכתיבה היא הרבה יותר יעילה, אבל בטח לא עד כדי ביטול הצורך באיחוי. איחוי תמיד טוב לעשות, לא משנה באיזו מערכת קבצים משתמשים.

פורסם

אז הנה עוד סיבות :

כשהמחשב נתקע או קורס זה נדיר לראות CHKDSK או SCANDISK (שניהם זבל...). אני בכל אופן לא נתקלתי במצב של LOST CLUSTERS ב-NTFS (האם זה בגלל שהשיטה הזאת עובדת עם שני TOC ? נדמה לי שכן אבל אני לא מוכן להישבע שזה נכון).

ב-NTFS אין הגבלה מעצבנת על גודל הקבצים כמו ב-FAT או FAT32 ואז קובץ וידאו למשל יכול להיות ענק (כמה עשרות ג'יגה) ועדיין אפשר לעבוד איתו, לערוך ולדחוס. ב-FAT32 לא הייתי מצליח לעבוד עם וידאו לא דחוס של יותר מכמה דקות הקלטה.

פורסם

זה עובד יותר מהר.

אמנם הכתיבה היא הרבה יותר יעילה, אבל בטח לא עד כדי ביטול הצורך באיחוי. איחוי תמיד טוב לעשות, לא משנה באיזו מערכת קבצים משתמשים.

לי זה קיצר בערך 3-4 שעות של איחוי.

פורסם

אם המחשב שלך (כולל הדיסק הקשיח הזה) תקין, ואת מבצעת את ההמרה עם תוכנה טובה כמו PQMAGIC אז זה עניין של דקות עד שההמרה מתבצעת, בתנאי שזאת הפעולה היחידה שאת עושה (לא כולל פירמוט מחדש של המחיצה או שינוי גודל המחיצות בכונן).

תגיד רגע, אם אני ממיר את ה-HD, המידע אובד (ז"א נמחק) או שהוא נשמר?

כמובן באמצעות PM, מ-FAT32 ל-NTFS.

פורסם

תגיד רגע, אם אני ממיר את ה-HD, המידע אובד (ז"א נמחק) או שהוא נשמר?

כמובן באמצעות PM, מ-FAT32 ל-NTFS.

לא !!!!!!!

זה מה שכל כך טוב בהמרה (CONVERT) ! המידע נשאר אבל מערכת הקבצים (FILE SYSTEM) עוברת ל-NTFS. במיוחד אם משתמשים ב-PM.

פורסם

ואם אני משתמש ב 98SE זה גם טוב להמרה?

ומה זה איחוי?

פורסם

בנושא האיחוי - בזמן היציא של WIN NT 4 מיקרוסופט טענה ש בNTFS אין צורך באיחוי בגלל שיטת הכתיבה ולכן היא לא סיפקה כלי לאיחוי כמו בחלונות 95, הטענה הוכחה לאחר מיכן כלא נכונה והשיטה היחידה לאיחוי דיסקים היתה העברת הקבצים מהדיסק שדרש איחוי לדיסק אחר כך שהם נכתבו שוב ברציפות ואז העברתם בחזרה לכלי המקורי !!!! כאשר הם כבר מאוחים בשל העברה הראשונה (מכיוון שפעם דיסק של 2 GB היה נחשב להרבה זה לא היה כל כך נורא).

יותר מאוחר במיקרוסופט הודו בטעות (כלומר לא היה להם זמן לפתח כלי כזה) ובגסת NTFS 5 (חלונות 2000 ומעלה)כבר יש כלי וכולנו יודעים שגם NTFS זקוק לאיחוי כמו FAT ו FAT 32.

בעיקרון NTFS יעילה יותר אבל גדולתה לא בזאת, אלה באבטחה והרשאות הגישה שהיא נותנת לדיסק (דרישות של משרג ההגנה האמריקאי - כמו כן למי שלא יודע כל תכנולוגית NT פותחה ע"י מי שהיה אחד מראשי צוות הפיתוח של VMS של דיגיטל וחלקים רבים של NT לקוחים ממערכת הפעלה זו לרבות הרשאות הגישה לדיסק שהם בעצם המאפיין העיקרי של NTFS)

פורסם

ואם אני משתמש ב 98SE זה גם טוב להמרה?

ומה זה איחוי?

למה התכוון המשורר ? איזו המרה אתה רוצה לעשות ב-WIN98 SE ? שם יש לך אפשרות לבחור או FAT16 (מיושנת, מגבילה את גודל המחיצות ל-2GB כל אחת, זה סיוט בדיסקים קשיחים עם נפח גדול), או FAT32 המתקדמת יותר. חלונות 9X בכל מקרה לא מכירה את NTFS ולא יכולה לפעול בשיטת הקבצים הזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים