עבור לתוכן

צריך בבקשה המלצה לHD חיצוני, לפחות 1TB, עד 1K

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם,

אני צריך בבקשה המלצה לדיסק קשיח חיצוני, לפחות 1 טרהבייט.

תקציב - 1K (גמיש).

השאיפה שלי היא לשים בדיסק הקשיח חומר חשוב שאני כן אהיה צריך לדעת שהוא שמור לשנים הקרובות בבטחה.. (ואז עוד 5 שנים נקנה HD חדש, בטח של איזה 5-10TB לפחות, ונעביר את הכל אליו..)

בנוסף ראיתי שמדברים פה בפורום על מארזים/קופסאות לדיסקים הקשיחים..

מז"א? מה זה הדבר הזה?

האם אחרי שאני קונה את ה-HD צריך לקנות גם מארז?

(גם אם זה לא הכרחי, אין לי בעיה לקנות - מעדיף להשקיע עוד בשביל אמינות ושקט נפשי..)

תודה רבה.

עריכה - אחרי קריאה בפורום, להלן כמה עדכונים:

1. ה-HD נועד לצורך אחסון החומר, לא גיבוי (הוא ישמר רק ב-HD החיצוני, במקום הפנימי במחשב כמו שהיה עד עכשיו)

2. הבנתי שבגדול יש 2 אופציות - HD חיצוני או HD פנימי עם מארז.. מה עדיף? מה ההבדלים?

3. ראיתי לנכון לציין שהדבר הכי חשוב לי הוא אמינות, אח"כ מהירות ורק אח"כ שקט.. לא אכפת לי שה-HD יהיה רועש, כל עוד הוא אמין.

4. הבנתי שהדגם המומלץ כרגע הוא של מקסטור שנמגר באיבוריי ב-450 ש"ח.. נכון?

שוב תודה.

פורסם

הוא יעשה אחלה עבודה, אבל מבחינת ביצועים שמדורגים אצלך מקום שני בדרישות, הוא לא יהיה כ"כ יעיל בגלל ממשק USB 2.0

היתרון העיקרי של מארז בנפרד ודיסק בנפרד הוא שתמיד ניתן להחליף את הכונן מבלי לפגוע באחריות. אם תקנה את המקסטור ובעוד תקופה מסוימת תרצה להוציא אותו מהכונן בשביל שיהיה פנימי או בכדי להחליף אותו, אז תוכל לעשות זאת אבל כבר לא תהיה אחריות על הכונן ועל המארז. אם תקנה מארז בנפרד ודיסק בנפרד אז האחריות היא על כל אחד מהם בנפרד. מבחינת ביצועים הדיסקים החיצוניים שמגיעים עם יציאת eSATA (הכי מהירה/כמו חיבור SATA פנימי) הם יקרים ואם מעוניינים בכך אז עדיף לקנות מארז בנפרד שמגיע עם היציאה הזו.

פורסם
  • מחבר

יהיה דיכאון להעביר 400GB (ישר על ההתחלה) בממשק USB 2.0 אה? (:

טוב..

הבעיה שאני לא כל כך מבין בתחום.. ז"א - אני לא יודע האם יש לי בכלל חיבור eSATA במחשב או אפילו איך מחברים/מפעילים את זה..

אז עכשיו אני מתלבט.. מה עדיף.. חיצוני (מקסטור, 450 ש"ח) או פנימי+מארז..

כמה יעלה לי פנימי+מארז? אילו דגמים בכלל מומלצים?

אני חושב ככה..

אם אני עוד 3-4 שנים אשדרג את החיצוני, יהיה שימושי אם אני יוכל "לפרק" את מה שאני קונה כיום ולהעביר למחשב נייח

מצד שני, עוד 3-4 שנים האחריות בכל מקרה לא תהיה רלוונטית כבר או משמעותית כל כך (תהיה לקראת הסוף, אם בכלל)

לכן - העניין האחריות לא משחק פה. (אין סיבה שאני בעוד חצי שנה ארצה לפרק את המקסטור ולהרכיב אותו כפנימי.. מכיר את עצמי, רוב הסיכויים שזה לא יקרה).

הדבר היחיד שמשפיע הוא נושא המהירות. (מה שמחזיר אותי לשאלה - אולי דגמים מומלצים ומה צפויה להיות העלות?)

תודה רבה!

פורסם

זה אמנם דיכאון אבל להעביר 400GB בממשק SATA זה גם לא ממש חגיגה.

לגבי חיבור eSATA, אם תרצה מארז בנפרד אז יש מארז זול שמגיע עם bracket מתאים, לכן זוהי לא הדאגה. עדיין לא. מרכיבים את זה כמו כרטיס רשת/מסך/קול רק שזה לא מתחבר לתוך החיבור שבלוח אלא תלוי באוויר. בתוך המארז ה-bracket מתחבר לכניסת SATA (ולכן תדע שבמילים אחרות זהו מתאם מ-SATA ל-eSATA) ומחוץ למארז ישנה יציאת eSATA שמחברים אל המארז.

לדעתי בכל מקרה כדאי לך לקחת את המארז של מקסטור, אלא אם כן השימוש בכונן יהיה אינטנסיבי בצורה שמהירות הממשק תטריד אותך.

רק תדע שבמקרה ותרצה לקנות כונן קשיח ומארז בנפרד זה יעלה לא מעט יותר. לצורך העניין מארז יעלה לפחות 100 שקלים והכונן בעצמו יהיה יקר יותר מהכונן+מארז של מקסטור (כ-500 שקלים). ביחד כ-600 שקלים.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאני אכן פשוט אלך על המקסטור ובכך אסיים את הסיפור.

השימוש לא אמור להיות אינטנסיבי אלא אחסון של החומר (נמאס לי לצוב עשרות דיסקי DVD..).

תודה רבה על כל העזרה.!

פורסם

בכיף, תתחדש ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים