עבור לתוכן

רעש לבן בניגון סרטי ומוזיקה בפורמט DTS

Featured Replies

פורסם

אהלן אנשים.

יש לי לוח מסוג GIGABYTE EX58-UD בעל כרטיס קול Realtek ALC885/889A/890 @ Intel 82801JB ICH10 - High Definition Audio Controller PCI

את המחשב אני מחבר ישירות למוניטורים מוגברים של חברת LEM, ע"י חיבור PL מהמחשב ביציאה אנלוגית, ל-2 PL אשר מתחברים לסאב מוניטור אקטיבי, וממנו שני יציאות XLR לשני מוניטורים מוגברים (לכל רמקול מערכת הגברה פנימית)

לפי בדיקה שערכתי הבנתי שאני צריך להוציא חיבור סאונד מהמחשב ע"י היציאה של השקע קואקסיאלי (co-axial), אשר קיים בחיבורי הלוח של המחשב.

על הסאב אשר משמש כמגבר אליו מחובר המחשב וממנו יוצא הסאונד לרמקולים ישנם רק כניסות ויציאות לחיבורי RCA L/R ו- XLR L/R .

אז לפי הבנתי אני לא יכול להוציא סאונד בפורמט DTS

האם זה נכון?

והאם ישנה דרך לעשות זאת?

ואם לא קיימת דרך אופציונלית אז מה צריך להוסיף/לרכוש ע"מ שאוכל לשמוע דרך המוניטורים הללו DTS מהמחשב?

תודה.

לירן

פורסם

ידידי אם אני מבין נכון מההודעה שלך אז אתה משתמש בחיבור ישיר לרמקולים..בלי שום רסיבר כלשהו באמצע

וכמובן שהכרטיס קול מובנה לוח אם על אף שהוא לא רע בפני עצמו..הוא עדיין לא יודע להוציא DTS ישירות לרמקול כמו שאתה מנסה לעשות

לכן עומדות בפניך 3 אופציות...

1. אם אתה לא מתעקש להנות מסאונד איכותי ו5/6 ערוצים נניח בסרטים..אז אתה יכול להוציא את הDTS בצורת סטריאו ע''י מקודד כזה או אחר.. שזה כמובן לא יעלה לך שום עלות כספית..למעט הנאה פחותה .

2. וזו האופציה היקרה יותר שכאמור לא בטוח שתעזור לך כל כך שכן אתה משתמש ברמקולים עם מגבר פנימי...אבל רסיבר בחיבור בין המחשב לרמקולים ..כזה שיודע לפענח DTS יכול לעשות את העבודה.... רסיברים כיום נעים בין 1700-15000 ש''ח ומעלה..הכל עניין של מה אתה מחפש ועד כמה אודיופיל אתה.

ו3. שזו האופציה הראלית לדעתי... כרטיס קול שיודע לפענח ולהוציא DTS ישירות לרמקולים.. X-FI TITANIUM של קראטיב יודע לעשות אתזה.. וקיימים בשוק עם כמה כרטיסים שיודעים לעשות את זה .

אבל ממה שאני רואה אתה לא ציינת 5 או 6 רמקולים אלא 2 וסאב.... כך שבמקרה כזה DTS לא יתן לך יותר מדי שכן הוא מיועד יותר למערכות סראונד של 5 ,6 ואף 7 רמקולים. אם זה באמת כך ואין לך יותר מ2 רמקולים וסאב אז לדעתי עדיפה לך הצעה מספר 1.

פורסם

מה שאתה בעצם רוצה הוא ממש לא ברור.

יש לך מערכת סאונד בתצורה של שני ערוצים - ימין ושמאל.

DTS מכיל עוד 3 ערוצים כיווניים, אז מה בדיוק אתה מנסה לעשות ? לטוס מפאריז לניו יורק בעזרת מכונית ? (כי בשביל זה צריך מטוס - אי אפשר עם מכונית....).

כל פורמט סאונד יכול להיות מנוגן דרך שני ערוצים ע"י מה שנקרא DOWNMIX - מכניסים את כל הערוצים לשני הערוצים שאותם משמיעים. פעולה זו נעשת בתוכנה במקרה שלך ככה שאין קשר לחיבור או למערכת הסאונד שלך.

מה שכן - אם במגבר שלך יש כניסה דיגיטלית קואקסלית (אולי זה מה שהתכוונת אליו) אז כמובן שזה יהיה עדיף מאשר הכניסה האנלוגית. אבל זה לא קשור ל DTS.

עריכה - אהההה, רק עכשיו הבנתי את הכותרת שלך. חבל שאתה לא מתאר את הבעייה ורושם רק את "מה שהבנת".

כל העניין הוא שיש בעייה במקודד DTS (שזה הקודק שהנגן שלך משתמש בו במחשב). זה תוכנתי בלבד וממש לא קשור לרמקולים. תנסה מספר קודקים או נגנים ותראה איזה פועל הכי טוב. תתחיל מהתקנה של AC3 FILTER.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההתיחסות.

זה באמת עזר! התקנתי AC3 FILTER וכעשיו אני יכול לשמוע דיסקים DTS במדייה פלייר.

עוד שאלה מדוע הוא עושה רעש כמו הרעש לבן כאשר המדיה פלייר מעביר שיר או כאשר אני מריץ את השיר קדימה או אחורה?

תודה.

פורסם

:)

אין לי מושג, בחיים לא ניתקלתי בזה ובחיים לא השתמשתי בMEDIAPLAYER לניגון DTS. נסה אולי נגן אחר.

הDTS הזה לפעמים דורש המון הגדרות ומשחקים (כמו שכבר שמת לב) כאב ראש לא קטן. נסה גם להתקין את הדריברים האחרונים של כרטיס הקול שלך אם עוד לא עשית זאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים