עבור לתוכן

מסך מחשב למוגבלי ראיה

Featured Replies

פורסם

שלום,

מבקש את עזרת הפורום בחיפוש מסך מחשב (בעדיפות LCD אבל אם יש בעיה גם CRT הולך) למוגבלי ראיה.

התקנתי מערכת יפה מאוד במשרד עבור מוגבלי ראיה (לרוב מדובר בבעלי קטרט למי שמבין) הבעיה שבמסך (מסך 19 אינץ רחב) הם טוענים שהכתב קטן מידי ולא ניתן לקראיה רק ממרחק של ממש 40 ס"מ מהמסך עצמו.

שחקתי עם ה DPI העלתי ל 120 אבל זה לא עוזר (בעיקר בגלישה באינטרנט).

האים יש למשהוא רעיון מה לעשות משהוא קבוע שיפעל על כל האפלקציות (אינטרנט ווורד ואקסל בעיקר) ?

האים החלפת מסך ? (לאיזה ?) תשפר את גודל "האותיות".

אשמח לכול תשובה או כייוון , דרור.

פורסם

שינסו C+גלגול הגלגלת בעכבר למעלה

זה אמור להגדיל את הפונטים משמעותית.

פורסם

להוריד רזולוציה ולקוות שיראה גם בסדר.

או שאם רוצים להישאר ברזולוציה הטבעית, אז לבחור מסך עם רזולוציה טבעית קטנה יחסית לגודל המסך. מסך 19" רגיל, או איזה 22 רחב

פורסם

במסך 19" לא רחב הכתב טיפה יותר גדול יותר ברזולוציה הטבעית.

במסך 22" רחב הוא דווקא יותר קטן מ-19" רחב, לכן לא מומלץ.

ההצעה של Omri (שימוש ב-Ctrl+גלגלת או Ctrl+Plus/Ctrl+Minus) עוזרת לשנות את גודל הפונט בדפדפנים כמו FireFox, IE7 ואחרים.

אפשר גם להוריד רזולוציה ללא טבעית. הכתב יהיה יותר גדול אבל פחות חד. לחלק מהאנשים זה טוב יותר, לחלק זה רע יותר.

פורסם

אני ממליץ לחפש מכשירי עזר למינהם . אני פגשתי כמה כבדי ראיה למינהם . יש להם מעין זכוכית מגדלת שאפשר לחבר למסך .

פורסם
  • מחבר

תודה על העיצות .

אבל זה גם מה שאני נסיתי פחות או יותר , כמו ההמלצות שכאן.

א. הורדת הרזולציה.

ב. הגדלת הטקסט(דפדפן כרומו של גוגול ) עיי CTRL +

אבל התוצאות כאמור לא משהוא (לדוגמא ביומן של גוגול חלק מהטקסט נעלם בעת הגדלת הפונטים).

מה שכן , חזרתי עכשיו מסיבוב באופיס דיפו וראיתי באמת שב 19 אינץ שהוא לא רחב ברזולציה של 1280 על 1024 רואים פשוט גדול יותר .

האים אכן כך הדברים ???

אשמח לעיצות נוספות בנושא.

יום טוב, דרור.

פורסם

אני מכיר את הנושא מקרוב, בדרך כלל הפתרונות הם לא במסך אלא בתוכנה. יש תוכנות למוגבלי ראיה שמגדילות את מה שמופיע על המסך (או אפילו מקריאות את התוכן) ויודעות לעקוב אחרי הסמן והעכבר. התוכנות המסחריות הן די יקרות, בדרך כלל הן נקנות בכספים שמגיעים מביטוח לאומי ומיועדים למטרה זו, הנה שתיים לדוגמה:

zoomtext

magic

הנציגים בארץ זה ת.ש.ר געש או lets talk

יש גם תוכנות בחינם, תחפש screen magnification software בגוגל. בעבר אלה שמצאתי בחינם לא היו ברמה גבוהה בהרבה מזכוכית המגדלת של windows אבל מזמן לא בדקתי. אם אתה מוצא אחת טובה אשמח לדעת.

פורסם
  • מחבר

אני מכיר את הנושא מקרוב, בדרך כלל הפתרונות הם לא במסך אלא בתוכנה. יש תוכנות למוגבלי ראיה שמגדילות את מה שמופיע על המסך (או אפילו מקריאות את התוכן) ויודעות לעקוב אחרי הסמן והעכבר. התוכנות המסחריות הן די יקרות, בדרך כלל הן נקנות בכספים שמגיעים מביטוח לאומי ומיועדים למטרה זו, הנה שתיים לדוגמה:

zoomtext

magic

הנציגים בארץ זה ת.ש.ר געש או lets talk

יש גם תוכנות בחינם, תחפש screen magnification software בגוגל. בעבר אלה שמצאתי בחינם לא היו ברמה גבוהה בהרבה מזכוכית המגדלת של windows אבל מזמן לא בדקתי. אם אתה מוצא אחת טובה אשמח לדעת.

:xyxthumbs:

תודה, מבטיח לבדוק את התוכנות ולעדכן בהתאם.

פורסם

התמונה הבאה תעזור לך להחליט לגבי מסך

"תמונה אחת שווה אלף...דברנים"

lcd-text-comparable.notlong.com

פורסם
  • מחבר

התמונה הבאה תעזור לך להחליט לגבי מסך

"תמונה אחת שווה אלף...דברנים"

lcd-text-comparable.notlong.com

אם כך מה שראיתי במו עייני מצדיק גם את התאוריה .

מסך 19 אינץ שאינו רחב, ברזולציה הטבעית שלו מציג פונטים גדולים יותר מ 19 רחב !

תודה על העזרה אין ספק שאתחיל בהחלפת המסך ל 19 אינץ רגיל ולא רחב ומשם נראה מה אפשר לעשות עם התוכנות להגדלה (נשמע לי מטורף לשלם 600 דולר עבור תוכנה שכזו , אבל אם זה הפתרון , 600 דולר בהחלט היה שווה את ההשקעה !).

תודה על העזרה, דרור.

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

איפה אפשר להשיג את האביזר זכוכית מגדלת למסך המחשב?

אשמח לפרטים

פורסם

^ למה להקפיץ דיון כל כך ישן? לרוב עדיף כבר לפתוח חדש וממוקד.

אבל בכל מקרה, בעיות של ראייה הן תחום נרחב מדי מכדי שתהיה תשובה אחת טובה שמתאימה לכולם.

יש "מסכי הגדלה" (דוגמה) שמיועדים למסכים בגדלים שונים.

אפשרות נוספת היא שימוש במסך טלוויזיה בגודל של 27-32 אינץ' (תלוי בכמות האנשים שצופים בו זמנית ובמרחק הצפייה) ברזולוציה של 1366x768. הטקסט יהיה גדול יותר, אך אם מרחק הצפייה קטן מדי התמונה תהיה לא חדה ומפוקסלת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים