עבור לתוכן

זכרון... מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

זה מופיע בכל מקום שמדברים בו על זכרונות...

מה מציין הCAS בזכרונות?

ומה הLATHENCY?

פורסם

"CAS Latency"

מתאר את מספר "סיבובי\מחזורי השעון" שהזיכרון צריך לעשות בשביל לבצע "פעולה" אחת.

זיכרון שמוגדר כ-CAS2 צריך 2 מחזורי שעון בשביל לבצע פעולה שזיכרון המוגדר כ-CAS3 צריך 3 מחזורים בשביל לבצע אותה...

לכן, מן הסתם, הוא יהיה מהיר יותר (בתנאי כמובן ששניהם עובדים באותה מהירות שעון - MHz)

פורסם
  • מחבר

"CAS Latency"

זיכרון שמוגדר כ-CAS2 צריך 2 מחזורי שעון בשביל לבצע פעולה שזיכרון המוגדר כ-CAS3 צריך 3 מחזורים בשביל לבצע אותה...

לכן, מן הסתם, הוא יהיה מהיר יותר (בתנאי כמובן ששניהם עובדים באותה מהירות שעון - MHz)

הא...

הבנתי בערך... :)

הCAS הכי נמוך שקיים היום הוא 2?

פורסם

"CAS Latency"

הא...

הבנתי בערך... :)

הCAS הכי נמוך שקיים היום הוא 2?

כן

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה.

היה עוד דבר שרציתי לשאול שנזכרתי בו רק עכשיו...

מהם הREGISTERED/BUFFERED כרטיסי זכרון?

ומה זה ECC?

פורסם

RAS? CAS to RAS?

בבקשה? :-*

פורסם

תשאיר את הנושא הזה פתוח, אני בטוח שלאתלון יהיו תשובות על השאלות האלה.

פורסם

זה מה שקורה כשאני הולך לכמה שעות לראות BBC? אתם ממש לא יכולים להסתדר בלעדי....

כך, הזכרון עובד במעיין שני "טורים", ואפשר להמשיל את זה לטור אחד שהולך מלמעלה למטה ואחד אחר שהולך משמאל לימין וימין לשמאל, כמו אופקי ואנכי.

RAS דומה מאוד לעקרון של CAS, רק הוא קצר יותר ממנו, וכדי שהזכרון יתפקד הוא צריך להעביר נתונים מהRAS לCAS, ואז גם לתהליך הזה יש Cycleים וLatency. וגם כאן, כמה שיותר נמוך, זה יותר נמוך. כלומר זכרון שהRas to Cas Latency שלו או Cycle הם 2 יעבוד יותר מהר מ3, מאותה סיבה שCAS 2 יותר מהיר מCAS 3, ומה שאני אמר כאן תקף לגבי הRAS. זה בערך ברגל אחת.

Registered RAM זה זכרון שהנפח שלו רשום, ובעיקר אתה צריך את זה כשאתה עובד עם סטיקים של RAM מעל 512MB, כדי שהלוח(יותר נכון הצ'יפסט) לא יתבלבל כשהוא ניגש למיקומים מסויימים בזכרון.

ECC בכל המקומות העתיקים יותר עמד בשביל: Error Check Correction, וכיום נתנו לזה עוד כמה ראשי תיבות אחרים שמתכוונים לאותה משמעות. זכרון ECC הוא זכרון שמתקן את השגיאות שנוצרות והוא אמין ביותר(למרות שזכרון למחשב שהוא לא ECC הוא אמין גם-כן). זכרון ECC איטי יותר מזכרון רגיל, והוא מיועד בעיקר לשרתים שבהם אמינות ולא מהירות של הזכרון קובעת. לכן, מחשבים ביתיים משתמשים בזכרונות non-ECC, כי הוא יותר מהיר ומאפשר נגישות מהירה יותר כשזה נוגע למשחקים ותוכנות שצריכות יותר מהירות על פני אמינות(עדיין אני לא אמר שזכרון שהוא לא ECC הוא לא אמין).

זהו בערך, שכחתי משהו?

פורסם

זה מה שקורה כשאתה הולך לצפות ב-BBC. הפתרון ? לשים איזשהו כרטיס טלויזיה במחשב, ולראות BBC בחלון בזמן כתיבה של תשובות בתרדים :lol:

ככה עין אחת תהיה על הפורומים ועין שניה על החלון של ה-TV.

פורסם

זה מה שקורה כשאתה הולך לצפות ב-BBC. הפתרון ? לשים איזשהו כרטיס טלויזיה במחשב, ולראות BBC בחלון בזמן כתיבה של תשובות בתרדים :lol:

ככה עין אחת תהיה על הפורומים ועין שניה על החלון של ה-TV.

אם אנשי הפורום ירימו תרומה ויקנו לי ATI TV Wonder משובח אני אשמח לעשות כן.

פורסם

אני תורם 10 אגורות..........

פורסם

חחח.. הלואי שהיה כזה כרטיס ב-ISRAHELL.. בביקור הבא שלך באירופה אתה מוזמן להביא "סטוק" שלם ;D

פורסם

סטוק שלם <- בשביל מי שישלם מראש ורק בתנאי שחברי הפורום יממנו את זה שלי...... :)

פורסם

סטוק שלם <- בשביל מי שישלם מראש ורק בתנאי שחברי הפורום יממנו את זה שלי...... :)

עושק קברים !!!!!!!!

:biglaugh: :jester:

עריכה : אני ממש לא יודע למה כתבתי את זה, כנראה מתוך הרגל או משהו.. . בכל מקרה הכרטיסי טלויזיה של ATI בצירוף

ה-MULTIMERDIA CENTER בגירסאות החדשות שלה זה הכל חוץ מקבר (ולמי שלא הבין - זה אחלה כרטיס ולכן גם ברור למה לא מוכרים אותו בארץ, כמו שכמעט ולא ניתן להשיג את הכרטיסי טלויזיה של HAUPPAGUE ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים